clear sky
6°C
20.04.2024.
Beograd
eur
117.1474
usd
110.1009
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Beograd
  • Dečani
  • Jagodina
  • Kragujevac
  • Kruševac
  • Niš
  • Novi Sad
  • Orahovac
  • Pančevo
  • Pirot
  • Priština
  • Prizren
  • Sombor
  • Subotica
  • Štrpce
  • Užice
  • Vranje
  • Vršac
  • Zrenjanin
  • Zvečan
Podešavanja Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Beograd
  • Dečani
  • Jagodina
  • Kragujevac
  • Kruševac
  • Niš
  • Novi Sad
  • Orahovac
  • Pančevo
  • Pirot
  • Priština
  • Prizren
  • Sombor
  • Subotica
  • Štrpce
  • Užice
  • Vranje
  • Vršac
  • Zrenjanin
  • Zvečan

Završeni sastanci u Vili "Mir": Vučić održao niz bilateralnih susreta sa predstavnicima država

23.06.2017. 09:00 17:12
Piše:
Tanjug
sastanak u Vili Mir
sastanak u Vili Mir / Izvor: Foto: Tanjug/ Dimitrije Goll
U Srbiji boravi veliki broj svetskih zvaničnika

17.00 - Završeni sastanci

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić održao je danas niz bilateralnih sastanaka sa predstavnicima brojnih država i organizacija koji će u Beogradu prisustvovati njegovoj inauguraciji. Susret sa komesarom za susedsku politiku i proširenje EU Johanesom Hanom bio je poslednji bilateralni susret uoči večerašnje svečanosti povodom preuzimanja predsedničke dužnosti. Vučić će bilateralne sastanke nastaviti sutra.

16.55 - Vučić završio bilateralu susretom sa Hanom,nastavak sutra

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas i sa komesarom za susedsku politiku i proširenje EU Johanesom Hanom i to ujedno poslednji bilateralni susret uoči večerašnje svečanosti povodom preuzimanja predsedničke dužnosti.

Aleksandar Vučić, Johanes Han
Aleksandar Vučić, Johanes Han / Izvor: Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Vučić je sastanke započeo jutros susretom sa potpredsednikom ruske vlade Dmitrijem Rogozinom, a nastaviće ih sutra sa još nizom predstavnika država i organizacija, koji su povodom inauguracije doputovali u Beograd.

16.30 - Vučić sa Ivanićem i Izetbegovićem

Predsednik Srbije Aleksanar Vučić sastao se danas u Vili Mir sa članovima Predsedništva BiH Mladenom Ivanićem i Bakirom Izetbegovićem, dok će hrvatski član kolektivnog predsednika BiH doći na svečanost povodom inauguracije.

Aleksandar Vučić
Aleksandar Vučić / Izvor: Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Ivanić i Izetbegović su mu tom prilikom čestitali na izboru za predsednika Srbije.

Vučić je kratko dodao da će treći član Predsedništva Dragan Čović, koji ne prisustvuje sastanku, doći večeras na inauguraciju u Palatu Srbija.

16.20 - Vučić: Poboljšanje odnosa sa Hrvatskom do kraja godine

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas, nakon sastanka sa hrvatskom koleginicom Kolindom Grabar-Kitarović, da veruje da se odnosi dve države i dva naroda mogu "kako-tako" popraviti do kraja godine. Vučić je novinarima rekao da je sa Grabar-Kitarović razgovarao o konkretnim problemima, i da je veoma zadovoljan sastankom.

Aleksandar Vučić, Kolinda Grabar Kitarović
Aleksandar Vučić, Kolinda Grabar Kitarović / Izvor: Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Vučić je novinarima rekao da je sa Grabar-Kitarović razgovarao o konkretnim problemima, i da je veoma zadovoljan sastankom. Dodajući da će uskoro otputovati u Dubrovnik, Vučić je rekao da će tamo nastaviti razgovore sa hrvatskom predsednicom.

- I da ne bismo žurili, nije to jednostavno, imamo mnogo toga što opterećuje naše odnose, ali verujem da u narednih šest meseci, odnosno do kraja godine, možemo da dostignemo značajnije rezultate, koji bi značili i Srbima u Hrvatskoj, Hrvatima u Srbiji, koji bi značili kakvo-takvo popravljanje bilateralnih odnosa između Srbije i Hrvatske, ali i u celini, između Srba i Hrvata - rekao je Vučić kratko novinarima nakon sastanka.

14.50 - Vučić sa Grabar Kitarović

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas u Beogradu sa predsednicom Hrvatske Kolindom Grabar Kitarović, koja je doputovala radi učešća na svečanosti povodom inauguracije Vučića kao šefa države.

