Skip to main content
 • Read more Huligani Region

  Poginuo hrvatski huligan koji je izazvao haos na derbiju! PREGAZILA GA TRI AUTOMOBILA! (VIDEO)

 • Read more tači vučić Info

  Vučić odgovorio pitanjem o mogućem sastanku sa Tačijem u Parizu: Kakve veze on ima sa silama pobednicama?

 • Read more gnezdo stršljenova Društvo

  Našao GNEZDO STRŠLJENOVA u kući! Pitao ŠTA DA RADI: Stvar je bila ozbiljna, a onda mu pomenuli taštu i jednu flašu piva!

 • Read more Hajat Tahrir Al-Šam Sirija

  Pobunjenici u Idlibu krenuli u KRVAVU OSVETU: Glavna meta su tajna uporišta Islamske države, evo i zašto

 • Read more Crkva Region

  Misteriozna freska u podgoričkom hramu KRIJE TAJNU: Da li prepoznajete KO je na njoj? (FOTO)

 • Read more KK Partizan Košarka

  EKSKLUZIVNO: Partizan - Zadar u Areni!

 • Read more Voćnjak Zanimljivosti

  VOĆE PONOVO PROCVETALO: Evo šta to znači i kakva nas ZIMA čeka!

Aleksandar Vučić

VUČIĆ NA GLAVNOM ODBORU SNS: Moj predlog je da idemo samo na gradske izbore, to je u najboljem interesu Srbije

Foto: Srbija Danas / Saša Džambić
U Sava centru održava se sednica Glavnog odbora SNS, a posle nje trebalo bi da bude poznat stav ove stranke o raspisivanju beogradskih izbora

13.28 - Završena sednica GO SNS: Ovo je njihova odluka o vanrednim parlamentarnim izborima

11.09 - Predsednik Srbije i lider SNS Aleksandar Vučić  dočekan je ovacijama, a obratio se na početku sednice. Njegov predlog je da SNS ne treba da ide na vanredne parlamentarne izbore. Po završetku sednice Glavnog odbora konačnu odluku naprednjaka medijima će saopštiti Maja Gojković, članica Predsedništva SNS i predsednica Skupštine Srbije.

Aleksandar Vučić
Aleksandar Vučić
Foto: Srbija Danas / Saša Džambić

Na početku sednice prisutnima obratio se Aleksandar Vučić, podsetivši ih na dosadašnje uspehe stranke.

- Devet godina je prošlo od kada smo formirali SNS. Bilo je uspona i padova. U tih devet godina imamo mnogo toga čime možemo da se ponosimo. U stranci je kao i u životu. Stranka ne sme da bude zatvorena i ne smeju u njoj biti ista lica, nije jednostavno održati ritam kako bi se građanima obezbedio bolji život – rekao je Vučić.

SNS
SNS
Foto: Srbija Danas / Saša Džambić

- U poslednjih 5 godina napravili smo velike pomake, imamo rezultate u različitim sferama društvenog života. Kada sam preuzeo vođenje Vlade, Srbija je bila na ivici bankrotstva - poručio je predsednik Vučić, podsetivši na smanjenje javnog duga i nezaposlenosti koje je usledilo, a koje nije, kako je istakao, naišlo na podršku onih "koji sebe smatraju elitom i najuspešnijima".

Aleksandar Vučić
Sednica glavnog odbora SNS
Foto: Srbija Danas / Saša Džambić

Takođe, Vučić je rekao da je vladajuća stranka "izgradila više puteva nego što je izgrađeno u poslednjih 30 godina, kao i da je Srbija skočila 50 pozicija na Duing biznis listi".

Aleksandar Vučić
Sednica glavnog odbora SNS
Foto: Srbija Danas / Saša Džambić

- Međutim, to još nije dovoljno dobro. Imaćemo ove godine za bar 200 miliona evra investicija više nego tzv. "zapadnobalkanska petorka", ne računajući privatizacione prihode. Zadovoljan sam borbom protiv organizovanog kriminala, ali moramo jačom sabljom, a pritom ne mislim u poređenju u političkom smislu, i bržom metlom da "počistimo" i ostatak". Užasno su teške i okolnosti očuvanja nezavisnosti, suvereniteta i slobode građana Srbije. Niko nas ne voli niti mi tražimo da nas neko voli, ali smo poštovani jer smo svoji na svojem, jer kažemo da nećemo uvoditi sankcije Rusiji, jer se tako ponašaju iskreni prijatelji, i jer kažemo da se nalazimo na evropskom putu jer je tako za Srbiju najbolje. Sve teške odluke smo mi morali da donesemo - naveo je Vučić.

