Skip to main content
Mod

POSAO I STIPENDIJE ZA STUDENTE Potpisan sporazum Vojske i četiri fakulteta Beogradskog univerziteta

Foto: Ministarstvo odbrane
Najbolji sa najboljima

Ministar odbrane Aleksandar Vulin potpisao je danas u ime Ministarstva odbrane sporazume o naučno-tehničkoj saradnji sa četiri fakulteta Beogradskog univerziteta – Elektrotehničkim, Mašinskim, Građevinskim i Arhitektonskim fakultetom.

- Vojska Srbije, kao jedna od najboljih i najpostojanijih institucija u Srbiji, pažljivo bira sa kime će sarađivati. Zato danas može da kaže da je izabrala da bude sa najboljima, baš kao što vojsci i pripada - rekao je Vulin.

On je naglasio da Vojska Srbije uvek sarađuje sa najboljim delovima našeg društva i institucijama u koje svi mi zajedno imamo veliko poverenje i gajimo veliko poštovanje.

- Sarađivati sa fakultetima Beogradskog univerziteta je velika čast za Vojsku Srbije, ali i velika prilika da Vojsku Srbije približimo studentima i u isto vreme učimo od njih. Imamo mogućnost da im ponudimo posao u vojsci i stipendije koje Vojska može da obezbedi, a i da se nama omogući da profesori sa najvažnijih i najeminentnijih fakulteta u Beogradu dolaze u Vojsku, održavaju predavanja našim pripadnicima, edukuju nas, omoguće nam da pratimo svet i sve ono što se u nauci razvija i daje na najboljem nivou – rekao je ministar Vulin.

PRIJATELJSTVO OD ČELIKA: Brnabić najavila nove vidove saradnje SRBIJE I KINE

PRIJATELJSTVO OD ČELIKA: Brnabić najavila nove vidove saradnje SRBIJE I KINE

Čanak udario na Jeremića: Dobro se sećamo alkoholisanog Vuka sa šajkačom i četničkom kokardom na glavi

Čanak udario na Jeremića: Dobro se sećamo alkoholisanog Vuka sa šajkačom i četničkom kokardom na glavi

Vučić razgovarao sa Dodikom: "Na svako kršenje Dejtonskog sporazuma Srbija će morati da reaguje" (VIDEO)

Vučić razgovarao sa Dodikom: "Na svako kršenje Dejtonskog sporazuma Srbija će morati da reaguje" (VIDEO)

Potpisane sporazume ministar Vulin ocenjuje kao mogućnost da se Vojska upozna sa civilnim obrazovanjem, ujedno dajući sopstveni doprinos time što će svoje kapacitete staviti na raspolaganje fakultetima pri pripremi magistarskih i doktorskih studija i pružiti im mogućnost da se upoznaju sa vojnim obrazovanjem i funkcionisanjem nauke u vojsci.

U ime Elektrotehničkog fakulteta sporazum je potpisao dekan dr Milo Tomašević. Kako kaže, Ministarstvo odbrane i Elektrotehnički fakultet institucije su od nacionalnog značaja, što ih čini prirodnim partnerima. On smatra da će potpisani sporazum dati novi impuls postojećoj saradnji i omogućiti benefite od nacionalnog interesa.

Prodekan za naučno-istraživačku delatnost prof. dr Aleksandar Simonović potpisao je sporazum u ime Mašinskog fakulteta. Naglašava da Ministarstvo odbrane i vojne institucije sa Mašinskim fakultetom uspešno sarađuju već sedam decenija i poručuje da će sporazum podići saradnju na jedan viši institucionalni nivo i doneti  više rezultata u oblasti obrazovanja, istraživanja i razvoja.

Dekan Arhitektonskog fakulteta prof. dr Vladan Đokić, nakon potpisivanja sporazuma o saradnji rekao je da Arhitektonski fakultet iz svog domena urbanističkog planiranja, urbanističkog projektovanja, izvođenja radova i td. može da doprinese i pomogne Ministarstvu odbrane, kao i da s druge strane od Ministarstva odbrane može da dobije značajnu podršku u svom radu, edukovanju svojih kadrova. Kako kaže saradnja bi doprinela zajedničkom cilju – jačanju našeg društva i naše zemlje.

Predstavnici vojske
Predstavnici vojske
Foto: Ministarstvo odbrane Republike Srbije

U ime Građevinskog fakulteta sporazum je potpisao prof. dr Vladan Kuzmanović. On ističe da potpisani sporazum pruža mogućnosti za razmenu kadrova, naučno stručnih iskustava i zajedničko učešće u naučno-istraživačkim projektima. Takođe, Kuzmanović dodaje da Građevinski fakultet je može dati veliki doprinos u rekonstrukciji i sanaciji brojnih objekata i imovine koju Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije imaju i da obe strane očekuje veliki posao.

Vesić: Đilas je politički šarlatan, ništa bolji od Haradinaja

Vesić: Đilas je politički šarlatan, ništa bolji od Haradinaja

MOGUĆ SUSRET VUČIĆA I TRAMPA! Već najavljeni razgovori sa Merkelovom i Lavrovim, Kosovo DOMINANTNA TEMA

MOGUĆ SUSRET VUČIĆA I TRAMPA! Već najavljeni razgovori sa Merkelovom i Lavrovim, Kosovo DOMINANTNA TEMA

JEDINSTVENO ZA SRPSKI NAROD! Dodik otkrio šta će tražiti od Vučića

JEDINSTVENO ZA SRPSKI NAROD! Dodik otkrio šta će tražiti od Vučića

Potpisanim sporazumima o saradnji između Ministarstva odbrane i četiri fakulteta Beogradskog univerziteta utvrđuju se oblici međusobne naučno - tehničke saradnje u oblasti primenjenih i razvojnih istraživanja, realizacija stručne prakse i studijskih poseta profesora i studenata fakulteta, kao i realizacija diplomskih, master i doktorskih radova u obrazovnim, naučnim i drugim ustanovama Ministarstva odbrane i Vojske Srbije.

Takođe, sporazum predviđa mogućnost organizacije stručnih predavanja po pozivu i angažovanje nastavnog osoblja fakulteta i stručnjaka iz obrazovnih, naučnih i drugih ustanova Ministarstva odbrane i Vojske Srbije u cilju obostranog usavršavanja, kao i razmene naučno-stručnih publikacija iz domena izdavačke delatnosti.

Potpisivanju sporazuma u Maloj ratnoj Sali starog Generalštaba prisustvovali su danas i državni sekretar u Ministarstvu odbrane Bojan Jocić i rektor Univerziteta odbrane general-potpukovnik Goran Radovanović.

BONUS VIDEO: Hteli sekirama protiv topova: Zašto je ova bitka SRPSKE VOJSKE posebna? (VIDEO)

 

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD info

SD kosovo

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD beograd

SD društvo

SD drug nije meta

Vremenska prognoza
Clear sky
20 Beograd