Skip to main content
gbhg

RASKRINKAVANJE: "Dragan Šolak vodi hajku kako mu Beograd ne bi naplaćivao nelegalno postavljenu kablovsku"

Foto: Youtube/Printscreen/ Sindza BG
Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić upozorio je danas da Dragan Šolak vodi hajku protiv Beograda kako mu Grad ne bi naplaćivao nelegalno postavljenu kablovsku mrežu na stubovima javne rasvete

Vesić je rekao da je o tome govorio i juče u Briselu jer vlasnik televizije, čak iako je privatna, nema pravo da lične interese ostvaruje tako što zloupotrebaljava javno glasilo čiji je vlasnik. 

- Jugoslav Ćosić i novinari N1 imaju pravo da budu kritični prema meni. ... Mislio bih da sa mnom nešto nije u redu kada bi me Ćosić hvalio. Ne sporim Ćosićevo pravo da ne želi da se uređuju ulice, pešačke zone, da je protiv javnog bicikla, možda je to politika koju on podržava - rekao je Vesić. 

Prema njegovim rečima, nedopustivo je da suvlasnik N1 Dragan Šolak, preko Ćosića tu TV koristi za obračun sa političkim i poslovnim protivnicima. 

LETUJTE U PRELEPOM GRČKOM HOTELU NA PLAŽI UZ POPUSTE DO 52 ODSTO I SMEŠTAJ ZA DVOJE DECE GRATIS!

LETUJTE U PRELEPOM GRČKOM HOTELU NA PLAŽI UZ POPUSTE DO 52 ODSTO I SMEŠTAJ ZA DVOJE DECE GRATIS!

"Kad sam video Vesića i ostale na vratima rekao sam im ajd sad marš napolje" VUČIĆ OTKRIO DETALJE U JUTARNJEM

"Kad sam video Vesića i ostale na vratima rekao sam im ajd sad marš napolje" VUČIĆ OTKRIO DETALJE U JUTARNJEM

Srđa Trifković o Trampovoj "izdaji": Kosovo Americi nije tema, a evo kakav će biti novi ambasador (VIDEO)

Srđa Trifković o Trampovoj "izdaji": Kosovo Americi nije tema, a evo kakav će biti novi ambasador (VIDEO)

Vesić je dodao da su, kada je objavio "uputstvo" o tome kako Ćosić naredbe Šolaka prenosi novinarima da napadaju Skupštinu grada i njega, počeli "zamenu teza". 

- Odakle meni njihovo uputstvo? Uputstvo mi je poslao novinar sa N1, nisam ga dobio protivzakonito. I sada se pokazalo da Ćosić saslušava zaposlene i preti im ne bi li otkrio ko mi je izvor, kao i da od novinara traži da se naprave tri vanredne emisije o meni. Naravno da mu je uputstvo za to dao Šolak. Ćosić nije urednik već Šolakov megafon - rekao je Vesić.

Vesić navodi da je Dragan Šolak vlasnik SBB-a, najvećeg kablovskog operatera u Srbiji i da je to postao koristeći sve moguće privilegije u vladama od Miloševića do 2012. godine. 

vv
Foto: Youtube/Printscreen/ InfoSPS

- Deo te mreže postavljen je nelegalno, na stubove javne rasvete nelegalno je postavio svoju mrežu i ne samo na stubove. Nelegalno je kopao ulice, ulazio u stambene zgrade, koristio javnu infrastrukturu... Ti stubovi i ta oprema pripadaju građanima - rekao je Vesić

 - Šolak ništa ne plaća gradu Beogradu i sada kada je Grad rekao da to ne može i da mora da se plati korišćenje počinje hajka na Beograd - zaključio je Vesić.

Vesić navodi da mu ni posle nekoliko dana niko nije odgovoreno odakle Šolaku pravo da poslovne probleme rešava preko novinara tako što zloupotrebljava televiziju. 

Vesić je upitao zašto je izdao uputstvo koje je Ćosić podelio novinarima kako da se napada grad i kako da se kreiraju afere i zašto naručije specijalne emisije protiv njega.

goran-vesic
Foto: Srbija Danas / Saša Džambić

Zamenik gradonačelnika precizirao je da Šolak nije jedini vlasnik N1, i da je drugi, strani vlasnik, angažovao Džejmsa Hardinga, bivšeg direktora BBC-a koji je utvrdio da je njihov program neprofesionalan, politički motivisan i pristrasan.

Vesić je ponovio da je suština priče u tome da Šolak nema pravo da vodi kampanju protiv Skupštine grada zato što ima poslovne probleme sa gradom. 

- Na to nema pravo ni u EU, ni u Srbiji, Americi ili bilo gde na svetu - rekao je Vesić.

Da li biste potražili pomoć psihologa ili psihijatra ukoliko smatrate da vam je potrebna i da li biste savetovali druge da to isto učine?

 

Pročitajte i:

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD info

SD kosovo

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD beograd

SD društvo

SD drug nije meta

Vremenska prognoza
Clear sky
21 Beograd