fbpx
Skip to main content
Ivica Dačić

REHABILITUJU USTAŠKI REŽIM, PRAVDAJU ZLOČINE NAD SRBIMA! DAČIĆ: Hrvatima je antisrpska atmosfera osnova politike!

Foto: Profimedia
Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je danas da incidenti u Hrvatskoj koji imaju veze sa Srbijom i Srbima više nisu samo izlovani događaji, već da se u toj zemlji stvara antisrpska atmosfera kao osnova hrvatske politike, i to ne samo u predizbornim kampanjama.

- Ovde je reč da je to način vladanja ove garniture u Hrvatskoj - kazao je Dačić.

Danas prva sednica parlamenta u 2019. godini, na dnevnom redu VELIKI BROJ zakona

Danas prva sednica parlamenta u 2019. godini, na dnevnom redu VELIKI BROJ zakona

To se reflektuje i na druge oblasti, poput revitalizovanja istorije, opravdavanja zločina nad Srbima u Drugom svetskom ratu, rehabilitaciju ustaškog režima, ali i na bezbednost ljudi, rekao je Dačić i dodao da se takvim ponašanjem šalje poruka da Srbi nisu dobrodošli i da im nije mesto u Hrvatskoj.

Govoreći o natpisu UČK na srpskom konzulatu u Beču, Dačić kaže da država Austrija ne snosi odgovornost osim za to što nije obezbeđen srpski konzulat.

- U tom smislu ih upozoravamo da treba više pažnje da se obrati na bezbednost naših diplomatsko-konzularnih predstavništava - kaže on.

Ivica Dačić
Ivica Dačić
Foto: Profimedia

Navodeći da su Albanci u Crnoj Gori nakon pobede na lokalnim izborima slavili uz uzvikivanje imena UČK, da u Hrvatskoj postoji nacistička i fašistička retorika i postupci prema Srbima, kao i opasnost od velike Albanije, Dačić kaže da se u međunarodnoj javnosti neki brižnici sete velike Srbije. 

- Uvek im je na prvom mestu da kažu da je najveća opasnost velika Srbija. Koliko to Srbija treba da bude mala da ne bi nekome bila velika - rekao je šef diplomatije.

Dačić je rekao da vlada ovih dana vodi živu diplomatsku aktivnost, budući da u Srbiju dolaze ministarka odbrane Nemačke, savetnik Angele Merkel, da će biti održana sednica Mešovitog komiteta sa Rusijom, te da 8. marta dolazi američki podsekretar za politička pitanja Dejvid Hejl. 

Evo kako će izgledati vojna obuka od 15 dana: Sve će biti plaćeno! OVO SU IZNOSI NAKNADA!

Evo kako će izgledati vojna obuka od 15 dana: Sve će biti plaćeno! OVO SU IZNOSI NAKNADA!

- To potvrduje koliko se ne uspeva u tome da se izvrši pritisak na Prištinu - rekao je Dačić. 

Kad je reč o poseti italijanskog premijera Ðuzepea Konta, Dačić kaže da je reč o reintenziviranju ukupnih odnosa sa tom zemljom i da je poseta prva faza pre zakazivanja zajedničke sednice dve vlade

Dačić kaže i da Srbija sa Italijom ima sporazum o strateškom partnerstvu, ali da ima još prostora da se ojačaju veze dve zemlje.
 

 

 

Pročitajte i:

SD info

SD kosovo

SD izbori 2020

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD beograd

SD društvo

Vremenska prognoza
Mist
-0 Beograd