fbpx
Skip to main content
Vladimir Putin

Putin se po ovome razlikuje od svih, a to je pokazao u Beogradu: Srbi osetili veliko srce ruskog lidera (VIDEO)

Foto: Srbija Danas / Saša Džambić
Predsednik Rusije, Vladimir Putin, definitivno je najpopularniji svetski lider, a to je, između ostalog, postigao i svojim jedinstvenim pristupom građanima, običnim ljudima, kojima uvek iskazuje poštovanje i pruža male znakove pažnje, što je jedinstveno za jednog moćnog političara.

Najskoriji primer toga je Putinovo izlaženje iz automobila posle Božićne liturgije, kako bi utešio devojčicu koja je zaplakala jer nije uspela da se fotografiše sa svojim predsednikom.

OVAKO PUTIN PEČE PALAČINKE I NAZDRAVLJA VOTKOM: Izveo Sija u provod na kavijar! (FOTO, VIDEO)

Ruski lider je potom izašao iz svoje limuzine i prišao devojčici u suzama.

- Zašto plačeš? - upitao ju je Putin, zagrlivši je, na šta mu je ona odgovorila osmehom.

Žena koja je bila u pratnji deteta, a za koju se veruje da joj je majka, više puta je zahvalila Putinu za ovaj gest što i se čuje na snimku.

Putin je prošle godine ispunio I želje bolesne dece širom Rusije, te je sedamnaestogodišnjoj Regini Parpijevoj dao intervju I tako joj ispunio san, a Artjomu Paljanovu je ispunio želju da vidi Sankt Peterburg iz ptičje perspektive, dok je sa Arslanu Kaipkulovu pokazao "Avion br. 1" — Il-96-300".

PUTINOV GEST DIRNUO CEO SVET: Predsednik Rusije ispunio neobičnu želju teško bolesnom dečaku (VIDEO)

Prilikom posete jednom bolesnom detetu u bolnici, Putin je izjavio da se radi o "najinteresantnijem ljudskom stvorenju na svetu", a ono što je karakteristično za sve ove događaje je Putinova pažnja, razumevanje i poštovanje koje pokazuje svim običnim ljudima.

Pravi primer tog pristupa je Putinovo čekanje da tinejdžer, kome je zakočio telefon zakočio, uradi intervju sa njim. Niti je predsednik Rusije prevrnuo očima, niti je pokazao nestrpljivost, sačekao je da dečak otkloni tehnički problem I fotografiše se sa predsednikom.

Kada neko dete ili neki tinejdžer postavlja Putinu pitanje, Putin odgovara precizno, jasno i iskreno, uvažavajući sagovornika kao najvećeg svetskog novinara.

Svoju ljudsku veličinu, Putin je pokazao i u poseti Beogradu. Kada je ušao u ložu "Marakane" na prijateljskoj utakmici Crvene Zvezde i Zenita, Putin je dočekan ovacijama, petardama i gromoglasnim pevanjem navijača. Tada je Putin pokazao zašto je veliki, ustao je, a možete izbrojiti koliko puta je lider Rusije zahvalio Srbima zbog podrške, poklonio se, mahnuo i pokazao zahvalnost zbog ljubavi koju su mu Srbi pokazali. 

Putin je pre nego što je otišao sa utakmice potpisivao autograme svima koji su to zatražili i više puta i pozdravio i mahnuo prisutnima. Tada, kada televizijske kamere nisu mogle sve da zabeleže, ljudi su uključili kamere na svojim telefonima i Putin je, kao i uvek, bio isti. 

Putin je tada i posebno pozravio jednog Srbina koji mu ga je snimao i rekao:,,Ovo je moj prezident (predsednik)!". 

Predsednik Rusije je odmah okrenuo glavu, pošto je očigledno čuo šta čovek govori, osmehnuo se od sveg srca i mahnuo mu, a oduševljeni Srbin je sve snimio. 

Putin je i danas pokazao svoju veličinu, te nije mogao, a da se ne obrati građanima kojih je bilo više od 120.000 prema zvaničnim procenama. 

Ovakav pristup neprijatelji Rusije pokušavaju da prikažu kao "rusku propagandu", ali za razliku od njihovih lidera, Putinov odnos prema ljudima je uvek isti, primeri kojima Putin pokazuje svoju ljudsku veličinu su bezbrojni.

 

Pročitajte i:

SD info

SD kosovo

SD izbori 2020

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD beograd

SD društvo

Vremenska prognoza
Tamni oblaci
6 Beograd