Skip to main content
vučić

Predsednik Srbije tvrdi da iza ubistva Ivanovića stoji onaj ko je hteo kontrolu nad severom Kosova

Foto: Happy TV printscreen
Vučić naglasio da su mnogi bliski prijatelji ubijenog lidera SDP prisiljavani da govore da su ga ubili Srbi

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je večeras u emisiji "Ćirilica" da su u ubistvu Olivera Ivanovića učestvovale osobe sa različitih strana i da je atentat trebalo da posluži kao povod za otimanje severa Kosova.

- Akcija oko Olivera Ivanovića je usmerena samo na otimanje severa Kosova. A potpomognuta je sa svih strana. Za to imamo dokaze. Pitao sam zvanično predstavnike dve sestrinske tajne službe da nam daju satelitske snimke Kosova toga dana. Odgovorili su da ne mogu jer je bilo oblačno. A svi znamo kakvo je vreme bilo - rekao je Vučić.

Predsednik Srbije je rekao da ne zna da li je Ivanović prijavio BIA pretnje koje je dobijao.

Vučić
Foto: Happy TV printscreen

- Znam da je postojao sukob njega i Milana Radojičića još od 2000. godine. To nije nikakva tajna. Ne odbacujem mogućnost da je Radojičić možda učestvovao u tome ali postavlja se pitanje da li je toliko lud da pored svega uradi tako nešto. Vidim da se istraga vodi samo u pravcu koji nekome odgovara. BIA je uradila veliki posao i siguran sam da će on dati rezultate. Imamo određene sumnje i siguran sam da su upleteni ljudi sa različitih strana – rekao je predsednik Srbije.

Vučić je naglasio da su mnogi bliski prijatelji Ivanovića prisiljavani da govore da su ga ubili Srbi.

- Trebalo je da kažu nešto nešto što bi poslužilo za prljavu rabotu u Srbiji. A sve sa ciljem da se uzme sever Kosova. Da sačekamo ipak tužilaštvo, a ne odbacujem mogućnost ni da je naručilac Srbin, ne interesuje me pucač – rekao je Vučić.

 

Pročitajte i:

Vremenska prognoza
Clear sky
26 Beograd