Aleksandar Vučić
Aleksandar Vučić
Foto: Srbija Danas / Saša Džambić

- Dok traje dijalog o Kosovu pitam vas šta je opozicija uradila? Ništa! Zgrčeni su u centru Beča, a nijedan predlog nisu dali. Ovaj što se grči vozi se u audiju A8. Neki su trošili i po 8 miliona evra a ne govore kako - poručio je Vučić nakon čega je usledio aplauz.

Sednica glavnog odbora SNS
Sednica glavnog odbora SNS
Foto: Srbija Danas / Saša Džambić

Predsednik je tokom izlaganja naveo da su mu pre 4 godine u Briselu poručili: "Vučiću, gotov si, ti ne znaš kako se mi obračunavamo".

- Ja sam onda rekao: "Važi, skinuo kaput i preležao 2 sata na podu. Od tada je prošlo skoro 4 i po godine i sve mi se čini da moja karijera ipak zavisi od moje, ne njihove odluke. Naša demokratija mora biti mnogo snažnija nego danas, iako je i danas snažnija nego juče. Novinari moraju biti naši prijatelji, iako su nam politički stavovi možda drugačiji. Mi imamo sve odgovore, možemo da se podičimo rezultatima i hvalimo poštenjem.

Aleksandar Vučić
Aleksandar Vučić
Foto: Srbija Danas / Saša Džambić

- Možemo da radimo mnogo više i sa Rusijom i Kinom. Na evropskom putu se suočavamo sa pitanjem Kosova. Treba nam ozbiljan i odgovoran odgovor prema našoj prošlosti, ali i o budućnosti – naveo je Vučić i dodaje: - Stižu nam pritisci sa različitih strana o tome kako sedimo na dve stolice, ali nije tako. Mi hoćemo našu malu stolicu koja će biti po našoj meri. Rekli smo svima da nećemo u NATO, da želimo u EU. Nastavićemo tu politiku.

Sednica glavnog odbora SNS
Sednica glavnog odbora SNS
Foto: Srbija Danas / Saša Džambić

- Ana Brnabić ima moju punu podršku, a izdržava pakleni pritisak jer je vredan i odan prijatelj koji nece da radi protiv svojih saradnika. Ana sa nama radi najteže poslove i ničeg se ne boji - rekao je Vučić.

Aleksandar Vučić
Aleksandar Vučić
Foto: Srbija Danas / Saša Džambić

- Što se Beograda tiče mislim da niko nikad nije uradio koliko naši ljudi. Sve su stizali, na sve strane i Mali i Vesić. Takmičili su se ko moze bolje – kaže Vučić i dodaje: - 500 miliona evra je niži dug u Beogradu i to je veoma bitan uspeh.

Predsednik Srbije je, u obraćanju uoči početka Glavnog odbora, istakao da sebi ne može da oprosti što u Beograd hoće na vlast ponovo "oni koji su kupovali tramvaje i poljske autobuse, a uzimali novac sa računa u Hong Kongu".

Aleksandar Vučić
Sednica glavnog odbora SNS
Foto: Srbija Danas / Saša Džambić

- Upravo oni su nas optuživali za Savamalu i žao mi je što tada nisam odlučnije stao u zaštitu gradonačelnika Siniše Malog. Jutros sam prelazio Gazelom i priznajem, napravio sam prekršaj. Na 30 sekundi smo se zaustavili da vidim kako napreduju radovi. Pitaju zašto se radi Skadarlija, zašto Slavija. Ne, nego treba da bude najružniji trg kad se njime prolazi? Ne grčite se vi zbog narodne muke nego što mislite da mnogo više para treba da stavite u svoj džep, pljačkajući građane kao što ste ih pljačkali ranije - poručio je Vučić.

Sednica glavnog odbora SNS
Sednica glavnog odbora SNS
Foto: Srbija Danas / Saša Džambić

Govoreći o mogućim izborima, Vučić je rekao da on lično nije za vanredne parlamentarne izbore, koji treba da budu održani onda kada je to po zakonu.

