fbpx
Skip to main content
policija

Policija na Kosovu prekinula godišnje odmore, KFOR izvodi velike manevre, nešto se čudno dešava na jugu Srbije

Foto: Profimedia
Nisu objašnjeni razlozi zbog kojih je policiji dato da preduzme ovakav potez

Portal Kallxo došao je u posed sadržaja pisma koje je svojim podređenima poslao direktor operative, Rašit Ćaljaj.

- Zbog operativnih angažmana do daljnjeg se suspenduju odobrenja za odmore za uniformisano osoblje sve do donošenja druge odluke - stoji u mejlu koji je uputio direktor operative, Rašit Ćaljaj.

Kallxo je zatražio pojašnjenje od Kancelarije za medije u policiji o tome koji su razlozi za ovu odluku, ali odgovor nije bio konkretan.

- Kosovska policija, u skladu sa svojim operativnim planiranjem, takođe preduzima planiranje svojih ljudskih resursa za efikasnije obavljanje službenih dužnosti - glasi odgovor policije.

Nisu objašnjeni razlozi zbog kojih je policiji dato da preduzme ovakav potez. Istovremeno se na Kosovu se događaju i, za lokalne prilike, veliki vojni manevri.

KFOR izvodi "planirane vežbe" širom Kosova u skladu sa Rezolucijom 1244 Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija - ovom porukom se NATO vojna misija na Kosovu i Metohiji obratila javnosti uz fotografije i video snimak svojih jedinica kako krstare putevima.

policija
Foto: Profimedia

Američke jedinice viđene su tako posle dužeg vremena i na Jarinju. Kadrovi kretanja jedinica KFOR-a dolaze u jeku spekulacija, ali i upozorenja o mogućim nemirima na Severu.

Vežba se izvodi kako bi se "održala spremnost" i "operativna sposobnost" kojima se "garantuje mirno i bezbedno okruženje i sloboda kretanja" - saopštio je KFOR.

Ove nedelje je na Severu Kosova boravio i admiral Džejms Fogo, komandant Komande združenih snaga u Napulju, zajedno sa komandantom KFOR-a, Salvatoreom Kuočijem.

Vojnicima KFOR-a kojih je na Kosovu preko 4.000 mogu da se priključe i timovi za brzo reagovanje. Ne očekujemo probleme ni kratkoročno, ni dugoročno - naveo je on.

Septembra će na Kosovu da bude raspoređeno i preko 125 vojnika bataljona za helikopterske napade Nacionalne garde vojske Tenesija.

Pročitajte i:

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD info

SD kosovo

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD beograd

SD društvo

Vremenska prognoza
Tamni oblaci
6 Beograd