fbpx
Skip to main content
Aleksandar Vučić

VUČIĆ SA ROT: Predsednik razgovarao sa potpredsednicom Bundestaga (FOTO)

Foto: InstagramPrintscreen/buducnostsrbijeav
Još jedan radni dan za predsednika Aleksandra Vučića.

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa potpredsednicom Bundestaga Klaudijom Rot.

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić i potpredsednica Bundestaga Klaudija Rot u današnjem razgovoru konstatovali su da je Srbija u poslednjih nekoliko godina ostvarila izuzetan ekonomski rezultat, ali i napredak u raznim oblastima političkog i drupštvenog života, što je i Evropska komisija prepoznala u svom najnovijem izveštaju.

Oni su se saglasili da su vladavina prava i zelena agenda jedne od glavnih oblasti u kojima treba dodatno da se radi pri čemu je Nemačka spremna da se intenzivnije angažuje kako bi se ubrzao proces reformi u ovim segmentima, saopštila je Služba za saradnju sa medijima predsednika.

Vučić je istakao da je Srbija okrenuta budućnosti, u kojoj su neki od prioritetnih ciljeva unapređenje ekonomske saradnje sa Unijom, a posebno sa Nemačkom.

On je rekao i da je Nemačka jedan od glavnih ekonomskih partnera naše zemlje i jedan od najvećih investitora u srpsku privredu, kao i prvi spoljnotrgovinski partner.

Vučić je zahvalio potpredsednici Rot na tome što će danas posetiti Kragujevac, gde će u Šumaricama prisustvovati obeležavanju Dana sećanja na srpske žrtve u Drugom svetskom ratu i 80. godišnjici od streljanja 3.000 nedužnih civila, kojima će odati počast kako bi naglasila značaj zajedničkog sećanja.

Potpredsednica Bundestaga upoznala je predsednika Vučića sa aktuelnom političkom situacijom u Nemačkoj nakon održanih parlamentarnih izbora, te je izrazila nadu da će učešće partije Zelenih u novoj Vladi Nemačke pomoći u realizaciji "Zelene agende za Zapadni Balkan", koja je usvojena u Sofiji prošle godine, a za koju su već opredeljena sredstva iz fodova EU.

Nešto ranije objavio je na svom profilu početak sastanka.

- Počinjem sastankom sa potpredsednicom Bundestaga Klaudijom Rot, kojoj sam zahvalio što će danas prisustvovati molebanu u Šumaricama u Kragujevcu - objavio je vest o sastanku na svom Instagram profilu predsednik Srbije.

Vremenska prognoza
Mist
7 Beograd