fbpx
Skip to main content
Ministar Stefanović u poseti Turskoj

POLOŽENI VENCI I ODANA POČAST: Ministar Stefanović u poseti Republici Turskoj (FOTO)

Foto: Ministarstvo odbrane Republike Srbije
Potpredsednik Vlade i ministar odbrane dr Nebojša Stefanović, koji boravi u zvaničnoj poseti Turskoj, posetio je danas mauzolej osnivača i prvog predsednika Republike Turske Mustafe Kemala Ataturka u Ankari gde je položio vence i odao počast.

- Ljudska veličina ogleda se u čovekovom zalaganju za dobrobit ljudi oko njega. Duh oca Republike Turske Mustafe Kemal Ataturka, koji je i danas sveprisutan u svakom kutku ove zemlje, potvrđuje njegovu veličinu i vanvremenske visine koje je dosegao. Uz izraze dubokog poštovanja i divljenja za ovog velikog vojnika svog naroda, koji je ostao nepokolebljiv na svom putu reformi zarad stvaranja moderne i progresivne države, uveren sam da će Turska uvek slediti njegova načela razumevanja, trajnog mira i saradnje sa Republikom Srbijom i sa svim drugim državama širom sveta. Neka mu je večna slava! - naveo je ministar Stefanović u knjizi utisaka u mauzoleju.

Posmrtni ostaci osnivača moderne turske države Kemala Ataturka preneti su 15 godina nakon njegove smrti u mauzolej Anitkabir, čija je izgradnja na brdu iznad Ankare završena 1953. godine. Mauzolej okružuje Park mira u čast Ataturkove poznate izreke kojom se vodio u međunarodnim odnosima  "mir u kući, mir u svetu".

Vremenska prognoza
Light snow
0 Beograd