fbpx
Skip to main content
živorad petrović

SEDNICA OPŠTINSKOG VEĆA U BORU PO DRUGI PUT OTKAZANA: Traži se smena predsednika Živorada Petrovića

Foto: Youtube/Radio televizija Bor ("Štampa, radio i film" d.o.o.)
Za sada poslednja, 26. sednica Skupštine opštine Bor, održana je 12. aprila

Osamdeset treća sednica Opštinskog veća u Boru odložena je drugi put, a novi datum njenog održavanja, kao i održavanja sednice Skupštine opštine Bor, za sada nisu poznati.

Pokret Socijalista u Kovinu prešao u SNS: Naprednjaci sa apsolutnom većinom u Skupštini

Prva sednica bila je zakazana za 12. jun, potom je odložena, što se zbog nedostatka kvoruma desilo i 15. juna, kada su sednici prisustvovala samo dva člana Opštinskog veća.

Predsednik Vučić JASNO poručio: Da preskočimo neki rat, bilo bi nas 16 miliona

Time je i definitivno postalo jasno da postoji problem u funkcionisanju lokalne vlasti u Boru. Pre desetak dana je, na inicijativu povereništva Srpske napredne stranke u Boru i poverenika 25 odbornika Srpske napredne stranke i Socijalističke partije Srbije potpisalo inicijativu za smenu predsednika Opštine Bor Živorada Petrovića, koja je upućena glavnom odboru SNS-a, jer su, kako je navedeno, nezadovoljni  radom izvršne vlasti u Boru, zbog lošeg stanja i velikih dugova u javnim preduzećima i nedostatka timskog rada.

- Svi članovi Opštinskog veća su uredno obavešteni o održavanju sednice, ali iako su potpisima potvrdili da su primili obaveštenje, većina se nije pojavila. Izgleda da su pritisci i ucene prešle sa odbornika na članove veća. Scenario, režija i reditelj su poznati. Iskreno nisam iznenađen ovim što se događa, ali smatram da se ovim urušava rad opštine. Mi ćemo se zbog ovih dešavanja obratiti izvršnom odboru SNS-a, a ja ću svaku njihovu odluku u potpunosti da poštujem. – rekao je Živorad Petrović, predsednik Opštine Bor.

Kako je bilo predviđeno, a dnevnom redu 83. sednice trebalo je da bude 14 predloga odluka, od kojih su najznačajnije rebalans opštinskog budžeta, odluka o  završnom računu opštine Bor za 2016. godinu, izmena odluke o osnivanju Lokalnog saveta za zapošljavanje, izmene programa poslovanja pojedinih javno komunalnih preduzeća i raspisivanje javnog konkursa za finansiranje projekata crkava i verskih zajednica u Boru.

Za sada poslednja, 26. sednica Skupštine opštine Bor, održana je 12. aprila.

Prema Zakonu o lokalnoj samoupravi, sednice lokalnog parlamenta moraju se održavati najmanje jednom u tri meseca, a ukoliko se to ne desi uvode se privremene mere.

Da se to ne bi desilo, sednica Skupštine opštine Bor morala bi da se održi najkasnije do sredine jula.

Pročitajte i:

SD info

SD kosovo

SD izbori 2020

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD beograd

SD društvo

Vremenska prognoza
Pretežno vedro
20 Beograd