fbpx
Skip to main content
Albanci Srbija

RASKOL MEĐU ALBANCIMA ZBOG TAKSI, preti NOVI SUKOB! Iz Preševske doline poručili Haradinaju "Na nas niste mislili"

Foto: Profimedia/ilustracija
Bivši prvi čovek Preševa Ragmi Mustafa izjavio je da će u narednim danima tražiti od privremene vlade u Prištini da ukloni porez od 100 odsto za proizvode albanskih kompanija u Preševu.

- Tražimo od Kosova da izvrši pozitivnu diskriminaciju i da se albanska preduzeća sa svojim proizvodima na tržištu na teritoriji Kosova uklone sa ove liste, ili iz ove obaveze poreza na 100 odsto kako bi preživeli. Tražimo ukidanje ovih mera za preduzeća Albanaca koja posluju sa obe strane administrativne linije, jer im to izaziva poteškoće - istakao je Mustafa i dodao da većina albanskih preduzeća u Preševu ne prodaju robu na tržištu centralne Srbije, već na teritoriji Kosova i Metohije.

ŠOKANTNE INFORMACIJE! Albanci smislili NOVI PLAN! Prodaju srpsku robu POD UŽASNIM USLOVIMA

- Baš kao što je Vlada Srbije zabrinuta za Srbe na Kosovu, trebalo bi da je Priština zabrinuta za Albance u Preševu. Vlada Kosova se ne zanima za poslovanje u Preševskoj dolini. Očekujemo da je pitanje dana kada će preduzeća iz Preševa biti oslobođena ovih taksi - rekao je Mustafa.

Albanci
Albanci
Foto: Profimedia/ilustracija

Takođe, predstavnici albanskog stanovništa u Preševu, Medveđi i Bujanovcu traže da se te takse ukinu za albanska preduzeća koja posluju u južnoj Srbiji i ostaloj teritoriji tzv. Kosova, dodajući da oni podržavaju odluku takozvanog Kosova da uvedu taksu od 100 odsto na srpska preduzeća.

DIVLJAŠTVU nema kraja! Pogledajte kako albanski trgovci na Kosovu BRIŠU oznake sa srpske robe (FOTO)

Jedna od albanskih kompanija koja posluje u Preševu iz Suve Reke i njen izvršni direktor kaže da podržava odluku Prištine, ali da od srede će prestati da izvozi robu na Kosovo i Metohiju i da će robu slati u zemlje Evropske unije.

Vučić poručio: Dugačak je niz onih koji hoće da SRUŠE i mene i Srbiju

Špejtim Kuki, direktor Solida, kaže da je odluka o taksama vrlo dobra u "patriotskom aspektu", ali u drugim aspektima ne, jer fabrika u Preševu radi za potrebe fabrike na tzv. Kosovu.

Pročitajte i:

SD info

SD kosovo

SD izbori 2020

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD beograd

SD društvo

Vremenska prognoza
Clear sky
11 Beograd