fbpx
Skip to main content
Ana Brnabić

"PRAVDA ĆE DOĆI KAD-TAD" Brnabić: Prištini ne odgovara otkrivanje istine o ubistvu Ivanovića

Foto: Srbija Danas / Saša Džambić
Premijerka Srbije je rekla da, nažalost, istraga mora da se vodi u Prištini i podsetila da je Beograd tražio da učestvuje u njoj, što nije dozvoljeno

Prištini ne odgovara da se sazna istina o ubistvu Olivera Ivanovića jer bi u suprotnom oni već otkrili i nalogodavce i ubice, izjavila je premijerka Ana Brnabić. Na pitanje da li je danas, 1.000 dana od ubistva Ivanovića, poznato nešto o tome šta se zapravo desilo, Brnabićeva je odgovorila da će se do pravde doći kad-tad.

Premijerka Srbije je rekla da, nažalost, istraga mora da se vodi u Prištini i podsetila da je Beograd tražio da učestvuje u njoj, što nije dozvoljeno. Apelovala je i na Unmik i Euleks da se ubistvo Ivanovića istraži, da se dođe do istine i da se počinioci kazne.

- Nažalost, iz Prištine imate samo muk o toj temi. Mi tu temu nećemo zaboraviti i nastavićemo da tražimo istinu i da tražimo ko su ubice i zbog čega je ubijen Oliver Ivanović. I ako to traje 10 godina i ako traje 100 godina nećemo zaboraviti. Do pravde će se doći kad-tad - istakla je Brnabićeva.

Lider Građanske inicijative "Sloboda, demokratija, pravda" Oliver Ivanović ubijen je 16. januara 2018. godine u Kosovskoj Mitrovici.

Pročitajte i:

SD info

SD kosovo

SD izbori 2020

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD beograd

SD društvo

Vremenska prognoza
Clear sky
13 Beograd