fbpx
Skip to main content
Marjan Rističević

Rističević o novoj aferi u Paraćinu: Od javnih poslova prave privatne po ugledu na Đilasa

Foto: Media Centar
Narodni poslanik Marjan Rističević smatra da pokušaj izvlačenja novca iz opštine Paraćin preko Udruženja "Srcem za naš grad" predstavlja model kojim su se godinama bogatili mnogi funkcioneri Demokratske stranke!

Portal Srbija Danas, podsećamo, tokom višemesečnog istraživanja otkrio je niz malverzacija u Paraćinu u koje su uključeni mnogi visoki funkcioneri opštine. Poslednja afera koju je naš istraživački tim otkrio odnosi se na Goranka Tačića. Član gradskog veća Tačić, naime, bio je predsedavajući Osnivačke skupštine Udruženja "Srcem za naš grad" koje je u nekoliko navrata apliciralo za sredstva opštine, što predstavlja direktan sukob interesa!

Pročitajte i:

- Demokratska stranka je poznata po tome što je od javnih funkcija pravila privatne poslove. Najbolji dokaz za to je Dragan Đilas, a svi su oni pomalo Đilasi. Svi su pocepane patike zamenili luksuznim zgradama i velikom imovinom. Kako je neko od njih dolazio na javnu funkciju, tako je pravio privatni biznis koji je uspešan samo dok je na vlasti jer dele pare sami sebi. Kad nestane javnih funkcija nestane i biznisa. Zato posle izgubljenih izbora ne žale za vlašću nego za funkcijama preko kojih su pravili sebi novac. U Paraćinu im nije bilo bitno da opština bude uspešna nego im je privatni biznis bio preči od društvenog interesa. Tako su pravili posao i novac za sebe, a ne za društvenu zajednicu u kojoj su vladali. Taj oblik navike je ostao još samo u Paraćinu – kaže Rističević.

Goranko Tačić
Goranko Tačić
Foto: SD/ilustracija

Udruženje "Srcem za naš grad" se inače javilo na dva konkursa na kojima je opština tražila stručnog radnika za socijalnu zaštitu i 30 negovateljica za iznos veći 100.000 evra! Međutim, zbog brojnih malverzacija koje je portal Srbija Danas prethodno otkrio, kako ne bi bila uhvaćena u novoj aferi, tamošnja vlast oba puta obara konkurs iako sve navodi da je trebalo da pobedi Udruženje građana "Srcem za naš grad".

Rističevića ne čudi ni izostanak reakcije nadležnog tužilaštva povodom afera koje su isplivale na svetlost dana:

- Tužilaštvo je selektirano u onoj čuvenoj reformi 2009. godine i priznaje samo sud svoje partije. Čast izuzecima. Ne mogu da se setim da li smo otada imenovali u Skupštini više od 20 zamenika tužilaca i sudija za celu Srbiju. Tu ima i rodbinskih i partijskih veza tako da neće da im sudi njihova partija! Verujem da je to zbog težine dela posao za više tužilaštvo. To je kao slučaj Kene u Smederevskoj Palanci. Postoji bezbroj prijava za njegove mahinacije koje čuče negde u tužilaštvu. Ispada da se tužilaštvo ponaša kao sportski ribolovac kad neko prijavi njihove mahinacije: poljubi pa pusti!

Pročitajte i:

SD info

SD kosovo

SD izbori 2020

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD beograd

SD društvo

Vremenska prognoza
Pretežno vedro
19 Beograd