OBRATITE PAŽNJU na ulice koje će biti ZATVORENE tokom inauguracije predsednika (MAPA)

Vučić se na pauzi u Vili Mir našalio s novinarima: Svi čekate Kolindu, niko Belorusa!

Kolinda i Vučić
Kolinda i Vučić / Izvor: Foto: Tanjug/ Sava Radovanović

Vučić i Grabar Kitarović razgovaraju u četiri oka.  Predsednik Vučić je pri susretu poželeo dobrodošlicu hrvatskoj koleginici, a Grabar Kitarović mu je srdačno čestitala na izboru za predsednika Srbije i poželala mu mnogo uspeha, dodajući da se nada da će to biti na dobrobit dva naroda i dve države. 

Vučić joj je zahvalio na prisustvu svečanosti povodom inauguracije. Grabar Kitarović prvi put boravi u poseti Beogradu.

14.25 - Vučić sa ministarkom odbrane Italije

Predsednik Republike Aleksandar Vučić sastao se sa italijanskom ministarkom odbrane Robertom Pinoti.

Pinoti i Vučić
Pinoti i Vučić / Izvor: Foto: Tanjug/ Sava Radovanović

14.10 - Vučić i Kotlovič: Vidljiv napredak u odnosima dve zemlje

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa ministrom za antimonopolsko regulisanje i trgovinu Republike Belorusije Vladimirom Koltovičem a u razgovoru je konstatovano da je u političkim i ekonomskim odnosima dveju zemalja od posete predsednika Vučića Minsku ostvaren vidljiv napredak.

Ministar Koltovič, koji će prisustvovati svečanom prijemu povodom inauguracije u PalatI Srbija, preneo prersdniku Srbije čestitke predsednika Aleksandra Lukašenka. 

Vučić je, uzvraćajući pozdrave, navedeno je u saopštenju, izrazio očekivanje da će uskoro moći da predsedniku Lukašenku, kao i drugim beloruskim zvaničnicima, uzvrati gostoprimstvo kakvo je njemu ukazano tokom nedavne posete Minsku. 

DOČEKANA UZ DRŽAVNE POČASTI: Kolinda Grabar Kitarović doputovala u Beograd

13.45 - Vučić sa zamenicom generalnog sekretara NATO

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas u Vili Mir i sa zamenicom generalnog sekretara NATO-a Rouz Gotemilar.

Vučić i Rouz Gotemiler
Vučić i Rouz Gotemiler / Izvor: Foto: Tanjug/ Sava Radovanović

Gotemilar je Vučiću pri susretu čestitala izbor za predsednika Srbije.

Ovo je JEDINI PAPIR sa kojim možete na inauguraciju predsednika Vučića (FOTO)

13.15 - Vučić sa savetnikom predsednika Palestine

 Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas bilateralno sa savetnikom predsednika Države Palestine Rauhijem Fatuhom.

Vučić i Fatuh
Vučić i Fatuh / Izvor: Foto: Tanjug/ Sava Radovanović

12.56 - Vučić razgovara sa Endruom Leslijem

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovara sa parlamentarnim sekretarom Kanade za odnose sa SAD.

MUP, BIA, VBA: Goste na VUČIĆEVOJ INAUGURACIJI čuvaće ELITNE jedinice

Vučić i Endru Lesli
Vučić i Endru Lesli / Izvor: Foto: Tanjug/ Sava Radovanović

To je jedan u nizu bilateralnih sastanaka predsednika države sa predstavnicima brojnih država i organizacija koje će kasnije danas ugostiti na svečanosti povodom inauguracije.

11.50 - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas u Vili Mir sa ministrom spoljnih poslova Gruzije Mihailom Džanelidze.

Vučić o svom predlogu za premijera: Da bi Srbija išla napred, moj izbor je Ana Brnabić!

sastanak u Vili Mir
sastanak u Vili Mir / Izvor: Foto: Tanjug/ Dimitrije Goll

11.00 - Vučić: Gabon, baš kao i Srbija, želi unapređenje međusobnih odnosa

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas i sa predsednikom Vlade Republike Gabon Emanuelom Isozeom Ngondeom.

Vučić sa predsednikom Vlade Gabona
Vučić sa predsednikom Vlade Gabona / Izvor: Foto: Tanjug/ Dimitrije Goll

To je četvrti u nizu bilateralnih sastnaka koji predsednik Srbije danas ima sa brojnim predstavnicima iz inostranstva koji će prisustvovati svečanosti povodom Vučićeve inauguracije.

