fbpx
Skip to main content
Madlen Olbrajt

Povratak krvave babe: BOMBARDOVALA Srbe, a sad hoće da UNIŠTI Ruse

Foto: Profimedia
Madlen Olbrajt želi sukob svetskih razmera

Bivša američka državna sekretarka Madlen Olbrajt, jedan od najvećih zagovornika zločinačkog bombardovanja SR Jugoslavije 1999. godine, okomila se na Rusiju i njenog predsednika Vladimira Putina, za koje poručuje da ih treba uništiti.

Naime, Olbrajtova je na promociji svoje knjige “Fašizam: Upozorenje” u Njujorku, komentarišući napade sirijskog predsednika Bašara al Asada na sopstveni narod, ocenila da je to ratni zločin koji Rusija očigledno podržava, te da zato i nju treba kazniti.

Madlen Olbrajt
Foto: Profimedia

- Ono što nam treba jeste strategija. Ne možemo samo početi da bacamo bombe, ali svakako treba vojno da odgovorimo. Asad ubija svoje ljude, u to nema sumnje, a Rusija je saučesnik - poručila je ona.

Takav stav žene koja je bez savesti naredila ubijanje srpske dece nije nikoga iznenadilo, pa mediji podsećaju na njen čuveni komentar iz 1996. godine da je smrt više od pola miliona iračke dece, kao posledica sankcija “bila vredna”.

Takođe, još više Iračana je umrlo zbog 13 godina sankcija koje su SAD uvele i kontrolisale dok je upravo Olbrajtova bila u vrhu američke administracije, a na dušu joj se stavlja i sprečavanje odlučnije akcije UN kojom bi se sprečio genocid u Ruandi 1994. godine.

Koliko je omražena i u sopstvenoj državi, najbolje govori što je upravo na promociji knjige, tokom koje je pozvala na uništenje Rusije, žestoko izviždana.

Demonstranti u publici su prekinuli predstavljanje njenog dela uzvicima da je Olbrajtova ratni zločinac, krivac za genocid na Bliskom istoku i smrt još nepoznatog broja civila, među kojima najmanje 5.000 dece. Demonstranti su isticali i plakate sa sličnim porukama, tražeći da “žena zlo” ode iz Njujorka jer nije dobrodošla, kao i da treba da odgovara za genocid.

Podsetimo Olbrajtova je bila državna sekretarka SAD od 1997. do 2001. godine, u vreme administracije Bila Klintona.

 

Pročitajte i:

SD info

SD kosovo

SD izbori 2020

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD beograd

SD društvo

Vremenska prognoza
Clear sky
10 Beograd