fbpx
Skip to main content
Vladimir Putin

Putinova poseta u slikama: Dan za pamćenje! SRBIJA JE DANAS PONOVO BILA VELIKA! (FOTO)

Foto: Srbija Danas / Saša Džambić
Ruski predsednik, Vladimir Putin, završio je jednodnevnu posetu Srbiji, a poseta je privukla pažnju kako domaće, tako i svetske javnosti

Od momenta ulaska predsedničkog "Iljušina" u srpski vazdušni prostor, kada su ga naši "migovi" pratili i obezbeđivali, euforija u Srbiji nije prestajala. 

SVE TAJNE PUTINOVE POSETE: Uređaj za skretanje metaka sakriven na NAJČUDNIJIM MESTIMA, a evo šta je Putin nosio ispod ODELA!

Kada je Putin izašao iz aviona i kročio na srpsko tlo oduševljenje među narodom je postalo još veće.

Putin je prvo sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem obišao Groblje oslobodilaca Beograda i položio vence, da bi se potom uputio prema Palati Srbija, gde mu je priređen svečani doček. 

Počasni stroj garde i delegacija dve zemlje sa ministrima dočekali su Putina uz predsednika Vučića.

Posle toga usledili su sastanci, plodonosni sporazumi i ostali dokumenti su potpisani. 

Vučić je Putinu pokloni šarplaninca Pašu, a ove fotografije obišle su ruske medije. 

Putin je Vučića odlikovao ordenom Aleksandra Nevskog, a bratskom srpskom narodu se zahvalio na podršci.

Ruski predsednik završio je jednodnevnu posetu Srbiji završio obilaskom Hrama Svetog Save, gde je pred više od 125 hiljada okupljenih građana, koji su došli pred Hram i učinili da Srbija danas ponovo bude velika, poručio na srpskom i ruskom: "Hvala vam na prijateljstvu". 

Na kraju napornog, ali plodonosnog i emotivnog dana, Vučić je ispratio Putina do aerodromske piste, a nama ostaje da čekamo kada će lider Rusije ponovo posetiti našu zemlju, a za to vreme da učvršćujemo svoje veze sa Ruskom Federacijom, bez čije podrške bi naš život bio neuporedivo teži, ako ne i nemoguć. 

 

Pročitajte i:

Vremenska prognoza
Clear sky
3 Beograd