- Ako već idemo na izbore, a ove gradske smo kako kažu već izgubili, istovremeno idemo na republičke i parlamentarne. Čak i da izgubimo gradske izbore to ne znači da ćemo izgubiti legitimnost -  istakao je Aleksandar Vučić.

- Brinem da zbog parlamentarnih izbora nećemo moći da razgovramo o Kosovu i Metohiji. Da li mislite da ima smisla da posle tih parlamentarnih izbora ostavimo istu premijerku ili predsednicu skupštine, a ja kažem da rade dobro i jedan i druga. Ana Brnabić ima punu moju podršku jer je radna i vredna. Zato im Ana više nije zvezda po krugovima i balovima. Ona zajedno sa nama radi najteže poslove. Ponosan sam i na Maju Gojković jer svašta izdržava u Skupštini - istakao je predsednik.

Predsednik je na kraju pozvao sve da glasaju i da donesu odluku i rekao da ta odluka treba da bude u interesu građana Srbije.

Aleksandar Vučić
Aleksandar Vučić
Foto: Srbija Danas / Saša Džambić

- Ništa od države nisam uzeo, a dao sam trud i rad. Molim vas uđite u borbu, snažno i hrabro. Borite se da se pokaze rezultat, da vidite šta je ostalo iza naše vladavine i da vidite šta imaju oni, a šta mi. Izjasnićemo se svi na kraju. Ovo je odluka koju oni nisu očekivali. Srbija ne moze da čeka. Uveren sam da ćemo doneti odluku koja je u interesu Srbije. a to je da služimo našim građanima.

10.30 - Sednica Predsedništva SNS-a počela je oko 10 časova, a zatim će biti održana i sednica Glavnog odbora te stranke posle koje bi trebalo da bude poznat stav naprednjaka o raspisivanju beogradskih, ali i o eventualnim vanrednim parlamentarnim izborima.

Predsednik Srbije i lider SNS-a Aleksandar Vučić obratiće se na početku sednice Glavnog odbora, a kako je nedavno rekao, na stranačkim organima biće doneta odluka po pitanju izbora.

Aleksandar Vučić
Aleksandar Vučić
Foto: Tanjug/Rade Prelić

"Odluku o izborima saznaćete brzo, već u sledeću subotu, kada će biti održane sednice Predsedništva i Glavnog odbora SNS-a. To će biti dan kada će biti doneta konačna odluka o tom pitanju", rekao je početkom nedelje Vučić.

Kao jedan od glavnih razloga za raspisivanje vanrednih parlamentarnih izbora u javnosti se navode loša atmosfera u Skupštini Srbije, predstojeće promene Ustava i pritisci na Srbiju.

Prema rečima predsednice vlade Ane Brnabić atmosfera u Skupštini Srbije nije dobra i to je, svakako, razlog da se razmisli o eventualnoj proveri volje građana pred ustavne promene.

Premijerka Srbije Ana Brnabić
Premijerka Srbije Ana Brnabić
Foto: Tanjug

O tome će se, kako je rekla, i dalje razmišljati i videti da li je bolja opcija da bude kako jeste, ili opcija da se pred ustavne promene još jednom proveri volja građana i da sastav Skupštine bude "upravo taj kakav u stvari i treba da bude da bi ti narodni poslanici razgovarali oko ustavnih promena".

Dodaje da ona nije razmišljala o formalnom zahtevu Vlade.

Vučić nakon vežbe "ZIMA 2017": Ponosan sam na srpske padobrance

Predsednica parlamenta i članica predsedništva SNS-a Maja Gojković mišljenja je da ima razloga i za i protiv izbora i da tu odluku treba dobro izvagati.

Prema njenim rečima, parlament radi u otežanim uslovima i treba razmisliti kako dalje.

Maja Gojković
Foto: Srbija Danas / Saša Džambić

- Ali, po mom mišljenju izbori se pre svega raspisuju onda kada nas očekuju važne odluke kao što je promena Ustava koja je neophodna zbog EU, kada imamo strašne pritiske spolja na našu zemlju kao što ih imamo sada - smatra Gojković.

Takva situacija, smatra, je razlog da se građani na izborima pitaju da li daju podršku politici koju vode predsednik Vučić i vlada ili žele da podrže neke, za sada, vanparlamentarne stranke koje su, kaže, najglasnije u zahtevima za raspisivanje izbora.

