fbpx
Skip to main content
Aleksandar Vučić

"Poručujem našem narodu koji živi u Crnoj Gori da smo uz njih!" Obraćanje predsednika Republike Srbije (VIDEO)

Foto: Instagram/Printscreen/buducnostsrbijeav
Vučić je rekao da je naše da držimo glavu uzdignuto, da se borimo i gradimo mir

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obratio se svim građanima Srbije i našem narodu koji živi u Crnoj Gori. Vučić je poslao poruku podrške i poručio da smo uz njih.

"ODJEKNULO KAO BOMBA, OVA IZDAJA SE NE MOŽE ZABORAVITI!" Oštre reakcije u Srpskoj na crnogorsku rezoluciju o Srebrenici

"ODJEKNULO KAO BOMBA, OVA IZDAJA SE NE MOŽE ZABORAVITI!" Oštre reakcije u Srpskoj na crnogorsku rezoluciju o Srebrenici

DA DOGOVORIMO POSETU VLADIMIRA PUTINA: Podrška se osećala na svakom koraku, Vučić se zahvalio bratskoj Rusiji

DA DOGOVORIMO POSETU VLADIMIRA PUTINA: Podrška se osećala na svakom koraku, Vučić se zahvalio bratskoj Rusiji

PREMIJERKU U BEČU DOČEKAO LIČNO AUSTRIJSKI KANCELAR: Brnabić i Kurc na konferenciji o Zapadnom Balkanu

PREMIJERKU U BEČU DOČEKAO LIČNO AUSTRIJSKI KANCELAR: Brnabić i Kurc na konferenciji o Zapadnom Balkanu

- Poštovani građani Srbije, srpski narode, prethodnih dana i nedelja bili smo izloženi velikim pritiscima, očekivali smo ih. Očekivali smo ih od svih onih koji su učestvovali u pokušaju stvaranja takozvanog nezavisnog Kosova. Očekivali smo ih od svih onih kojima ne pada lako činjenica da Srbija brzo i najbrže ekonomski napreduje u svojoj savremenoj istoriji. Očekivali smo ih od svih onih koji bi upravo zato želeli da Srbiju oslabe - rekao je Vučić.

- Nismo ih očekivali od onih koji su nam uvek bili najbliži. Ali ovo danas što govorim, govorim onima koji sve to moraju da izdrže, a to su naši građani i to je srpski narod ma gde da živi. Nije naša ni sramota ni krivica. Mi samo treba da držimo glavu visoko uzdignuto, da je radimo što je moguće više i da se borimo još snažnije za svoju zemlju, za svoju Srbiju, za sve naše građane. Da odgovorimo na svaku optužbu, ali da i dalje gradimo mir i čuvamo stabilnost. Da nikoga ne vređamo i da nikome ne radimo ono što nama rade, a što se našem narodu nimalo ne dopada. Srbija će u narednim danima analizirati sve odluke crnogorskog parlamenta, nećemo donositi ishitrena rešenja i ni na koji način nećemo vređati one koji su te odluke, a svakako protiv interesa Republike Srbije, donosili - rekao je Vučić i dodao:

- Naše je da narodu u Crnoj Gori kažemo, da smo uvek bili sa njima i da ćemo uvek biti sa njima, da mi bliže nemamo. Da nikada niko neće moći da nas razdvoji, ali da ćemo prema onima koji su donosili političke odluke samo da bi napakostili Srbiji, ili da bi učinili nešto protiv Srbije, umeti da se odnosimo baš onako kako to zaslužuju. Želim takođe da vam kažem da sve ono što smo postigli i ekonomski rast koji smo napravili ne znači ništa ako naše komšije i nama najbiži u regionu ne budu još bogatiji. Zato smo spremni da pomognemo i narodu u Crnoj Gori i narodu u svim drugim zemljama u našem okruženju spremni da investiramo, spremni da ulažemo u nove fabrike, spremni da pomognemo i ljudima u Nikšiću, Baranu, Bijelom Polju, Pljevljima, Podgorici na primorju svuda na svakom mestu.

Predsednik je poručio našem narodu koji živi u Crnoj Gori da smo uz njih.

- Zato nikada nećemo pozivati ljude da negde letuju ili ne letuju, ali ćemo umeti da napravimo odnos kakav je potreban, odnos kakav zaslužuju vlastodržsci koji donose odluke i gledaju na koji način da uvrede našu zemlju ili obesčašte naš narod. Za njih uvek ćemo imati pravi, adekvatan odgovor koji će biti miran, koji će biti takav da će neki da pomisle da je možda i kukavički, ali mi verujte da nikada neće biti udvorički i podanički. Mi nemamo gazde u stranim ambasadama, mi ih nemamo nigde. Naš jedini gazda i jedino kome jesmo sluge, to je, srpski narod i građani Srbije. Narode glavu gore imaćemo još rezolucija i deklaracija po regionu, sve će biti prepisane britanske rezolucije i saveta bezbednosti i svi će da govore kako to nije upereno protiv srpskog naroda, a svima vam je jasno zbog čega i protiv koga su donete ali mi ćemo da nastavimo da razgovaramo sa svima, da radimo zajedno sa svima, da pokazujemo narodima u okruženju da sa njima želimo najbližu saradnju, a Srbiju u njenom usponu i rastu niko neće moći da zaustavi. Napred Srbijo! i bićemo mnogo uspešniji nego što smo ikada bili, živela Srbija! - rekao je Vučić u obraćanju.

Vremenska prognoza
Clear sky
31 Beograd