fbpx
Skip to main content
Nebojša Glogovac

Potresna ispovest sveštenika koji je poznavao Glogovca: Otac se poslednjih dana nije odvajao od Nebojše

Foto: e-stock
Pretužno

Juče, 9. februara, u 49. godini života napustio nas je velikan srpskog glumišta Nebojša Glogovac. Njemu je krajem decembra prethodne godine dijagnostikovana teška bolest usled koje je za manje od dva meseca i preminuo na Odeljenju za pulmologiju Kliničkog centra Srbije.

Za sobom je ostavio troje dece iz dva braka, a o tome koliku je ljubav prema porodici gajio, otkrio je sveštenik pančevačke Crkve uspenja presvete Bogorodice. Pančevo je inače mesto u koje se sa roditeljima, ocem Milovanom, sveštenikom, i majkom Milenom, krojačicom po zanimanju, preselio iz Trebinja u kojem je rođen 30. avgusta 1969. godine.

Njegov otac, koji je služio u toj svetinji, uz sina je proveo poslednje dane. U "crkvi sa dva tornja", kako je među Pančevcima najpoznatija, kazali su da iver ne pada daleko od klade, te da je Nebojša upravo od Milovana naučio kako da bude dobar otac.

Nebojša Glogovac
Nebojša Glogovac
Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Prema rečima sveštenika, Glogovac je najčešće razgovarao o članovima porodice. Iako je bio doajen glumišta, svoju veličinu nije isticao, naprotiv, znao je da bude pokoran i da spusti glavu.

- Na mene lično Nebojša je ostavio utisak velikog čoveka sa još većim srcem u kojem je bilo mesta za ljubav, kad god bismo razgovarali, on je jedino pričao o deci i ženi i to samo kada bi govorio koliko ih voli - otkrio je on.

 

Pročitajte i:

Vremenska prognoza
Clear sky
12 Beograd