fbpx
Skip to main content
GU Sombor

PROVOKACIJA ILI ISTINITO INFORMISANJE? Nedopustivo ponašanje NDNV-a povodom slučaja novinara iz Sombora

Foto: GU Sombor
Cilj svih medijskih kuća, pa i udruženja, treba da je blagovremeno i istinito informisanje, a ne svrstavanje na "podobne i nepodobne"

Povodom pisanog protesta NDNV zbog navodnog uskraćivanja prava kolegi novinaru Savi Majstorovu sa SOInfo da prisustvuje konferenciji za novinare, organizovanoj povodom posete ministra sporta i omladine Vanje Udovičića i pokrajinskog sekretara za sport i omladinu Daneta Baste, kontaktirali smo Gradsku upravu, kako bismo, kao istinski novinari saznali obe strane priče. 

RUMUNSKA NACIONALNA MANJINA ZAHVALNA VUČIĆU: Predsednik Srbije ih apsolutno oduševio gestom

RUMUNSKA NACIONALNA MANJINA ZAHVALNA VUČIĆU: Predsednik Srbije ih apsolutno oduševio gestom

MARGARET TAČER - NAJVEĆI SRBOMRZAC! Dobila odlikovanje od Tuđmana zbog brutalne antisrpske kampanje

MARGARET TAČER - NAJVEĆI SRBOMRZAC! Dobila odlikovanje od Tuđmana zbog brutalne antisrpske kampanje

NOVINARE N1 POKOPAO JEDAN NJIHOV "SABORAC" Hteli da isprozivaju Vučića, pa ispali SMEŠNI (VIDEO)

NOVINARE N1 POKOPAO JEDAN NJIHOV "SABORAC" Hteli da isprozivaju Vučića, pa ispali SMEŠNI (VIDEO)

Iz kabineta gradonačelnika saznajemo da nisu bili upućeni u to da je bilo ko izbačen sa konferencije, te da bi sigurno reagovali da su znali da se nešto takvo dešava, polazeći od činjenice da se u Somboru nikada tako nešto nije dešavalo.

- S obzirom na to da nemamo saznanje šta se zaista desilo, i pod kojim okolnostima, u cilju što transparentnijeg rada potrebno je ispitati ceo događaj. Cilj Gradske uprave je da sve što se radi bude javno i da građani upravo putem medija budu informisani o svemu. S tim u vezi, ukoliko je zaista došlo do takvog nemilog događaja, i sami osuđujemo ceo slučaj u kojem se našao Sava Majstorov. Mi smo svakako uvek davali odgovore na sva pitanja koja smo dobijali od SOinfo, a tiču se rada Gradske uprave, jer kako je već rečeno, mi smo na usluzi svim građanima i oni imaju pravo i potrebu da budu uključeni u sve što radi Grad - navode iz GU.

Ono što se mi kao deo medijskog sistema pitamo je kako to da jedno regionalno udruženje novinara kao što je Nezavisno društvo novinara Vojvodine daje sebi za pravo da "pokriva" samo jednu stranu. Odakle im pravo, kao novinarima da donose političke proglase, umesto da izveštavaju o događaju, bez komentara, etiketiranja i proglašenja krivca. Odakle im pravo da dele medije na politički "podobne" i "nepodobne" i na osnovu čega se neka lokalna samouprava može optužiti da klasifikuje uređivačku politiku nekog medija kao podobnu ili nepodobnu?

Nedopustivo je da NDNV izjavi da je uređivačka politika ta koja svrstava novinare u takve kategorije, jer na taj način, zapravo su oni ti koji medije na lokalu dele, etiketirajući redakcije na odgovarajuće i neodgovarajuće. 

Cilj svih medijskih kuća, pa i udruženja, treba da je blagovremeno i istinito informisanje, a ne svrstavanje na "podobne i nepodobne", a mediji su tu da obaveste građane transparentno i istinito –Ko, Šta, Gde, Kada, Kako i Zašto radi za njihovo dobro, u ovom slučaju u Gradu Somboru.

 

Vremenska prognoza
Mestimično oblačno
5 Beograd