fbpx
Skip to main content
Ana Brnabić

Šef Misije OEBS-a čestitao Srbiji na izuzetnim rezultatima: Brnabić istakla koja tri činioca su ključ saradnje

Tanjug/​Sava Radovanović
Čestitajući ambasadoru Bratuu na novoj funkciji, predsednica vlade zahvalila je predstavnicima Misije OEBS-a u Srbiji na konstruktivnoj saradnji i podršci u oblasti jačanja institucija i civilnog sektora

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić ocenila je danas, u razgovoru sa novoizabranim šefom Misije OEBS-a u Srbiji ambasadorom Janom Bratuom, da je saradnja sa ovom međunarodnom organizacijom od samog njenog uspostavljanja u Srbiji primer dobrog partnerskog odnosa i velika podrška u gotovo svim važnim reformskim procesima u zemlji.

ŠTA SE DEŠAVA IZA ZATVORENIH VRATA HRAMA: Svakog vladiku na stolu sačekalo po TRI stvari

ŠTA SE DEŠAVA IZA ZATVORENIH VRATA HRAMA: Svakog vladiku na stolu sačekalo po TRI stvari

NOVI POGLAVAR ZAVISI OD NJEGA: Monah iz manastira Sisojevaca će odlučiti ko će biti novi patrijarh

NOVI POGLAVAR ZAVISI OD NJEGA: Monah iz manastira Sisojevaca će odlučiti ko će biti novi patrijarh

Aleksandar Vučić se sastao sa Bujarom Osmanijem: Razgovarali o jačanju dobrosusedskih odnosa dveju zemalja (FOTO)

Aleksandar Vučić se sastao sa Bujarom Osmanijem: Razgovarali o jačanju dobrosusedskih odnosa dveju zemalja (FOTO)

Čestitajući ambasadoru Bratuu na novoj funkciji, predsednica vlade zahvalila je predstavnicima Misije OEBS-a u Srbiji na konstruktivnoj saradnji i podršci u oblasti jačanja institucija i civilnog sektora, vladavine prava, jačanja ljudskih i manjinskih prava, kao i podsticanju dijaloga na nacionalnom i regionalnom nivou, saopstila je vladina Kancelarija za saradnju sa medijima.

Brnabić je istakla da naročito ceni ulogu OEBS-a u oblasti medija i učešću, kako u procesu usvajanja Medijske strategije, tako i u Radnoj grupi koja se bavi bezbednošću novinara.

Šef Misije OEBS-a poručio je da je ova oblast visoko na agendi rada Misije i ključ saradnje sa institucijama, ali i civilnim društvom u Srbiji.

Najavljujući dalje učešće ove organizacije u radu Radne grupe za bezbednost novinara, pre svega kroz direktnu pomoć aktivnostima i projektima definisanim Akcionim planom, Bratu je objasnio da je ovo dobar model saradnje koji obuhvata sva tri činioca.

Ambasador Bratu je poručio da će OEBS nastaviti da pruža podršku i u procesu reforme pravosuđa, ali i u drugim prioritetnim pitanjima, kako bi Srbija brže ostvarila svoje reformske ciljeve.

Ana Brnabić
Foto: Profimedia

Brnabić je obavestila predstavnike OEBS-a da je u toku priprema usvajanja Nacionalne strategije za sprečavanje i suzbijanje nasilja nad ženama u porodici i partnerskim odnosima 2020-2025, kao i priprema Nacrta zakona o rodnoj ravnopravnosti.

Šef Misije OEBS-a čestitao je Srbiji na izuzetnim rezultatima i uspešnom sprovođenju imunizacije svojih građana, a donacije vakcina susednoj Severnoj Makedoniji i Crnoj Gori označio kao čin prijateljstva i dobre saradnje u regionu.

Predsednica Vlade istakla je da očekuje da će proces vakcinacije uskoro dati rezultate, a da je priprema za proizvodnju vakcina u Srbiji značajna, ne samo za naše građane, već i čitav region.

Trenutna situacija zahteva veću saradnju regiona, istakla je premijerka i objasnila da zaštita građana i oporavak srpske ekonomije nije moguć bez čvrste saradnje sa susedima i uzajamne regionalne podrške.

Predsednica vlade poželela je šefu Misije OEBS-a u Srbiji mnogo uspeha na novoj funkciji i istakla da će Vlada Srbije i dalje podržavati aktivnosti Misije zajednički planirane i usklađivane sa napretkom i stvarnim potrebama zemlje na njenom reformskom putu.

SD info

SD kosovo

SD izbori 2020

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD beograd

SD društvo

Vremenska prognoza
Mestimično oblačno
16 Beograd