fbpx
Skip to main content
Aleksandar Kostić, Ivana Kostić

Prvi put nakon tragedije: Progovorio muž preminule porodilje Ivane (FOTO)

Zbog njegovih reči svi će staviti prst na čelo

Suprug preminule trudnice Ivane Kostić i otac preminule bebe Vere oglasio se prvi put nakon tragedije

Progovorio OTAC preminule trudnice iz Niša prvi put nakon SMRTI ĆERKE: Njegove reči BOLE

Evo šta je Aleksandar Kostić iz Niša poručio preko grupe na fejsbuku ''Pravda za Ivanu i Veru''. 

Stigao izveštaj komisije Kliničkog centra o smrti trudnice iz Niša

Danas 11.07.2017. u 14 sati smo otišli u pravnu službu KC Niš, kako bi predali ''Zahtev za izdavanje medicinske dokumentacije'', na koji imam prava na osnovu “Zakona o zastiti prava pacijenata”. U pravnoj službi su nam rekli da to moramo da predamo u pisarnici.

U 14.10 bili smo u pisarnici i zahtev je preuzeo čovek koje je za to zadužen. Istog momenta je sve zaveo u knjigu i udario pečate kako i treba, i meni dao moju kopiju dokumenta. Takođe mi je dao i original uz reči: ''Odnesi to na GAK (Ginekološko – akušerska klinika) i samo predaj na šalter''.

Ja sam uzeo dokumenta i oko 14.20 smo bili na GAK na šalteru. Na šalteru sam pitao:''Da li ovde mogu da predam zahtev?''. Upitala me je: ''Kakav zahtev?''. Odgovorio sam: ''Zahtev za izdavanje medicinske dokumentacije.''

Ona je pokazala rukom na koleginicu iza nje, i rekla pokazujući na nju: ''Došao si na pravo mesto.'' Ta žena, na koju je ona pokazala, rekla je: ''Sačekajte me tu preko puta.'' Posle jednog minuta, došla je i rekla: ''Dajte da vidimo o čemu se radi''. Pročitala je zahtev, koji sam joj dao, sa vidno smrknutom facom i pitala me je: ''Da li se radi o pacijentici koja je preminula u Beogradu?'' Rekao sam ''Da.''

Ona je rekla kako ne može da nam izda kopije odmah i da mora da mi vrati zahtev.

Rekao sam, da meni ne trebaju kopije odmah, već da postoji rok u okviru koga je navedeno do kada kopije mogu da se dostave na kućnoj adresi ili da me pozovu lično kako bih preuzeo dokumentaciju tj. kopije.

Gledajući zahtev koji je overen ispravno u pisarnici, rekla je: ''U redu je, uzeću ga.''
Rekao sam da želim da se potpiše, kako na njenom primerku tako i na mojoj kopiji, da ja budem siguran kako je neko prihvatio zahtev, a ne sutra da bude IZGUBILO SE. Pitao sam je kako se zove, i ona je rekla ime.

Zatim sam pitao, kako se preziva i ona je rekla prezime. U tom trenutku je rekla kako ne želi da primi zahtev i ne želi da stavlja svoje ime i prezime. Rekla je kako ne može da primi zahtev, dok traje sudski postupak i da mora direktor da odobri. Zaprepašćeno smo pitali: ''Kakav sudski postupak?''

Ona je ponovila, barem tri puta, kako ne može da primi zahtev dok traje sudski postupak. Rekli smo: ''OK. Vi primite zahtev, a direktor neka odluči šta će i koji postupak da sprovede.''

Bacila je papir (kao da je šugav) na jednu od stolica ispred njene kancelarije, govoreči kako je direktor na odmoru, ali da će ona otići kod zamenika direktora i da ona nije dužna da primi zahtev, već da treba da ga vratimo u pisarnicu. Našli smo se u čudu, i razmišljali šta da radimo, kome da se obratimo u ovakvoj situaciji...

Nakon smrti Ivane i njene bebe iz Niša, stigli rezultati iz Doma zdravlja: Nije bilo propusta u postupanju lekara

Razmišljao sam se, da li da pozovem policiju ili nekog iz novina. S obzirom da smo sami ostali u hodniku, niko ništa nije hteo da nam kaže, otišli smo u pisarnicu i ja sam rekao istoj osobi koja mi je dala dokumenta da odnesem u GAK, da su mi rekli iz GAK-a da trebam njemu da predam dokumenta, pa da ih on dostavi GAK-u.

On je ponovo, uzeo dokumenta i pregledao ih, govoreći kako nije njegova dužnost da dostavi papire na naznačenoj instituciji GAK Niš. Rekao sam mu da je on dužan da preda dokument jer ga je on i zaveo. Prihvatio je dokument.

Sve ovo što sam rešio da podelim sa vama, mogu da potvrde još dve osobe koje su u to vreme bile sa mnom.

Potresan čin muža preminule trudnice iz Niša: Kada je sahranio suprugu i ćerku, uradio je pretužnu stvar (FOTO)

Na ovakvo nerazumevanje, i neprofesionalnost nisam naišao ni u jednoj instituciji koju sam posetio proteklih nekoliko dana, radi prikupljanja dokumentacije za moju pokojnu ženu Ivanu i ćerku Veru.

Smrt izazvala veliko razočaranje

Smrt mlade porodilje i njene bebe izazvala je veliko ogorčenje javnosti i sumnju da lekari nisu preduzeli sve mere da bi njihovi životi bili spašeni. Ivana je bila zdrava, mlada žena kojoj je ovo bila prva trudnoća. Problemi su se javili u sedmom mesecu kada je izabrani lekar niškog Doma zdravlja zbog visokog pritiska uputio na lečenje na Klinici na ginekologiju gde je primljena 21. juna.

Pročitajte i:

SD info

SD kosovo

SD izbori 2020

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD beograd

SD društvo

Vremenska prognoza
Clear sky
26 Beograd