fbpx
Skip to main content
seik

"POSETA ISTIČE ZNAČAJ VEZE SRBIJE I BAHREINA" Šeik Naser oduševljen Srbijom, preneo i pozdrave kralja Bahreina (FOTO)

Foto: Tanjug
Izaslanik kralja Bahreina danas je bio gost predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Šeik Naser bin Hamad bin Isa Al Kalifa, izaslanik kralja Bahreina koji boravi u Srbiji, istakao je danas da njegova zvanična poseta, koja je usledila samo mesec dana nakon što je predsednik Srbije Aleksandar Vučić posetio Bahrein, pokazuje značaj bilateralnih veza, kao i vrednosti parternstva dve zemlje.

Nezaboravna putovanja za Uskrs i 1. Maj! TOP 5 PONUDA: Najbolje cene omiljenih destinacija Srba

Nezaboravna putovanja za Uskrs i 1. Maj! TOP 5 PONUDA: Najbolje cene omiljenih destinacija Srba

ZORAN ĐORĐEVIĆ: Srbija je lider u regionu

ZORAN ĐORĐEVIĆ: Srbija je lider u regionu

VUČIĆ POSLE SASTANKA SA ŠEIKOM: Nadam se skorom dolasku kralja Bahreina i potpisavanju dokumenta o sveobuhvatnoj saradnji! (FOTO)

VUČIĆ POSLE SASTANKA SA ŠEIKOM: Nadam se skorom dolasku kralja Bahreina i potpisavanju dokumenta o sveobuhvatnoj saradnji! (FOTO)

- Vrednosti partnerstva koje raste nadamo se biće učvršćeno diplomatskim, ekonomskim i strateškim vezama između dve zemlje - rekao je šeik u zajedničkom obraćanju nakon sastanka sa Vučićem.

On je istakao da je počastvovan što mu je povereno da predvodi delegaciju na visokom nivou svoje kraljevine, kao izaslanik kralja Bahreina, svega mesec dana posle, kako je rekao, Vučićeve istorijske i obećavajuće posete njegovoj zemlji.

Preneo je pozdrave i najbolje želje kralja Bahreina, kao i prestolonaslednika, princa Salmana.

- Bili smo zaista oduševljeni kad smo stigli u prelepi i istorijski grad Beograd, gde smo se još jednom sreli sa prijateljima i partnerima, kako bismo istražili nove mogućnosti našeg prijateljstva i partnerstva - rekao je šeik Naser.,

Kako je naveo, zajedničke vrednosti i stremljenja koja postoje između građana Bahreina i Srbije, su temelji zajedničkog cilja za održiv razvojem i prosperitetom za oba naroda.

- Tokom vaše nedavne posete Bahreinu kralj Bahreina je naložio da se otvori ambasda kraljevine u Beogradu, što je vaša vlada dobro prihvatila i uodgovorila na to - rekao je on.

Šeik je ukazao da je otvaranje zvaničnih kanala komunikacije važan korak, kako bi se olakšala, unapredila i ojačala saradnja.

Dodao je da u Beogradu boravi u pratnji visokih predstavnika ekonomskih i strateških institucija Bahreina, kako bi se dogovorili konkretni koraci u realizaciji zajedničkih vizija lidera dve zemlje.

- Hvala na ljubaznom pozivu i srdačnom gostoprimstvu - rekao je šeik Naser bin Hamad bin Isa Al Kalifa, izražavajući zadovoljstvo što će, kako je rekao, se upoznati lepote i "veličanstvenu istoriju ovog grada i njegovih srdačnih ljudi”,

SD info

SD kosovo

SD izbori 2020

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD beograd

SD društvo

Vremenska prognoza
Tamni oblaci
13 Beograd