fbpx
Skip to main content
Lavrov

RUSI UPOZORAVAJU! Lavrov otkrio ko pritiska Albance da formiraju tzv. VOJSKU KOSOVA

Foto: Profimedia/ SDilustracija
Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov ocenio je danas da su propali napori EU u posredovanju između Beograda i Prištine, naglasivši da se na Prištinu vrši pritisak spolja, pre svega iz SAD, da formira sopstvenu vojsku

Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov ocenio je danas da su propali napori EU u posredovanju između Beograda i Prištine, naglasivši da se na Prištinu vrši pritisak spolja, pre svega iz SAD, da formira sopstvenu vojsku.

"Štitite svedoke da ih ne pobiju": Marti očekuje hapšenja "velikih riba" iz OVK

- Očigledno je da su napori EU propali, jer je Priština odbila da realizuje sve dogovore koji su do sada postignuti - rekao je Lavrov.

Misli da je bitan! Haradinaj ucenjuje EU blokadom dijaloga ako se ne reši pitanje vizne liberalizacije

Ruski ministar spoljnih poslova precizirao je da se pre svega tu misli na formiranje Zajednice srpskih opstina, preneo je Sputnjik.

Vojska Kosova
Foto: Profimedia/ilustracija

- Nastojanje Prištine da formira sopstvenu vojsku predstavlja najgrublje kršenje rezolucije 1244 Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija. Pored toga, Prištinu na to pritiskaju spolja, a pre svega iz SAD - rekao je Lavrov.

Nakon sastanka sa ministrom inostranih poslova i međunarodne saradnje Unije Komora Suefom Mohamedom El-Aminom, Lavrov je naglasio da Rusija pozdravlja odluku Unije Komora da povuče priznanje Kosova.

Đinđića su UBILI, a na METI snajpera bio još jedan Srbin: Transkripti otkrili VELIKU ZAVERU ZAPADA

- Mi, naravno, pozravljamo tu odluku. Rusija će i ubuduće nastaviti da se pridržava tih odluka koje je doneo Savet bezbednosti, a pre svega mislim na rezoluciju 1244 koja nalaže da je Kosovo deo Srbije. Svi koraci moraju da se preduzimaju u skladu sa tom rezolucijom - naglasio je Lavrov.

 

Pročitajte i:

Vremenska prognoza
Mist
4 Beograd