fbpx
Skip to main content
Petar Petković

"PREDALI SRPSKU SVETINJU NA TACNI A NAMA DRŽE LEKCIJE" Petković: Ðorđević poslednji koji ima pravo da govori Kosovu i Metohiji

Foto: Printscreen/Youtube/Novo jutro
Petković je u saopštenju naveo da se Ðorđević "hrani" mržnjom prema sopstvenoj državi

Član Glavnog odbora SNS Petar Petković ocenio je večeras da je Mlađan Ðorđević poslednji koji ima pravo da govori o južnoj srpskoj pokrajini i nekome drži lekcije, jer je sa Borisom Tadićem i Draganom Ðilasom, kako kaže, faktički predao Kosovo i Metohiju na tacni Albancima.

VUČIĆ SE OBRATIO GENERALNOJ SKUPŠTINI UN: Samo na ovaj način možemo da pobedimo pandemiju korona virusa

VUČIĆ SE OBRATIO GENERALNOJ SKUPŠTINI UN: Samo na ovaj način možemo da pobedimo pandemiju korona virusa

VLADA DONELA ODLUKU: Usvojen predlog promene ustava

VLADA DONELA ODLUKU: Usvojen predlog promene ustava

ŠTA JE MERKELOVA PORUČILA VUČIĆU? Nemačka kancelarka poslala snažnu poruku Srbiji (FOTO)

ŠTA JE MERKELOVA PORUČILA VUČIĆU? Nemačka kancelarka poslala snažnu poruku Srbiji (FOTO)

Petković je u saopštenju naveo da se Ðorđević "hrani" mržnjom prema sopstvenoj državi i narodu i želi politički da profitira na temi Kosova i Metohije, kao i da treba da se zapita zašto ih narod neće.

Petković smatra i da princip "što gore po Srbiju to bolje po nas" mogu da imaju samo ljudi poput Ðorđevića, kako dodaje, "savetnika tadašnjeg predsednika Tadića i kuma Dragana Ðilasa".

- Oni koji su pregovore o Kosovu i Metohiji premestili iz Ujedinjenih nacija u Evropsku uniju i u Međunarodnom sudu pravde pomogli Prištini da dobije potvrdu legalnosti separatizma, oni koji su pobegli iz Srbije u Rumuniju kada je lažna država Kosovo proglasila nezavisnost i koji su potpisali sijaset po Srbiju štetnih sporazuma instiralirajući granicu između Srba u centralnoj Srbiji i Srba na KiM, oni za koje je vrhunac patriotizma kada na rever okače značku strane bezbednosne službe, imaju sada obraza da nekome dele lekcije kako se brane nacionalni interesi - kaže Petković.

On ističe da dok je predsednik Aleksandar Vučić izborio 18 povlačenja priznanja samoproglašenog Kosova i danonoćno bije diplomatske bitke da ispravi skupe greške Ðorđevića i njegovih šefova i vrati bar deo onoga što su olako poklonili, "razni Ðorđevići pod maskom kvazipatriotizma nastavljaju da rade direktno u korist Albanaca".

Petković ironično dodaje da su za svoje zasluge zaslužili bar spomenik u Prištini pored onog podignutog Klintonu, saopšteno je iz SNS.

Ðorđević je na Tviteru izneo tvrdnju da je Vučić energetiku na severu Kosova i Metohije "predao Albancima" i da će se od 14. decembra na severu pokrajine ugasiti Elekstromreža Srbije, a da će mrežu preuzeti preduzeće iz Prištine.

SD info

SD kosovo

SD izbori 2020

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD beograd

SD društvo

Vremenska prognoza
Mestimično oblačno
-2 Beograd