fbpx
Skip to main content
Zoran Radojičić

Pogledajte ko je doktor Zoran Radojičić - novi gradonačelnik Beograda

Tanjug/Zoran Žestić
Prof. dr Zoran Radojičić je bio prvi na listi „Aleksandar Vučić - Zato što volimo Beograd!“. Pored toga što je generalni direktor i hirurg na Univerzitetskoj dečijoj bolnici u Tiršovoj, on je i sjajan menadžer. Evo dela njegove bogate biografije...

Prof. dr Zoran Radojičić svakodnevno se bori za živote naše dece. On je generalni direktor i hirurg na Univerzitetskoj dečjoj klinici u Tiršovoj ulici u Beogradu u kojoj je zaposlen od 1991. godine. Profesor je Medicinskog fakulteta na katedri hirurgije gde predaje dečju hirurgiju i urologiju, predsednik je Republičke stručne komisije za zdravstvenu zaštitu dece pri Ministarstvu zdravlja.

Rođen je 24. oktobra 1963. godine u Lazarevcu. Oženjen je Tijanom, koja je njegova najveća podrška. Ponosan je na sinove Ivana i Ognjena. Diplomirao je na Medicinskom fakultetu Univerziteta u Beogradu 1989. godine sa prosečnom ocenom 9,14. Na istom fakultetu je magistrirao 1998. godine i doktorirao 2006. godine. Govori engleski jezik.

zoran-radojicic
Foto: Srbija Danas / Saša Džambić

Usavršavao se u zemlji i inostranstvu u najznačajnijim dečjim klinikama i bolnicama. Član je Evropskog udruženja za pedijatrijsku urologiju, Evropskog udruženja dečje hirurgije, član nadzornog odbora budžetskog fonda za lečenje oboljenja, stanja ili povreda koja se ne mogu uspešno lečiti u Srbiji.

Koordinator je Ministarstva zdravlja za pedijatriju i dečju hirurgiju. Godine 2016. uvršten je u Oksfordovu enciklopediju uspešnih ljudi Srbije. Objavio je veliki broj radova i predstavljao ih na značajnih svetskim kongresima poput Kongresa američke pedijatrijske akademije i evropskog udruženja pedijatrijske urologije.

Radi na unapređivanju programa transplantacije bubrega i na uvođenju programa transplantacije jetre kod dece u Srbiji.

aleksandar-vucic,-zoran-radojicic
Foto: Srbija Danas / Saša Džambić

Veruje da nas tradicija jedne od najznačajnijih medicinskih ustanova, koju vodi od 2013. godine, obavezuje da neprestano mislimo o zdravlju dece, obrazovanju dečjih lekara i razvoju nauke.

Ističe da imamo vrhunske lekare i rezultate u lečenju dece dostojne velikih svetskih centara. Sa svojim timom zalaže se za izgradnju nove dečje bolnice u Beogradu u kojoj će deca imati i prostorne i organizacione uslove lečenja, poput onih koji imaju njihovi vršnjaci u razvijenim zemljama u svetu.

U poslu kojim se bavi teži i stalnom napretku i usavršavanju, prati trendove i daje sve od sebe da ostanemo u samom vrhu svetske dečje medicine.

Pročitajte i:

SD info

SD kosovo

SD izbori 2020

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD beograd

SD društvo

Vremenska prognoza
Clear sky
10 Beograd