fbpx
Skip to main content
Tomislav Momirović

Tomislav Momirović: "Izađite 16. januara i zaokružite "da" na referendumu" (VIDEO)

Foto: Media Centar
Promene Ustava za koje se glasa doprineti jačanju nezavisnosti sudske grane vlasti u Srbiji.

Član Predsednicštva SNS i ministar građevine, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović pozvao je građane da iskoriste demokratsko pravo i da 16. januara izađu na referendum i da zaokruže "da" za ustavne promene.

Poručio je da će promene Ustava za koje se glasa doprineti jačanju nezavisnosti sudske grane vlasti u Srbiji.

- Pozivam građane da u nedelju 16. januara izađu na referendum i daju podršku ustavnim promenama koje će doprineti jačanju nezavisnosti sudske grane vlasti u Srbiji. Usvajanje ustavnih amandmana važan je korak u procesu integracije naše zemlje u EU. Pored ovoga, ključno je to da će pravosuđe prvi put u istoriji biti nezavisno u odnosu na zakonodavnu i izvršnu vlast. Srbija ima teško nasleđe reforme pravosuđa iz 2009. godine, kada je više stotina sudija i tužilaca komisijski izbačeno iz pravosuđa. Tada su sudije bez ikakvih dokaza proglašene nedostojnima i izbačene na ulicu - izjavio je Tomislav Momirović, član predsedništva Srpske napredne stranke. 

Momirović, pravnik po obrazovanju, istakao je da je vreme da se napravi odlučan korak koji će garantovati to da više neće biti mešanja zakonodavne i izvršne vlasti u proces izbora sudija.

Vremenska prognoza
Pretežno oblačno
1 Beograd