Ministar Nedimović oštro: Dosovci nisu doveli investitore, nisu otvorili nova radna mesta, a sada izmišljaju laži

Politički analitičar Dejan Vuk Stanković takođe smatra da ozbiljan politički argument za raspisivanje izbora može biti predstojeća promena Ustava i navodi da je u atmosferi koja postoji u skupštini i društvu teško graditi jednu vrstu društvenog dogovora koji bi vodio u pravcu promene Ustava neophodne za nastavak evropskih integracija.

Sednica Glavnog odbora SNS-a, kako je najavljeno, trebalo bi da počne oko 11 sati, obraćanje predsednika Vučića biće otvoreno za predstavnike medije, nakon čega će sednica biti zatvorena za javnost.

Pročitajte i:

+ Pošalji komentar 44 Pogledaj sve komentare
azaa854's picture

azaa854

Srbija bili izbori ili ne nastavlja svoje zapocete reforme.

1 | 0
Pedrag's picture

Pedrag

Vucic uziva najvece poverenje gradjana koje nikad nije lagao i obecavao med i mleko vec samo trud i rad i odricanje

1 | 0
Filip's picture

Filip

Opozicija je samo destruktivna,kakvi bi bili i da su na vlasti.

1 | 0
jecka's picture

jecka

najbolja odluka za sve stanovnike Srbije

1 | 0
dexa's picture

dexa

Predsednik Vučić će doneti pravu i najbolju odluku za narod i državu.

1 | 0
Tesa's picture

Tesa

Nadam se da ce se doneti prava odluka.

1 | 0
Toplica Milan's picture

Toplica Milan

Pobediti u beogradu ubedljivo i staviti do znanja da opoziciji da nema sta da trazi vise.

0 | 0
milin's picture

milin

Veoma važan dan, jer odlučuje se da li ćemo imati izbore, neki su svoje mišljenje rekli videćemo šta kaže većina, jer ako budu izbori opet će sve stati, ali sa druge strane ako ne može da se radi, onda su tu izbori da možemo u budućnosti

0 | 0
iceman's picture

iceman

Videćemo šta su odlučili, jer šta god da bude odlučeno biće oni za i protiv, a i svakako izbori imaju svoje prednosti i mane, videćemo šta će prevagnuti, ali verujem da znaju šta rade

0 | 0
Katarina Bojic Pavlicic's picture

Katarina Bojic Pavlicic

Sta god da odluci Aleksandar ne sumnjam u to.

0 | 0
Altobelo's picture

Altobelo

Svesni smo cinjenice da niko nije vise uradio za Beograd od SNS-a u poslednjih 2 ili 3 decenije...Realnost je takva da opozicija nema sta da trazi na predstojecim izborima.

0 | 0
sofija's picture

sofija

Narod želi izbore, jer je do dobra prilika da se srede neke stvari u skupštini i da opozicija ne gunđa više i da se pošalju gde im je mesto.Naravno van skupštine.

0 | 0
Jellena's picture

Jellena

Narod je iskazao svoju volju,a ponovljenim parlamentarnim izborima,tu svoju volju moze samo da potvrdi!

0 | 0
Mishel's picture

Mishel

Bice to jos jedna mudra odluka!

0 | 0
Milos's picture

Milos

Verujem da ce doneti pravu odluku.

0 | 0
Mileva 's picture

Mileva

Predsednik i SNS će doneti ispravnu odluku koja će biti u interesu naroda i koja neće usporiti razvoj Srbije.

0 | 0
Evica's picture

Evica

Opozicija sada sigurno gricka nokte iscekujuci odluku o izborima.

0 | 0
Stojan's picture

Stojan

Ili smiljsaju strategiju kako ce kritikovati kakva god odluka da je donesena. Opozicija jedino to i zna. Sreca pa im je narod odavno uskratio poverenje.

0 | 0
Mileva 's picture

Mileva

Zajedno treba doneti odluku kako bi ona bila ispravna. Treba saslušati sto vise misljenja.

0 | 0
Mirko's picture

Mirko

Verujem da će realno sagledati političku poziciju u zemlji i doneti pravu odluku.

0 | 0
Hedona's picture

Hedona

SNS je najveća stranka koja ima podršku građana, i radi na tome da Srbija jaka i moderna država. Srbija je na pravom putu napretka i razvoja.

0 | 0
Izbori's picture

Izbori

Interes gradjana i Srbije je iznad stranackih i licnih interesa, zato se predsednik Vucic zalaze da ne budu vanredni parlamentarni izbori sada vec kada za njih dodje vreme.

