fbpx
Skip to main content
n

PRIVREMENA BOLNICA NA SAJMU SPREMNA ZA SAMO JEDAN DAN! Zajedničko zalaganje Ministarstva odbrane i Novog Sada (FOTO)

FOTO: TANJUG/ JAROSLAV PAP
Zajedničkim zalaganjem Grada Novog Sada, Ministarstva odbrane Republike Srbije, pripadnika Vojske Srbije, kao i brojnih volontera završena je adaptacija Hale 1 Novosadskog sajma.

Ona je u roku od 24 časa pretvorena u privremenu bolnicu za pacijente sa lakšim simptomima virusne infekcije Кovid-19, a taj prostor je zajedno sa gradonačelnikom Novog Sada Milošem Vučevićem obišao ministar odbrane Republike Srbije Nebojša Stefanović. Oni su se složili da su svi uslovi za pristojan smeštaj i zbrinjavanje pacijenata postignuti, i to u rekordnom roku.

VUČIĆ RAZGOVARAO SA O'BRAJANOM: Amerikanac pozdravio doprinos predsednika Srbije stabilnosti Zapadnog Balkana

VUČIĆ RAZGOVARAO SA O'BRAJANOM: Amerikanac pozdravio doprinos predsednika Srbije stabilnosti Zapadnog Balkana

Ministarka Kisić Tepavčević čestitala Dan vojnih veterana Srbije

Ministarka Kisić Tepavčević čestitala Dan vojnih veterana Srbije

PREDSEDNIK SRBIJE ČESTITAO KRIVOKAPIĆU: Vučić crnogorskom premijeru uputio posebnu poruku

PREDSEDNIK SRBIJE ČESTITAO KRIVOKAPIĆU: Vučić crnogorskom premijeru uputio posebnu poruku

- Ono što je bilo najavljeno, to je i učinjeno za samo jedan dan, tako da je hala na Novosadskom sajmu spremna da radi u narednom periodu kao privremena kovid bolnica. To je prouzrokovano pogoršanjem epidemiološke situacije u ovom delu Vojvodine. Po predlogu pokrajinskog sekretara za zdravstvo Zorana Gojkovića, tim Grada Novog Sada je zajedno sa Ministarstvom odbrane obezbedio celokupnu logistiku. Veliku zahvalnost dugujemo vojnicima, kao i volonterima i svima koji su pokazali odgovorost i doprineli da sve bude spremno u najkraćem roku. Postavljen je novi pod u hali, montirana neophodna oprema i obezbeđeni pristojni uslovi za boravak pacijenata, kao i bolničkog osoblja.

n
Foto: Grad Novi Sad

Zbog zdravlja naših građana primorani smo da umesto sajamskih ili sportskih manifestacija u ovoj hali, nažalost imamo bolnicu, ali verujem da ćemo odgovornim ponašanjem u kratkom vremenskom periodu pobediti ovu pošast i vratiti se u redovne tokove života - rekao je gradonačelnik Miloš Vučević i dodao da je sada na Кliničkom centru Vojvodine i zdravstvenom sistemu, da Halu 1 preuzmu i da odrede kada će ova bolnica početi sa prijemom pacijenata.

n
FOTO: TANJUG/ JAROSLAV PAP

Ministar odbrane Republike Srbije Nebojša Stefanović naglasio je da je ohrabrujuće kad se vidi dobro sadejstvo lokalne samouprave, vojske i volontera koji su došli da pomognu u pripremi hale sajma za prijem preko 300 ljudi koji tu ovde imati priliku da biti zbrinuti.

n
FOTO: TANJUG/ JAROSLAV PAP

- Vojska je uvek uz svoj narod. Od kada je predsednik države dao naredbu, još tokom prvog talasa epidemije, da se vojska uključi u ceo proces u vezi sa kovid bolnicama, vojnici predano pomažu lokalnim samoupravama širom zemlje kako bismo što brže i lakše pobedili ovu bolest. Ogromnu zahvalnost dugujemo mladim ljudima, volonterima iz svih delova Srbije koji se pridružili akciji formiranja kovid bolnica – rekao je ministar Stefanović i naglasio da je bolnički kapacitet Hale 1 352 kreveta, od kojih je za pacijente predviđeno 312, a za medicinske radnike 40.

SD društvo

SD kosovo

SD info

SD izbori 2020

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD beograd

Vremenska prognoza
Clear sky
10 Beograd