fbpx
Skip to main content
SNS

SLAŽU SE POSLEDNJE KOCKICE SASTAVA VLADE: Sednica Predsedništva SNS u utorak

Foto: Srbija Danas / Saša Džambić
Na toj sednici će, kako se saznaje, Ana Brnabić saopštiti imena novih ministara.

Sednica Predsednistva SNS biće održana u utorak. Posle te sednice, trebalo bi da se sazna sastav vlade. Na toj sednici će, kako se saznaje, Ana Brnabić saopštiti imena novih ministara.

Evo zašto ovog vikenda niko neće morati da apeluje na ljude da ostanu kod kuće

Evo zašto ovog vikenda niko neće morati da apeluje na ljude da ostanu kod kuće

Nina Mitić čestitala Šapčanima: Saga o Šapcu završena, čestitam oslobođenje!

Nina Mitić čestitala Šapčanima: Saga o Šapcu završena, čestitam oslobođenje!

GRANIČNA POLICIJA ZAPLENILA 137 KILOGRAMA NARKOTIKA! Stefanović: Pokazali apsolutnu posvećenost borbi protiv kriminala

GRANIČNA POLICIJA ZAPLENILA 137 KILOGRAMA NARKOTIKA! Stefanović: Pokazali apsolutnu posvećenost borbi protiv kriminala

Vlada Srbije koja je i dalje u mandatu iza sebe je ostavila dubok trag. Smanjena je nezaposlenost, povećavane su plate u javnom sektoru i penzije, povećavana je minimalna zarada, izgrađeni su kilometri i kilometri autoputeva i brzih saobraćajnica, rekonstruiše se železnica i, možda ono što je najbitnije - odlično je odgovoreno na pandemiju korona virusa, podržani su zdravstveni radnici i njihove plate su vanredno uvećane, nabavljena je medicinska oprema, grade se nove bolnice…

Međutim, prošli su izbori i zakon kaže da je vreme za formiranje nove vlade. Poznato je da je 5. oktobra predsednik Srbije Aleksandar Vučić predložio da mandatar bude trenutna premijerka Ana Brnabić. Tom prilikom Vučić je izjavio i da je predložio da polovinu nove vlade čine žene, kao i da ovo telo izvršne vlasti dobije još dva nova ministarstva. 

Naravno, neizostavne su bile igrarije oko personalnih rešenja u Nemanjinoj, ali predsednik Srbije nije želeo da se bavi spekulacijama, dok je na nedavno pitanje ko će biti koalicioni partneri Srpske napredne stranke odgovorio kratko i jasno.

- To morate da pitate Anu Brnabić - rekao je Vučić, dodavši da će odluku o tome da li će njen predlog podržati ili ne doneti organi političkih stranaka koje u tome budu učestvovale.

Neke saznanja govore o tome da bi u vladi mogli da ostanu socijalisti, ali da umesto pet dobiju tri ministarska mesta, dok bi nova ministarstva mogli da vode ljudi iz civilnog sektora, pa čak i iz stranaka opozcije.

Premijerka je nedavno, u razgovoru sa direktorom Kancelarije Američke razvojne agencije Džonom Jovanovićem o projektima u kojim bi Srbija i DFC mogli da ostvare saradnju stakla da se ključni prioriteti nove vlade Srbije neće menjati, kao i da će fokus ostati na daljem ekonomskom rastu, investiranju u nove infrastrukturne projekte i naučno-tehnološkom razvoju, ali ističući da će nova vlada podjednako biti posvećena razvoju odnosa sa Kinom. 

Dakle, moglo bi se zaključiti da nova vlada, uz tesnu saradnju kakvu je i do sada imala sa predsednikom Vučićem, želi da zadrži stari kurs, kurs koji nas je doveo do toga da se Srbija ubrzano ekonomski razvija, da poboljšava ugled u svetu i da jača svoje pozicije u pitanju rešavanja problema sa Prištinom, istovremeno se hvatajući u koštac sa pandemijom korona virusa koja je poremetila sve tokove "normalnosti u svetu". Da bi se to postiglo neophodno je raditi, kako ističu i sam predsednik Vučić i premijerka Brnabić, još jače i još bolje - ukratko, potrebna nam je vlada najbolja do sada.

Komentari
Pošalji komentar
Postavljanjem komentara potvrđujete da ste saglasni sa našim uslovima korišćenja i politikom privatnosti.

SD info

SD kosovo

SD izbori 2020

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD beograd

SD društvo

Vremenska prognoza
Clear sky
17 Beograd