Skip to main content
 • Read more Svetislav Pešić Košarka

  LUDNICA U KUPU KRALJA: Pešić i Barsa odbranili trofej protiv velikog rivala iz Madrida (VIDEO)

 • Read more Šaban Šaulić Društvo

  Pevač POTRESNIM pismom o Šabanu Šauliću RASPLAKAO NACIJU: Pevao mi je najlepše, srcem i dušom... U sebi je nosio TUGU

 • Read more Šaban Šaulić Hronika

  Šabanova deca sletela u Nemačku! Još uvek im NE DAJU DA VIDE OČEVO TELO!

 • Read more Jasmina Dominić Region

  ČAK JE I OTAC SUMNJAO U ĆERKU: Posvađala se sa sestrom Jasminom, pa je ubila i ubacila u zamrzivač?!

 • Read more Aleks Renfro Košarka

  ONI SU PRELOMILI: Renfro MVP finala, Lendejl najbolji strelac u Nišu (FOTO)

 • Read more KK Partizan Košarka

  PARTIZANOV JUNAK POSLE ODLUČUJUĆIH KOŠEVA: Ovo nema nigde na SVETU (FOTO)

 • Read more Šaban Šaulić VIP

  Objavljena POSLEDNJA FOTOGRAFIJA ŠABANA ŠAULIĆA! Žena iz Nemačke rasplakala sve OVIM prizorom!

Aleksandar Vučić

Preduzeti novi koraci: Država spremna da poboljša uslove rada medija

Tanjug/​Dragan Kujundžić
U razgovoru pedsednika Vučića i predstavnika Reportera bez granica bilo je reči o stanju u medijima, napadu na novinara Milana Jovanovića i načinima za unapređenje medijske situacije

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je medijska scena u Srbiji daleko od idealne, ali da postoji spremnost svih državnih organa da, u saradnji sa evropskim institucijama, medijskim udruženjima i nevladinim organizacijama, rade na poboljšanju uslova za rad medija.

BEDNI CRVE, NE GUBI VREME: Prenosimo vam skaradno PISMO koje je stiglo na adresu predsednika Vučića, koje su mu uputile USTAŠE!

Predsednik Vučić je to rekao u razgovoru sa sa predstavnicima međunarodne organizacije Reporteri bez granica čije predstavnike je pozvao da svojom ekspertizom pomognu unapređenju medijske situacije u Srbiji. U razgovoru pedsednika Vučića i predstavnika Reportera bez granica bilo je reči o stanju u medijima, napadu na novinara Milana Jovanovića i načinima za unapređenje medijske situacije.

Predsednik Vučić je istakao da su sloboda medija i sloboda govora zaštićeni Ustavom i pravnim sistemom. On je naglasio da je Srbija usvojila set medijskih zakona 2014. godine, koji su izrađeni u skladu sa standardima Evropske unije. U decembru je završen nacrt nove Medijske strategije, na kojoj su sa medijskim udruženjima radili i predstavnici međunarodnih organizacija OEBS i EU komisije.

- Medijska strategija predstavlja najvažniji strateški dokument u oblasti medija, koji ima za cilj da postavi osnovne ciljeve i trasira put za medijske reforme - istakao je predsednik Vučić i dodao da je situacija u Srbiji daleko od idealne, ali da postoji spremnost svih državnih organa da, u saradnji sa evropskim institucijama, medijskim udruženjima i nevladinim organizacijama, rade na poboljšanju uslova za rad medija.

Aleksandar Vučić
Tanjug/​Dragan Kujundžić

On je predstavnike Reportera bez granica obavestio o istrazi u slučaju Slavka Ćuruvije, Milana Pantića i drugih nerešenih slučajeva ubistava novinara. Predsednik Vučić je istakao da postoji visok stepen svesti o neophodnosti rešavanja ovih slučajeva, kao i da za to postoji veliki javni interes. 

Predsednik Vučić je pozvao predstavnike organizacije Reporteri bez granica da svojom ekspertizom pomognu unapređenju medijske situacije u Srbiji, naročito u izmeni propisa u oblasti kontrole državne pomoći, kako bi se svi tokovi javnog novca prema medijima stavili pod regulatornu kontrolu. Vučić je naglasio da postoji zainteresovanost da Srbija potpiše Međunarodnu deklaraciju o informisanju i demokratiji, čiji je inicijator organizacija Reporteri bez granica. 

Dokumenti pobijaju zvaničnu verziju rata! Amerikanci nam PODMETNULI ZLOČINE u BiH i Račku: Otkriveno gde se NALAZE DOKAZI

Ova deklaracija je predstavljena u Parizu tokom obeležavanja stogodišnjice pobede u Velikom ratu.

- Srbija podržava principe iz ove Deklaracije i smatramo da bi njeno potpisivanje, takođe, doprinelo poboljšanju kako medijske situacije, tako i sveukupnih demokratskih procesa u našem društvu - istakao je predsednik Vučić.

Na sastanku je konstatovano da je medijska situacija polarizovana i da je neophodno raditi na poboljšanju uslova i implementaciji Medijske strategije i zakonskih akata, koji bi u budućnosti doveli do regulisanja situacije u medijima.

 

Pročitajte i:

+ Pošalji komentar 1 Pogledaj sve komentare
Maja's picture

Maja

Ne sumnjam da će država u narednom periodu da mnogo više uradi za slobodu medija jer uvek ispune ono što obećaju.

0 | 0

SD info

SD kosovo

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD beograd

SD društvo

SD drug nije meta

Vremenska prognoza
Fog
-2 Beograd