fbpx
Skip to main content
SNS

MILOŠ VUČEVIĆ POVODOM 12. ROĐENDANA SNS: Srbija nam je iznad stranačkih interesa (VIDEO)

Foto: Srbija Danas / Saša Džambić
Vučević je izabran za gradonačenika po treći put

Potpredsednik Glavnog odbora Srpske napredne stranke Miloš Vučević održaće konferenciju za medije povodom 12. rođendana Srpske napredne stranke, danas, 21.10.2020.godine, u 12 časova, u sedištu SNS.

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević rekao je ranije danas da je atmosfera juče na sednici Predsedništva SNS-a bila radna i svečana, ukazujući da je danas 12 godina stranke.

Vučević je rekao da ostaje u Novom Sadu, da je izabran za gradonačenika po treći put i da je fokusiran na taj posao.

 

Pitanja novinara

- Ako nema kadrovskih promena onda ne znamo šta je suština. Mi smo menjali Srbiju na bolje, ali menjamo i nas. Pogledajte činjenicu što smo promenili 52 odsto predsednika opštine. To je prosto neophodno da nekom drugom damo šansu, jer je nekome ponestalo energije. Prosto se pojavljuju nova lica, to vam je kao u fudbalu, uvek morate da date šansu novim mladim talentima. Imaćemo najverovatnije promene između izbora ako bude neko radio suprotno od onog što treba građanima - rekao je Vučević.

- U nedelju ćemo odlučiti kad će biti kongres stranke, negde u januaru. Nadam se da će nam epidemija dozvoliti da održimo skupštinu stranke. Ko će biti predsednik videćemo, ali mi ga svi podržavamo. Mi smo za to da ostane sadašnji kapiten Vučić, svi mu verujemo, ne vidim niti jedan logičan razlog što bi menjali nekog ko odlično vodi pobedničku ekipu - rekao je Vučević.

Miloš Vučević
Miloš Vučević

- Postoji manji ciljevi kroz ovih šest ciljeva. To je konstanto podmlađivanje stranke, prosto da osvežavamo naše stranačke kadrova. Zato su naši ciljevi, ciljevi i Vlade. Nadam se da će političke manjine ući u širok deo koncenzusa. Ovakvu koaliciju je podržao većinski deo članstva. Pretpostavljam da će u nedelju neko biti zadovoljan, a neko manje zadovoljan - rekao je Vučević.

Vučević je komentarisao rad u Smederevskoj Palanci.

Miloš Vučević
Miloš Vučević
Foto: Srbija Danas / Saša Džambić

- Verujem da je aktuelni predsednik opštine na visini zadatka, vreme će dati mogućnost da ga ocenim - rekao je Vučević.

- Ja ne mislim da ćemo borbom protiv korone usporiti naš ekonomski nast. Nadam se da ćemo imati najveći ekonomski rast. Raduje me predviđanje MMF-a da ćemo imati rast od šest procenata BDP-a. Moramo biti odgovorni u borbi protiv kovida i da još uvek ulažemo u zdravnsteni sistem, on je bitniji od ekonomije. Sve to je sistem spojenih sudova i ja mislim da se Srbija zaista dobro nosi sa tim. Srbija ima dobru strategiju - rekao je Vučević.

Obraćanje Vučevića

- SNS je uvela novi sadržaj i novi karakter. Dugo godina se čekala takva organizacija koja će garantovati političku stabilnost i za ekonomski prosperitet. Mi ne samo da smo menjali Srbiju, a menjali smo je na bolje, mi smo danas spremni da menjamo sebe. Uvek smo prvo polazili od sebe i svoje rezultate smo podizali na najviši nivo. Čuli ste naše ciljeve, buduće strateške ciljeve nove vlade, SNS je dobila apsolutnu većinu i ima istorijsku podršku i popularnost, ali smo još jednom pokazali da nam je Srbija iznad stranačkih interesa. Da smo se vodili samo stranačkim interesima mi bismo se opredelili za vladu koju čini samo SNS, ali mi smo se odlučili za vladu koja je širi društveni konsenzus - rekao je Vučević. 

- Danas u Srbiji Vlade ne sastavljaju diktatori niti strane ambasade, nego se sastavljaju na osnovu volje građana. U ne tako davnoj prošlosti bilo je i takvih scenarija, ali ta vremena su iza nas. Mi ćemo se kao Srpska napredna stranka svojim radom i umećem boriti da se takva vremena više nikada ne povrate i ne budu deo Srbije. Borba protiv kriminala je nešto što će obeležeiti rad nove vlade. Mi smo još od 2012. godine počeli sa obračunom sa malverzacijama i kriminalom, kao i korupcijom, sada ćemo nastaviti tu borbu - rekao je Vučević.

Miloš Vučević
Miloš Vučević
Foto: Srbija Danas / Saša Džambić

- Odgovr države će biti u sklopu zakona ali, brutalan, protiv te bolesti koja prožima državu. Borba protiv organizovanih kriminalnih grupa će biti primarno za Vladu. Svi članovi naše stranke, koji prelazi 2 miliona, nećemo odustati od borbe. Obnovićemo bolnice, da medicionari ostanu u Srbiji - rekao je Vučević. 

- Vodićemo računa o našim sunarodnicima u regionu - rekao je Vučević.

Miloš Vučević
Miloš Vučević
Foto: Srbija Danas / Saša Džambić

- Nastavljamo dalje za jaču Vojsku, bolje bolnice, bolje opremljenu policiju, bolju ekonomiju, za čuvanje KiM, za čuvanje naše države i naših građana, i pre svega vera za bolje sutra. Čestitam svim članovima SNS na 12 godina borbe. Naši nacionalni interesi biće iznad naše stranke - rekao je Vučević.

SD info

SD kosovo

SD izbori 2020

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD beograd

SD društvo

Vremenska prognoza
Clear sky
13 Beograd