fbpx
Skip to main content
Vladimir Putin

NEVEROVATNA PRIČA O PUTINOVIMA: I dok je otac prolazio sopstveni pakao, brat je umro u bolnici

Foto: Profimedia
Otac Vladimira Putina je jedva izbegao smrt.

Otac Vladimira Putina, Vladimir Spiridonovič Putin je tridesetih godina služio vojni rok u podmornici Baltičke flote.

ĐE SI SALE, ŠTA IMA: Putin je pozdravio jednog Srbina na Marakani, a onda je usledila REAKCIJA ZA PAMĆENJE! (VIDEO)

Priključio se kao dobrovoljac Crvenoj armiji i bio je raspoređen u takozvane "isrebitelje", lovce koji su bili deo NKVD i imali su zaduženje da paze na bezbednost na liniji fronta. Služio je u rodnom Lenjingradu, gradu koji je najviše propatio u Drugom svetskom ratu, a rat je ostavio velike ožiljke i na porodice Putin i Šelomov (porodica njegove majke). Dva brata Vladimira Spiridonoviča su poginula na frontu, a baka Vladimir Putina po majci je streljana u svom selu. Putinova majka je evakuisana iz opkoljenog grada, a nacisti su zauzeli njihovo naselje Peterhof.

Stariji brat ruskog predsednika je umro od difterije u bolnici, a i majka još nerođenog Vladimira Putina je zamalo umrla od gladi. Spasao ju je rođeni brat, koji je gladovao pošto joj je davao svoja oskudna sledovanja hrane.

Vladimir Spiridonovič je prolazio sopstveni pakao dok mu se porodica mučila u pozadini fronta.

Pitanje Kosova U CENTRU Putinove posete: Evo šta kažu analitičari o dolasku predsednika Rusije

On je bio deo specijalnih odreda koji su napadali pozadinu nemačkih okupatora. U blizini Kingisepa njegova grupa od 28 boraca je upala u spremljenu zasedu, i bila je gotovo u potpunosti uništena. Samo četiri čoveka iz ove jedinice su preživela napad, i probili su se nazad do svoje jedinice.

Posle vraćanja iz ove krvave borbe upućeni su direktno na Nevski pjatičok, mostobran koji su Nemci svakodnevno napadali.

- Na tom mostobranu moj otac je bio teško ranjen, to je priča koju mi je otac lično pričao. On i još jedan borac dobili su zadatak da uhvate "živi jezik". Dopuzali su do blindaže, i samo što su se pritajili, odande je neočekivano izašao Nemac. Zbunio se i on, a i njih dvojica. Nemac se sabrao ranije. Dohvatio je granatu, bacio je na njih i mirno otišao dalje. Život, kad bolje razmislimo, to je tako jedna jednostavna stvar - rekao je Putin Roju Medvedevu.

AURUS će da GRMI BEOGRADOM! Sa Putinom stiže i njegova NAJNOVIJA LIMUZINA, sam VRH ruske tehnologije (FOTO/VIDEO)

- Ali otac je preživeo, istina, bio je ranjen gelerima u noge. Naši su ga odande izvukli posle nekoliko sati. Najbliža bolnica bila je u gradu, a da bi se do nje stiglo, trebalo ga je nositi preko cele Neve. Svi su razumeli da je to samoubistvo, zato što je svaki santimetar bio pod vatrom. Nijedan komandir, naravno, ne bi izdao naređenje da se on prebaci u bolnicu. A dobrovoljaca nekako nije bilo. Otac je za to vreme izgubio već toliko krvi, da je bilo jasno, ako ovako ostane, umreće svakog trenutka. Tada se slučajno pojavio jedan borac, očev bivši sused iz zgrade. On je sve razumeo, bez suvišnih reči podigao je moga oca na leđa i poneo ga po ledu Neve na drugu stranu. Bili su idealna meta, ali su preživeli. Sused je oca doneo do bolnice i vratio se na prvu liniju. Rekao je ocu samo da se više neće videti. Očigledno je mislio da na mostobranu neće preživeti, a i da moj otac nema neke velike šanse. Ali, otac se izvukao. U bolnici je proveo nekoliko meseci. Tu ga je pronašla mama. Dolazila je kod njega svakoga dana. A šta znači dolazila? I ona, samo što je bila živa. Otac je video u kakvom je ona stanju i u tajnosti od medicinskih sestara počeo je da joj daje svoju hranu. Ali, lekari su primetili da on od gladi gubi svest. Kada su otkrili razlog, izgrdili su ih, čak su prestali naneko vreme da puštaju majku kod oca. Na kraju, oboje su preživeli. Samo je otac posle tog ranjavanja celog života hramao... I sused je preživeo! Posle blokade odselio se negde u drugi grad. Otac i on slučajno su se sreli u Lenjingradu posle 20 godina! Da li možete da zamislite?! - završava Putin.

Vladimir Putin
Vladimir Putin
Foto: Reuters

Opsada je trajala od 8. septembra 1941 godine do 18. januara 1944. godine.

NE DOLAZI SAM: Još dva KLJUČNA ČOVEKA RUSIJE dolaze sa Putinom u Srbiju

Poginulo je više od pola miliona Nemaca i oko tri miliona Rusa (uključujući i civile).

 

Pročitajte i:

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD info

SD kosovo

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD beograd

SD društvo

SD drug nije meta

Vremenska prognoza
Clear sky
4 Beograd