fbpx
Skip to main content
Ratko Mladić

Pravda će biti zadovoljena: General Vojske Republike Srpske biće pušten na slobodu?

Foto: Profimedia
Neophodno mu je bolničko lečenje

Darko Mladić, sin bivšeg komandanta Vojske Republike Srpske Ratko Mladića, očekuje da će on sledeće godine iz Haga biti pušten na slobodu.

Veruje, kako kaže, da e prvostepena presuda iz novebra prošle godine, kada je u Haškom tribunalu njegov otac osuđen na doživotnu robiju, posle uložene žalbe biti pušten na slobodu.

Kakvu presudu očekujete?

- Prvo prvostepena presuda bi trebalo da bude anulirana, a Ratko pušten na slobodu. Nemaju nikakve dokaze protiv njega. U Hagu je dominantan politički uticaj NATO politike.

Očekujelite li te ga u Beogradu sledeće godine?

- Voleo bih i pre da ga izvedem odande. Ne vidim razlog zbog čega mu ne dozvoljavajubolničko lečenje, koje mu je više nego potrebno.

Kako je njegovo zdravstveno stanje?

- U suštini nepromenjeno. Ništa bolje, ali na svu sreću ništa gore. Ima iste, probleme oduniranje ćelija u mozgu usled višestrujnih moždanih udara.Kako nam je Ratko rekao u telefonskom razgovoru pre desetak dana, snimali su mu glavu. Tražili smo snimke i medicinski izveštaj da bi videli kakvo je sada stanje. Uz to ima i visok krvni pritisak, nažalost lekari u Hagu smatraju da je to bezazleno. Iako naši lekariupozoravaju da mogu izazvati ozbiljne probleme. Utvrđeno je da ima početak demencije.

Zahtev da se leči u Srbiji odbijen je u junu. Hoćete li i dalje na tome insistirati. Hoćete li i dalje na tome insistirati?

- Na svim novinama se borim za to. Uspeva da preživi tamo bukvalno uz božiju pomoć. Neophodno mu je bolničko lečenje.

Prima li posete?

- Ima pravo da deset dana mesečno ima posete. Stalno ispuni tu normu , jer mu u posetu ide redovno supruga Bosa, prijatelji, rodbina i ja sa decom.

 

Pročitajte i:

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD region

SD kosovo

SD info

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD vojvodina

SD beograd

SD društvo

SD drug nije meta

Vremenska prognoza
Clear sky
10 Beograd