fbpx
Skip to main content
Tomislav Šaletić

Šaletić baš voli da se bavi građevinskom strukom: Pre dve godine dobio krivičnu prijavu za zloupotrebu službenog položaja zbog građevinskih radova

Foto: Youtube printscreen/Kanal M RTV
Otkrivamo zbog čega je Šaletić 2016. godine bio pod krivičnom istragom

Kada je naš portal pisao o sukobu interesa u Opštini Paraćin, ukazivali smo na to da je zamenik predsednika Opštine Tomislav Šaletić u isto vreme bio i jedan od direktora građevinske firme Spectar Invest, koja je osvajala ugovore na javnim konkursima i tenderima koje je sprovodila ova opština.

Iako je Tomislav Šaletić izjavio za naš portal da on nije direktor firme Spektar Invest od juna 2017. godine, proverom u APR, došli smo do saznanja da je on tek nakon našeg pisanja izbrisan iz registra sa mesta direktora ove firme.

Pročitajte i:

Protiv Šaletića se 2016. godine vodio predmet u Višem Javnom tužilaštvu, gde je postojala osnovana sumnja da je izvršio krivično delo zloupotreba službenog položaja. U pitanju su ponovo bili građevinski ugovori, a kao što smo utvrdili, građevinskim radovima se bavila i firma Spektar Invest, u kojoj je Šaletić bio direktor.

Šaletić i njegovi saučesnici su bili osumnjičeni da su preklapali radove, da postoji višak radova u odnosu na zavedeni registar u građevinskom dnevniku i da nisu ispravno obračunati u listovima građevinske knjige, kao i da nisu završeni u roku i u odgovarajućem kvalitetu i prikazanim količinama u registru. Međutim, nakon veštačenja veštaka hidrograđevinske struke, predmet je obustavljen.

Pošto je Tužilaštvo odustalo od krivičnog gonjenja, Šaletić je nesmetano obavljao dve funkcije, kao javni funkcioner i na taj način očigledno došao u sukob interesa.

USKORO HAPŠENJA U PARAĆINU: Tužilaštvo i policija obrađuju dokaze, padaju svi saučesnici 7 afera u ovoj opštini

- To je školski primer sukoba interesa, jer kada neko uđe u neku od vlasti dužan je da svoja ovlašćenja prenesete na drugog, na lice koje nije povezano sa njim – kaže Čupić i naglašava da kada neko nije vlasnik već samo direktor u nekoj firmi ta firma ne sme da učestvuje u bilo kom tenderu koji raspisuje opština:

- Firma ne bi mogla u bilo kakvom tenderu koji je vezan za opštinu da konkuriše.

Pogledajte sve funkcije koje je Tomislav Šaletić obavljao, gde se jasno vidi da je u isto vreme i zamenik predsednika Opštine Paraćin i jedan od direktora firme Spektar invest:

Tomislav Šaletić

Podsetimo, povodom paraćinske afere u koju je umešan Tomislav Šaletić, zamenik predsednika opštine Paraćin Saše Paunovića, Agencija za borbu protiv korupcije poslala nam je odgovor u kome su naveli da je u toku postupak protiv Tomislava Šaletića i da se proveravaju sve činjenice vezane za aferu u koju je umešan zamenik Saše Paunovića. Takođe, iz Agencije su potvrdili da je Šaletić bio dužan da prijavi da je direktor privrednog društva Spektar invest, ali pošto nije prijavio tu funkciju da to znači da je prekršio Zakon o Agenciji za borbu protiv korupcije.

Pročitajte i:

SD info

SD kosovo

SD izbori 2020

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD beograd

SD društvo

Vremenska prognoza
Clear sky
10 Beograd