fbpx
Skip to main content
Ratko Mladić

RATKO MLADIĆ UMIRE U HAGU! "Stanje mu je sve GORE I GORE!" Sin srpskog generala uputio naciji HITAN APEL!

Foto: Profimedia/ilustracija
General Vojske Republike Srpske Ratko Mladić u Hagu bije odlučujuću bitku za svoj život. Njegovo zdravlje je iz sekunda u sekund sve gore, a sin Darko Mladić apeluje da se Ratku što pre omogući adekvatna medicinska nega, koju u Hagu nema.

Bivši komandant Vojske Republike Srpske koji je prvostepeno osuđen za genocid i zločine protiv čovečnosti u BiH, pojavio se pred međunarodnim sudom u Hagu i ponovo požalio na loše zdravstveno stanje.

Tačijeva NIKADA GORA provokacija i POREĐENJE: Radije bih razgovarao sa ĐAVOLOM NEGO SA VUČIĆEM!

Čitajući unapred pripremljenju izjavu, Mladić je tokom rasprave o stanju u postupku, rekao da mu "zdravstveno stanje ne dozvoljava da ide na terapije, koje ga umaraju, a ne leče ga".

- Puno vremena provodim u krevetu, u bolovima - rekao je Mladić koji nije ponovio detalje o svojoj bolesti i lošoj hrani u sudskom pritvoru, što je izložio na prošloj statusnoj konferenciji.

Darko Mladić
Darko Mladić
Foto: Youtube/Printscreen/Jutarnji Program TV HAPPY

Sin Ratka Mladića Darko kaže da je stanje njegovog oca jako kritično i da je on svakim danom sve gore.

- Njegovo stanje se pogoršava i svaki dan je sve gore i gore. Čujem se s njim skoro svaki dan, za vikend sam bio kod njega. Isto je, simptomi su isti. Nema ništa da ide na bolje - rekao nam je Darko.

STAO NA PUT ALBANCIMA! Vučić ZAGRMEO pred put u Brisel: Neko mora da im kaže KADA JE DOSTA! Zaustavite se!

Na pitanje šta kažu lekari i jesu li pregledali Ratka, on odgovara:

- Sad smo dobili nove medicinske izveštaje koje analiziramo i koji su loši, ali Hag i dalje to ne priznaje. Ne znam šta treba da se desi pa da se urazume. Da umre? Dali su nam snimak glave na kome se jasno vidi proširenje oštećenja mozga. On adekvatno lečenje i dalje ne dobija, iako su još pre tri godine lekari upozoravali da će se stanje pogoršati ukoliko ne bude adekvatno zbrinut. On je sada na granici, a pitanje je dana kada će njegovo loše stanje postati očigledno svima.

Ratko Mladić
Ratko Mladić
Foto: Profimedia

Podsetimo, Mladića (77) Haški tribunal je prvostepenom presudom osudio na doživotni zatvor zbog genocida u Srebrenci progona Muslimana i Hrvata širom BiH; terorisanja stanovništva Sarajeva dugotrajnim granatiranjem i snajperisanjem, zbog uzimanja pripadnika Unprofora za taoce, 1992-95.

Mladić je na tu presudu uložio žalbu, ali je to učinilo i haško tužilaštvo, tražeći da on bude proglašen krivim i za genocid u još šest bosanskih opština.

Sve je spremno za spektakl: Pripreme za vojnu vežbu "Vek pobednika 1918-2018"

Prvostepenom presudom, Mladić je bio oslobođen krivice po toj tački optužnice.

Pratite nas i na našem instagramu SrbijaDanas.

 

Pročitajte i:

Vremenska prognoza
Pretežno oblačno
2 Beograd