Skip to main content
Hit Tvit

PROPAST BI BILA DA SRBIJA UVODI SANKCIJE RUSIJI! Stav države pametno sročen! "Ovaj rat će se bolno završiti za Ukrajinu!"

Foto: Printscreen/RTV Pink
U toku je novo izdanje "Hit Tvit-a" koji se emituje svake nedelje od 21 sat na TV Pink. Večeras kod Verice Bradić gostuju Vojislav Šešelj, lider SRS-a, Ivica Dačić, predsednik Skupštine Srbije, Miloš Jovanović, lider DSS-a i novinar Zoran Ostojić.

Večeras će, kao i svake nedelje biti reči o najvažnijim društveno-političkim događajima koji su obeležili proteklih sedam dana. Gledaoci u toku emisije mogu da glasaju za predloge na fejsbuk stranici "Hit Tvit" i na tviter nalogu hit_tvit. Takođe, gledaoci u toku emisije mogu da se uključe i glasaju i uživo u emisiji.

Jovanović je na samom početku emisije rekao kako je Rusija imala nekoliko razloga da napadne Ukrajinu, pre svega zbog bezbednosti.

- Imala je nekoliko razloga. NATO je dao obećanje Rusima, a i 1990. godine je rečeno da se NATO neće širiti. Vrlo jasne bezbednosne pretnje. I desilo se šta se desilo, verovatno nisu mogli da trpe to - rekao je Jovanović.

Miloš Jovanović
Foto: Printscreen/RTV Pink

Tokom gostovanja u "Hit Tvit-u" Dačić je izjavio kako je tema rata u Ukrajini ozbiljna, ali i da je Rusija pozivala na pregovore poslednjih meseci. Međutim, do toga nije došlo, što je smatra Dačić greška.

Rekao je i kako je siguran da zapad neće rizikovati živote svojih vojnika.

- Svaka od ovih tema je posebno ozbiljna. Rusija je pozivala na pregovore poslednjih meseci, ali su oni to odbijali i nisu želeli da ulaze u razgovore sa Rusijom. Mislim da je to greška. Ukrajina je samo mesto gde je ta kriza izbila na površinu. Tih kriza je bilo i na drugim područijima SS. Kako se steže obruč oko Rusije, sigurno su razmišljali o svojoj bezbednosti. Ja sam siguran da zapad neće rizikovati živote svojih vojnika. Mislim da mi treba da gledamo svoje interese i da se reši ovo na miran način - rekao je Dačić.

Ivica Dačić
Foto: Printscreen/RTV Pink

Govoreći o stanju u Ukrajini, Šešelj je izjavio kako to odgovara samo Americi, jer kako kaže lider SRS, oni žele da se Rusi zamajavaju sa Ukrajinom i da tako gube snagu.

- Samo Americi odgovara taj sukob, oni bi hteli da se Rusija zamajava sa Ukrajinom i da gubi snagu. Ovaj je glup i ušao je u pregovore. Sad da bi izašao iz tih pregovora mora da prizna da je Krim Ruski. Nisu Rusi glupi - rekao je Šešelj.

Govoreći o stavu Srbije u celoj situaciji, Dačić kaže da je izuzetno jasan i da nema potrebe voditi debate o svemu.,

Vojislav Šešelj
Foto: Printscreen/RTV Pink

- Ja želim veoma jasno da ponovim i nema više potrebe da vodimo debatu u ovome. Moj stav, kao pojedinca, je potpuno jasan i izneo sam ga javno i on se odnosi na to da mi ne možemo da se rukovodimo tuđim interesima, nego svojim. I zato je ovo što je utvrđeno kao stav nešto što je najviše u našem interesu - rekao je Dačić.

Šešelj je izjavio kako je saopštenje Srbije na ovu temu pametno rečeno, kao i da bi bila propast da Rusiji uvedemo sankcije.

- Mislim da je uravnoteženo saopštenje države i pametno sročeno. Ja, kao opozicionar, mogu da govorim slobodno o svemu i da izrazim svoje navijanje za Rusiju da što pre pobedi u ovom sukobu, ali svestan sam kako država treba da se postavi. Najvažnije je što je država odbila da zavodi sankcije bilo kakve za Rusiju. To bi bila propast. Ovaj rat će se bolno završiti za Ukrajinu - rekao je Šešelj.

 

Vremenska prognoza
Clear sky
23 Beograd