0 | 0
maca's picture

maca

Odluka ce biti u najboljem interesu za sve nas. Ubedjena sam u to.

0 | 0
Anja's picture

Anja

Odluka koju donese ce zasigurno biti u interesu Srbije i njenih gradjana .

0 | 0
Anja's picture

Anja

Mislim da ce danas opozicija biti u velikom grcu od iscekivanja odluke Predsednika .

1 | 0
Dragana's picture

Dragana

Mene zaista ovaj čovek uvek oduševi. Baš je realan i konkretan. Njegov trud i rad ogleda se upravo u kilometrima puteva, u novootvorenim fabrikama, novim radnim mestima i lepšoj i boljoj Srbiji. Ono što je dobro ne treba menjati.

1 | 0
Marko's picture

Marko

Treba gedati šta je u interesu Srbije. To je prioritet. Opzicija će pljuvati kakva god da je odluka doneta!

0 | 0
Mina's picture

Mina

Odluka je svakako u najboljem interesu za Srbiju.

0 | 0
Joka's picture

Joka

Znamo da će biti prava odluka!

0 | 0
Branko's picture

Branko

SNS je jos jednom pokazala moc da moze da prevazidje svoje interese i da ispred svojih interesa stave interese gradjana.

0 | 0
Kika's picture

Kika

Beogradski izbori su sada najbitniji , sve ostalo je pokušaj protiv vlasti

0 | 0
joka's picture

joka

Srbija ce sad imati dovoljno vremena da stane na noge i postane ekonomski mnogo stabilnija zemlja!

0 | 0
Dejo 's picture

Dejo

Presednice Srbije evo ti jedna ideja da Srbija proizvodi elektro auto u bilo kojem gradu u Srbiji a lijepo bi bilo da se dogovoris sa Putinom da bude Ruska vojna baza u Nisu i ubijedite Sinisu da se kandiduje za gradonacelnika Beograda

0 | 0
minja's picture

minja

Predsednik se bori za bolju budućnost Srbije,pokazuje svakodnevno rezultate,dok lopovska opozicija samo gleda kako da se nakrade i mulja.

0 | 0
Dejo 's picture

Dejo

Presednice Srbije samo naprijed a dogovori saradnju jos jacu sa Rusijom i Kinom a reci Putinu da napadne Rusija Kosovo i Metohiju pojacaj vojsku i policiju presednice Srbije sa naoruzanjem

0 | 0
Marijan's picture

Marijan

Jedna od najorganizovanijh politickih stranaka u Evropi je SNS.

0 | 0
Goran's picture

Goran

Mocan je SNS i to dokazuje na svakom koraku.

0 | 0
stribor's picture

stribor

Vucic je i ovaj put pokazao da mu je interes i dobrobit Srbije na prvom mestu ,vanredni izbori bi samo usporili rad na reformama koje su vrlo bitne za pridruzivanje EU i za bolji zivot gradjana.

0 | 0
Mialn's picture

Mialn

Ova vlada treba da nastavi da radi posao koji je zapocela i koji odlicno radi i zato nam sada nisu potrebni vanredni izbori.

0 | 0
Igor's picture

Igor

Varujem predsedniku Vucicu da je ova danasnja odluka u interesu Srbije i svih nas.

0 | 0
Победник's picture

Победник

Прави човек увек доноси праве одлуке! Несумњиво, одлука Александра Вучића је увек у интересу грађана Србије! Србија иде напред! Брже, јаче, боље!

0 | 0
politika's picture

politika

Predsednik ce naravno doneti odluku koja je nabolja za Srbiju!

0 | 0
politika's picture

politika

Bas zato sto je veoma pravedan covek i sto nam je omogucio potpunu sigurnost, mi ga necemo nikad' izneveriti.

0 | 0
Dejo 's picture

Dejo

Presednice Srbije samo jako kao sto vi znate dogovorite sa Putinom da Rusija bonbarduje Kosovo i Metohiju da bi mogla poslije da udje vojska i policija Srbije na Srpsko Kosovo i Metohiju a reci Premijerki Srbije da stimulise da mladi ostanu na Srpskim selima da bi se jacala jos vise ekonomija Srbije primjer Slovenija je taj

0 | 0

SD info

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD region

SD vojvodina

SD beograd

SD društvo

SD beogradski izbori

SD drug nije meta

Vremenska prognoza
Clear sky
10 Beograd