fbpx
Skip to main content
Sotsko jezero

Prirodna lepota nadomak Šida: Atrakcija za sve koji vole prirodu

Foto: Printscreen/Youtube/Ljudva1
Predivno

Ukoliko ste imali priliku da putujete Srbijom sigurno vam nisu promakli predivni prizori koji krase našu zemlju. Upravo takav jedan raj na zemlji nalazi se na samo nekoliko sati od Beograda. Na najzapadnijem delu Fruške Gore, nedaleko od Šida, nalazi se Sotsko jezero koje jednostavno nikoga ne ostavlja ravnodušnim.

Nemanja (11) iz Novog Sada je imao ušteđevinu od 30 evra, a ono što je uradio sa njom će vas oduševiti

Ogorčen! Status Barbarinog oca nakon informacije da je Barbara živa će vas sve prodrmati (FOTO)

Ovo prelepo jezero prava je atrakcija za sve one koji koriste svaki slobodan trenutak za boravak u prirodi, a poznato je i po tome što je veoma bogato ribom, pa se ovde veoma često mogu videti i ribolovci. Ovaj impozantni pejzaž upotpunjen je vrbama i šumom koja ga okružuje. 

Sotsko jezero
Sotsko jezero
Foto: Printscreen/Youtube/Ljudva1

U pitanju je veštačka akumulacija nastala 80-ih godina prošlog veka, površine 33 hektara i dubine do 12 metara. Pripada Nacionalnom parku Fruška gora, a prelepi ambijent kojim odiše, svrstava ga u jedno od najlepših fruškogorskih jezera. Na desnoj obali se nalazi malo vikend-naselje sa nekoliko kuća.

Jedno je od popularnijih izletišta u okolini Šida, posebno šiđana i stanovnika okolnih sela.

Ukoliko se nađete na ovom predivnom izletištu a pri ruci vam je i pasoš, možete napraviti prečicu kroz Hrvatsku i posetiti mesto Ljuba u kojem se nalaze brojni izvori, a zatim i Erdevička jezera.

Pogledajte video: 

 

Pročitajte i:

Vremenska prognoza
Clear sky
-7 Beograd