- Dobrodošli u Srbiju i hvala što ste došli na inauguraciju. To je za nas velika čast i potvrda da Gabon, baš kao i Srbija, želi unapređenje međusobnih odnosa - rekao je Vučić.

On je premijeru Ngondeu poručio da Srbija veoma poštuje i ceni taj znak pažnje Vlade Gabona i da se nada da će u narednom periodu dve države ojačati, kako političke, tako i ekonomske odnose.

10.10- Vučić razgovarao sa predsednikom Slovenije

Niz bilateralnih susreta sa predstavnicima država ili organizacija, koji prisustvuju današnjoj svečanosti povodom inauguracije predsednika Srbije, Aleksandar Vučić nastavio je razgovorom sa slovenačkim predsednikom Borutom Pahorom. 

Vučić i Pahor
Vučić i Pahor / Izvor: Foto: Tanjug/ Dimitrije Goll

Vučić je, u zajedničkom obraćanju nakon razgovora sa Pahorom, kazao da su perspektive u regionu takve da jedan problem sustiže drugi i da, kada nemamo političke probleme, imamo ekonomske, poput Agrokora i da, kako je dodao, ako imamo ekonomske, kao da nisu dovoljni, stižu i politički. Više o tome čitajte KLIKOM OVDE.

09.40 - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovara u Vili Mir sa potpredsednikom Stalnog komiteta Svekineskog narodnog kongresa NR Kine Ðijem Bingsjuenom.

Vučić i Ði Bingsjuen
Vučić i Ði Bingsjuen / Izvor: Foto: Tanjug/ Dimitrije Goll

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je u razgovoru sa potpredsednikom Stalnog komiteta Svekineskog narodnog kongresa NR Kine Ðijem Bingsjuenom zahvaliio kineskom rukovodstvu što je, dolaskom njihovog visokog predstavnika na svečanost povodom inauguracije, ta zemlja iskaza koliko je iskreno njeno prijateljstvo prema Srbiji.

- Zahvalio bih posebno predsedniku Kine Si Ðinpingu zbog inicijative ''Jedan pojas jedan put'', koja je značajna ne samo za našu zemlju. Zahvalio bih na, kako to predsednik Si kaže, ''čeličnom prijateljstvu'' Kine sa Srbijom - rekao je predsednik Vučić. 

Takođe, predstavnik kineske delegacije je najavio nove investicije Kine u Srbiji, više o tome čitajte KLIKOM OVDE!

09.12 - Sastanak sa potpredsednikom Vlade Ruske Federacije

 Niz bilateralnih susreta sa predstavnicima država ili vlada, koji prisustvuju današnjoj svečanosti povodom inauguracije predsednika Srbije, Aleksandar Vučić je započeo sa potpredsednikom Vlade Ruske Federacije Dmitrijem Rogozinom.

Vučić i Rogozin
Vučić i Rogozin / Izvor: Foto: Tanjug/ Dimitrije Goll

Predsednik Vučić i potpredsednik Rogozin sastali su se u Vili Mir - dvojica sagovornika su se saglasila da postojeća saradnja u energetici, poljoprivredi i drugim oblastima treba da bude osnažena.

Takođe, razgovarali su i procesima evrointegracija Srbije - više o tome čitajte KLIKOM OVDE!

sastanak u Vili Mir
sastanak u Vili Mir / Izvor: Foto: Tanjug/ Dimitrije Goll

Uslediće sastanci sa predsednikom Vlade Gabonske Republike Emanuelom Isoze Ngondeom, ministrom spoljnih poslova Gruzije Mihailom Džanelidzeom, beloruskim ministrom za antimonopolsko regulisanje i trgovonu Vladimirom Koltovičem.

Politička elita danas u Beogradu: Na inauguraciju Vučića dolaze NAJMOĆNIJI ljudi sveta

Džonson Vučiću: Najlepše želje za svečanost inauguracije

Predsednik Republike razgovaraće i sa parlamentarnim sekretarom Kanade za odnose sa SAD Endruom Leslijem, savetnikom predsednika Države Palestina za međunarodna pitanja Rauhijem Fatuhom.

Nakon toga, Vučić će se sastati sa zamenicom generalnog sekretara NATO-a Rouz Gotemiler, kao i sa italijanskim ministrom odbrane Robertom Pinoti.

Zatim je predviđen sastanak sa predsednicom Hrvatske Kolindom Grabar Kitarović, a zatim i sa članovima Predsedništva BiH.

Niz bilateralnih susreta, završava se sastankom predsednika Vučića i komesara za proširenje i susedsku politiku EU Johanesa Hana.

 

Piše:
Tanjug
23.06.2017. 09:00 17:12