fbpx
Skip to main content
Putinovo obezbeđenje

Srpski ministar o značaju Putinove posete u trenutku kad je briselski dijalog – mrtav

Foto: Profimedia
Tokom predstojeće posete predsednika Rusije Vladimira Putina Srbiji biće, između ostalog, potpisano sedam sporazuma iz oblasti inovacija i digitalizacije s ključnim akterima digitalne industrije Rusije, izjavio je danas ministar za inovacije i Vladi Srbije Nenad Popović.

- Želimo s Rusijom da sarađujemo u novim tehnologijama, to je budućnosti za Srbiju i za Rusiju. Ne želimo da u Rusiju izvozimo samo jabuke i šljive, želimo u Rusiju da izvozimo srpsko znanje - rekao je Popović.

Kako kaže, nakon potpisivanja ovih sporazuma, Srbija će otvoriti rusko tržište za domaće inovacione i digitalne kompanije.

- Moći će da učestvuju na konkretnim tenderima i na konkretnim projektima - rekao je Popović, dodajući da čitav svet prepoznaje znanje srpskih stručnjaka.

Nenad Popović
Foto: Srbija Danas

Očekuje da će predsednik Putin, koji dolazi u Beograd 17. januara, tokom svoje posete potvrditi podršku Rusije Srbiji.

- Rusija je do sada zaista besprekorno i bez ikakvih uslova podržavala maksimalno Srbiju na međunarodnoj areni po pitanju Kosova, po pitanju očuvanja našeg teritorijalnog integriteta i suvereniteta i po pitanju Rezolucije 1244 (Saveta bezbednosti UN). Siguran sam da će predsednik Putin potvrditi tu poziciju kod Rusa koja neće biti izmenjena. Oni će poštovati Srbiju, za njih je Kosovo Srbija, poštovaće naš Ustav i Rezoluciju 1244 - istakao je Popović.

Putin će se na OVOM SVETOM MESTU obratiti SRBIMA

On je dodao da je ostaje pri svo, stavu da je briselski dijalog s Prištinom mrtav.

- Evropska unija nije umela da privoli albansku stranu da učini bilo kakav pomak u ovim pregovorima, srpska strana je kooperativna. Sada kada je dijalog mrtav, verovatno treba poništiti sve one dogovore koji su postignuti tokom Briselskog sporazuma, jer su Albanci učinili dva potpuno nerazumna koraka, a to su uvođenje taksi i formiranje tzv.vojske lažne države Kosovo. Mislim da nema nastavka dijaloga bez ukidanja ove lažne vojske kosova i bez ukidanja ovih taksi - rekao je Popović.

Putin dovodi i svoju "zver" u Beograd: Pokriven svaki MILIMETAR TRASE kojom će proći ruski predsednik (VIDEO)

On naglašava da je neophodno da se usvoji novi format dijaloga Beograda i Prištine, u koji bi bili uključeni ključni svetski akteri, pre svega SAD, Rusija, Kina, uz Evropsku uniju.

 

Pročitajte i:

SD info

SD kosovo

SD izbori 2020

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD beograd

SD društvo

Vremenska prognoza
Mist
0 Beograd