fbpx
Skip to main content
Maja Gojković

"Predstavnici opozicije se obratili ambasadi Francuske na neprimeran način: PISMO NA ENGLESKOM JE PUNO GREŠAKA"

Foto: Srbija Danas / Saša Džambić
Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković naglasila je da je opozicija imala priliku da iznese svoje stavove.

Predsednica Skupština Srbije Maja Gojković sumirajući postetu francuskog predsednika Emanuela Makrona Srbiji navodi da su u delu programa posete parlamentarci dve zemlje imali priliku da razmene mišljenja o Evropskoj uniji, ali i drugim važnim stvarima za obe zemlje, te da je stavove opozicije u tom otvorenom razgovoru mogla da prenese predsednica poslaničke grupe prijateljstva sa Francuskom, Nataša Vučković (DS) koja se izvinila i nije došla.

Vučić pozvan da prisustvuje svečanoj ceremoniji krunisanja novog japanskog cara

Vučić pozvan da prisustvuje svečanoj ceremoniji krunisanja novog japanskog cara

"Grandiozan doček u Srbiji za Makrona" Francuski mediji BRUJE o poseti, a jednu stvar POSEBNO ISTIČU (FOTO)

"Grandiozan doček u Srbiji za Makrona" Francuski mediji BRUJE o poseti, a jednu stvar POSEBNO ISTIČU (FOTO)

Kakva ispala Dragana Đilasa! Pisao Makronu, a on ga džentlmenski SPUSTIO NA ZEMLJU!

Kakva ispala Dragana Đilasa! Pisao Makronu, a on ga džentlmenski SPUSTIO NA ZEMLJU!

Gojković kaže da je poseta detaljno pripremana, te da je ona u u maju obaveštena da sa njim dolazi i parlamentarna delegacija što pokazuje, kako kaže, da Makron poštuje parlament svoje države, ali i parlament Srbije

Na pitanje ko je činio delegaciju iz Skupštine Srbije, Gojković je kazala da je predlog iz Francuske bio da budu prisutni predsednici odbora za evropske integracije i spoljne poslove, a predlog iz Narodne skupštine je bio da u razgovorima učestvuju i šefica delegacije skupštine pri parlamentarnoj skupštini frankofonije Jadranka Jovanović i članovi grupe prijateljstva Dubravka Filipovski i Jelena Žarić Kovačević.

Ona dodaje da su gosti iz Francuske predložili da se pozove i predsednica grupe prijateljstva sa tom zemljom, Nataša Vučković, ali se ona, kaže Gojković, izvinila i rekla da ima obaveze, i da u to vreme putuje.

Upitana da prokomentariše kako vidi to što se opozicija nije sastala sa Makronom, Gojković je odgovorila da je Makron, kao vrlo otvoren čovek, jasno odgovorio na konferenciji za štampu da članovi opozicije imaju stalne, dinamične i sadržajne kontakte i saradnju sa ambasadom Francuske i njihovim ambasadorom u Srbiji.

- Tako da ne stoji da nemaju kontakte i da ne razmenjuju stavove - rekla je Gojković za Tanjug.

Ona je ocenila da su se predstavnici opozicije ambasadi Francuske tim povodom obratiil na neprimeren način, slanjem pisma na engleskom jeziku, i to sa, kako tvrdi, dosta pravopisnih grešaka.

- Takvo pismo je upućeno ambasadi Francuske. Ambasadoru Francuske se obraća na francuskom jeziku, ali ko sam ja da učim (Dragana) Ðilasa i (Vuka) Jeremića diplomatiji. Oni su vodili državu 12, 13 godina i za to vreme je trebalo da nauče nekakav protokol, ali sve u svemu, dobili su odgovor od jednog ozbiljnig državnika sa kojim se ozbiljno komunicira - rekla je Gojković.

- Ne znam šta im je bila namera. Morate pitati onog ko je na engleskom jeziku slao pismo ambasadi Francuske sa gomilom pravopisnih grešaka - rekla je Gojković.

Ona je dodala i da samo "politički nepismena osoba može da ''pada u nesvest'' zato što je videla predsednika Odbora za evropske integracije (Nenada Čanka) sa članovima parlamenta Francuske, države članice EU koja odlučuje o tome koliko ćemo napredovati na evropskom putu" 

Komentarišući posetu predsednika Francuske, Gojković je kazala da je Makron potvrdio sve što se govori o njemu, da je vrlo vest i otvoren političar, i da sve što je izgovorio treba shvatiti upravo tako kako je jasno rečeno. 

Ona je naglasila da se prvi put čula poruka od predsednika države članice EU da se ne svaljuje krivica na Srbiju i njene građane zato što nije članica te organizacije nego je jasno rečeno da oni imaju svoje unutrašnje probleme i da moraju da rade na sebi ne bi li primili nove članice.

- Druga poruka je poruka prijateljstva posle dužeg vremena i obnavljanje dobrih tradicionalnih priajteljskih veza između dva naroda, i da dva predsednika imaju zadatak da na tome rade i u budućnosti - rekla je Gojković.

IZGUBILA KOMPAS: Đilasova promoterka poručila Trampu da JEDE GO**A!

IZGUBILA KOMPAS: Đilasova promoterka poručila Trampu da JEDE GO**A!

Vesić pozvao Đilasa da objasni kako se obogatio: On je primer političara koji je zloupotrebio javnu funkciju

Vesić pozvao Đilasa da objasni kako se obogatio: On je primer političara koji je zloupotrebio javnu funkciju

Vučić sa šefom delegacije EU: Srbija mora da nastavi svoj evropski put, radićemo intenzivnije (FOTO)

Vučić sa šefom delegacije EU: Srbija mora da nastavi svoj evropski put, radićemo intenzivnije (FOTO)

Kada je reč o rešavanju pitanja KiM i ulozi Francuske, predsednica parlamenta podseća da su dvojica predsednika dugo razgovarala na neformalnoj večeri, između ostalog, i o nastavku dijaloga Beograda i Prištine.

- Čućemo od predsednika države…svakako da su o tome razgovarali, i očigledno je da imamo veliku podršku kada je reč o nastvaku dijaloga. Jasno je stavljeno do znanja da dijalog mora biti nastavljen kako bi se pronašlo kompromisno rešenje, te da je to važno, ne samo za Srbiju, već za čitav kontinent - ocenila je Gojković.

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD info

SD kosovo

SD izbori 2020

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD beograd

SD društvo

Vremenska prognoza
Slaba kiša
21 Beograd