fbpx
Skip to main content
Hong Kong

Proteste protiv Kine i nasilje u Hong Kongu organizovao je JEDAN SRBIN! EVO KO JE ON

Foto: Reuters
Hong Kong je poslednjih nedelja centar masovnih nereda.

Početak nevolja je iniciralo bacanje kineske zastave, blokiranje i uništavanje metroa, a sve je, po običaju, organizovala CIA, preko svog paravana, nevladnine organizacije CANVAS Srđe Popovića, pišu kineski mediji.

Da podsetimo, CANVAS je puno ime "nenasilne" akcije i strateškog centra za obuku koji se nalazi u Srbiji i koji ima za cilj ima da obuči lokalnu opoziciju kako da se ponaša na demonstracijama i koristi "nenasilna sredstva" u demokratskoj borbi.

NAJBOLJI GRČKI HOTELI PO NAJPOVOLJNIJIM CENAMA!

NAJBOLJI GRČKI HOTELI PO NAJPOVOLJNIJIM CENAMA!

OPOZICIJA U STRAHU, VUČIĆ OBJAVLJUJE JOŠ POVERLJIVIH DOKUMENATA? "Oznaku tajnosti skinuo sam zarad istine i pravde"

OPOZICIJA U STRAHU, VUČIĆ OBJAVLJUJE JOŠ POVERLJIVIH DOKUMENATA? "Oznaku tajnosti skinuo sam zarad istine i pravde"

Albanska nacionalna manjina koja se finansira parama iz Srbije OTVORENO radi PROTIV DRŽAVE!

Albanska nacionalna manjina koja se finansira parama iz Srbije OTVORENO radi PROTIV DRŽAVE!

CANVAS je, pišu kineski mediji, nominalna institucija za obuku srpske opozicije, ali prava naređenja stižu iz Amerike. Naime, još 2013. godine Vikiliks je otkrio e-mail koji otkriva da je nevladina organizacija CANVAS dobijala novac od CIA!

Srđa Popović, osnivač ove organizacije imao je ključnu ulogu u većini "obojenih revolucija" CIA nakon svrgavanja Slobodana Miloševića 2000. (prema poslednjem proračunu, najmanje u 50).

Srđa Popović je, na primer, 8. septembra 2017. stigao u Budimpeštu i pridružio se antiorbanovskim opozicionim grupama ispred mađarskog parlamenta. Jasno je da Popović nije bio u gradu da promoviše svoju knjigu o nenasilnim smenama režima, već da pomogne antiorbanovskim partijama pred mađarske izbore zakazane za proleće 2018.

Srđa Popović
Srđa Popović
Foto:Youtube/Printscreen/TED

Popović je prvi put privukao međunarodnu pažnju kao osnivač beogradske organizacije političkih aktivista Otpor. Oktobra 1998. Popović je osnovao Otpor kao studentsku protestnu grupu sa Beogradskog univerziteta, koja se bavila problemima studenata. To se ubrzo promenilo.

On i drugi osnivači Otpora su, podučeni metodama američkog specijaliste za smene režima Džina Šarpa, osnivača Instituta Albert Anštajn u Kembridžu (Masačusets), i drugih specijalista Stejt departmenta za meke pučeve, poput ambasadora u Beogradu Ričarda Majlsa (od 1996. do 1999. američki "šef misije" u Beogradu) i drugih američkih obaveštajnih operativaca, uključujući specijaliste za izborne procese i stručnjake za kreiranje imidža i odnose sa javnošću.

Hong Kong
Foto: Reuters

U junu su u Hongkongu počeli masovni protesti zbog zakona o ekstradiciji kojim bi se omogućilo da se osumnjičeni za razna dela predaju centralnim vlastima Kine na suđenje.

Predlog zakona je povučen, ali su demonstranti svoje zahteve proširili zahtevajući direktne izbore, raspuštanje parlamenta i istragu policijske brutalnosti.

Vremenska prognoza
Pretežno oblačno
2 Beograd