fbpx
Skip to main content
Aleksandar Vučić

PREDSEDNIK POSLAO SNAŽNU PORUKU PREDSTAVNICIMA NESVRSTANIH ZEMALJA "Dobro došli kući!" (VIDEO)

Foto: Instagram/Printscreen/buducnostsrbijeav
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić oglasio se na svom Instagram nalogu povodm održavanja Samita nesvrstanih u Beogradu.

U snažnoj poruci poručio je svim predstavnicima nesvrstanih zemalja da su "dobro došli kući".

"Beograd je bio, jeste i biće ponosni domaćin svakom ljudskom biću koje u sebi nosi dušu mira."

Uveren sam da Beograd, kao viševekovni simbol raskrsnice civilizacija, tačka kontakta i susreta između Istoka i Zapada, grad gde su se različite civilizacije, kulture i religije oduvek susretale, može da vas podstakne na dijalog i na izgradnju novih mostova saradnje.

Naša želja jeste da odamo počast Pokretu ovim komemorativnim događajem, koji je u vreme blokovskih podela dao veliki istorijski doprinos stvaranju različite vizije sveta.

Ta vizija je zasnovana na uzajamnoj saradnji i poštovanju država i naroda i nije bilo mesta u njoj za dominaciju jedne države nad drugom.

Nadam se, međutim, da nećemo samo da razgovaramo o prošlosti, već, takođe, i o budućnosti koju želimo zajedno da izgradimo, jer siguran sam da svet dijaloga, kompromisa i mira i dalje jeste moguć i dostižan.

Imate odanog i vernog prijatelja u Srbiji i uveravam vas da ovo nisu samo prazne reči, već put koji smo postavili pred sebe i kojim hodamo sa sigurnošću i bez oklevanja, bez obzira da li se to nekome sviđalo ili ne i uprkos svim pritiscima kojima smo povremeno izloženi, Srbija nije i nikada neće okrenuti leđa svojim prijateljima.

Podsetiću vas na mudru afričku poslovicu koja kaže:

Ukoliko želite da idete brzo, hodajte sami.

Ako želite da idete daleko, hodajte s nekim zajedno", stoji u Vučićevoj poruci.

Vremenska prognoza
Pretežno oblačno
1 Beograd