Skip to main content
Milorad Pupovac

Pupovac poručio: Srbija i Hrvatska ne smeju biti TAOCI LOŠE PROŠLOSTI

Foto Tanjug / Dimitrije Goll
Pokazaćemo primerom kako se okreće stranica i kako se izbegava ropstvo nesposobnosti prevazilaženja stvari iz prošlosti, smatra Pupovac

Predsednik SNV Milorad Pupovac poručio je danas na Skupštini Srpskog nacionalnog Vijeća da odnosi dve zemlje ne smeju biti taoci loše prošlosti i da je u budućnosti ključan dijalog koji ničim ne sme biti pokvaren. 

Pupovac je istakao da je velika čast što su predsednici Srbije i Hrvatske Aleksandar Vučić i Kolinda Grabar Kitarović, danas na Skupštini.

Pupovac, Vučić i Grabar Kitarović
Pupovac, Vučić i Grabar Kitarović
Foto Tanjug / Dimitrije Goll

Kako kaže, zbog svega što su činili juče i prethodnih dana, meseci i što smeraju da čine Vucicć i Grabar Kitarović zavređuju poštovanje i neupitnu podršku Skupštine.

- Odnosi Srbije i Hrvatske ne smeju biti zarobljenici prošlosti, posebno ne taoci loše prošlosti. Iz tog razloga poštujemo napor Vučića i Kitarović da rade tako da ta loša prošlost ne upravlja nama, našim životima - poručio je Pupovac.

Milorad Pupovac
Milorad Pupovac
Foto Tanjug / Dimitrije Goll

- Jedino nova budućnost predstavlja pravi izbor, smer u građenju života i novih odnosa između Hrvata i Srba - poručio je Pupovac i dodao da Srbi u Hrvatskoj imaju puno razloga da se pozivaju na svoje stradanje, ali da to nije bilo ni `45 pa ni sada.

- Pokazaćemo primerom kako se okreće stranica i kako se izbegava ropstvo nesposobnosti prevazilaženja stvari iz prošlosti. To kažem posebno zbog onih koji to danas nisu u stanju - kaže Pupovac.

Predsednik Srbije za "Aldžaziru": Sve kuće Vučića su spaljene, a nijednu nije spalio nijedan Vučić

Najvažniji je život sa osećajem za slobodu, zajedništva sa prvim susedima, sa onima sa kojima radimo, srećemo u školi, podvukao je i poručio "ako imamo to imaćemo sve drugo". 

Taj duh Srbe nikada nije napuštao pa ne treba ni danas, kazao je Pupovac navodeći da je to ono zašto smo se danas okupili i zašto cenimo napore gostiju da svako u Srbiji i u Hravtskoj ima taj osećaj, a da animoziteti prerastaju u saradnju.

Milorad Pupovac
Milorad Pupovac
Foto Tanjug/Dimitrije Goll

Kako kaže, ljudi iz naših zemalja odlaze ne samo zbog teškog života već i zbog loše atmosfere. To nije kritika nego briga i obaveza, naznačio je uz ocenu da svi treba da učinimo da u atmosferi u Hrvatskoj nema mesta za govor mržnje i netoleranciju.

- To iscrpljuje nas, našu zemlju i odnose naše domovine Hrvatske i naših matičnih zemalja. Neophodan nam je dijalog. Svako ko ne podržava ovaj dijalog i napore da se dođe do rešenja otvorenih pitanja i da se gradi zajednička budućnost - za nas, za ovo Veće, ne rade u najboljem interesu svoje zemlje ni susednih zemalja - poručio je Pupovac..

- Vas doživljavamo kao podršku onome što mi podržavamo kod vas, a to je dijalog bez opstrukcija i želimo da pokažemo koliko želimo da se on nastavi i da ga uprkos pokušajima ne pokvarimo - poručio je Pupovac Vučiću i Grabar Kitarović.

Pročitajte i:

+ Pošalji komentar 1 Pogledaj sve komentare
mića's picture

mića

bravo Vučiću!

0 | 0

SD info

SD kosovo

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD beograd

SD društvo

SD drug nije meta

Vremenska prognoza
Grmljavina
23 Beograd