fbpx
Skip to main content
SEM-FABRICI

ŠEF DELEGACIJE EU VAKCINISAO SE U "BATUTU": Spremna donacija za uspešan nastavak imunizacije u Srbiji

Foto: Srbija Danas / Saša Džambić
Fabrici je kazao da je od početka pandemije EU donirala Srbiji 17 miliona evra zaštitne opreme, rukavica, ambulantnih vozila itd.

Šef Delegacije Evropske unije u Srbiji Sem Fabrici primio je u vakcinu američkog proizvođača "Fajzer" u Institutu za javno zdravlje Srbije "Batut".

"Ja sam jedini koji nema antitela": Predsednik detaljno o vakcinaciji u Srbiji

"Ja sam jedini koji nema antitela": Predsednik detaljno o vakcinaciji u Srbiji

ODLOŽENA SEDNICA SAVETA ZA NACIONALNU BEZBEDNOST: Naredna zakazana za sledeću nedelju

ODLOŽENA SEDNICA SAVETA ZA NACIONALNU BEZBEDNOST: Naredna zakazana za sledeću nedelju

Lajčak u Beogradu: Poznato kada specijalni izaslanik EU stiže u Srbiju

Lajčak u Beogradu: Poznato kada specijalni izaslanik EU stiže u Srbiju

On je vakcinisan u Centru za prevenciju i kontrolu bolesti Instituta "Batut" u ulici Nikolaja Krasnova na Vračaru.

Fabrici je ukazao na značaj vakcinacije stanovništva i podvukao izuzetan doprinos koji na tom polju, kako kaže, pokazuju Srbija i njeno zdravstvo.

Zahvalio je doktorima i osoblju "Batuta" na pruženoj prilici da se i osoblje Delegacije EU vakciniše kao deo šire vakcinacije za sve diplomatsko osoblje u Srbiji.

- Pozivam sve da se vakcinišu, jer je to najbezbedniji način da se izborimo sa pandemijom. Nauka je poslednjih meseci uložila mnogo napora da dođe do vakcine, takođe i industrija radi non-stop kako bi se proizvele dovoljne količine vakcina, a institucije i vlade čine sve da osiguraju masovnu vakcinaciju - rekao je Fabrici.

On je kazao da je od početka pandemije EU donirala Srbiji 17 miliona evra zaštitne opreme, rukavica, ambulantnih vozila itd.

- Takođe, u narednih nekoliko nedelja spremamo donaciju koja će obezbediti uređaje za duboko zamrzavanje i drugu specijalizovanu opremu u procesu vakcinacije. Imamo i poseban fond koji smo izdvojili kako bi vakcine dostupne u EU mogle da se doniraju - naveo je Fabrici.

Direktorka "Batuta" Verica Jovanović poručila je da je zajedništvo u kontroli Kovid-19 za efikasnu realizaciju svih preventivnih mera najvažnije navodeći da se saradnja sa Delegacijom EU u Srbiji po tom pitanju ostvaruje na najefikasniji mogući način.

Državni sekretar u Ministarstvu zdravlja Mirsad Đerlek istakao je da je veliki značaj vakcinacije u što većem obuhvatu i zahvalio ambasadoru EU što veruje u zdravstvene institucije i sistem Srbije i ličnim primerom daje podršku procesu vakcinacije.

SD info

SD kosovo

SD izbori 2020

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD beograd

SD društvo

Vremenska prognoza
Slaba kiša
9 Beograd