fbpx
Skip to main content
šešelj

ŠEŠELJ O ZDRAVOJ ISHRANI?! Lider radikala u ELEMENTU kod Marića u emisiji: "Kokoške treba da trče po dvorištu..."

Foto: Youtube/Printscreen/Vojvoda Šešelj
Vojislav Šešelj imao "predavanje" na Hepi TV-u u emisiji kod Milomira Marića.

Emisija Milomira Marića na TV Hepi u kojoj je gost bio lider radikala Vojislav Šešelj i u kojoj je prvenstvene trebalo da se govori o Kolubari i odlukama resornog ministarstva vezanih za to preduzeće, na momente je dobijala sasvim drugačije obrise.

EU JASNA - FOKUS NA BORBU PROTIV DISKRIMINACIJE: ERIAC-ov ogranak u BG mesto za unapređenje identiteta

EU JASNA - FOKUS NA BORBU PROTIV DISKRIMINACIJE: ERIAC-ov ogranak u BG mesto za unapređenje identiteta

DA LI ĆE BITI ODLOŽENO IZRICANJE PRESUDE? Otkriveno šta traži odbrana Ratka Mladića

DA LI ĆE BITI ODLOŽENO IZRICANJE PRESUDE? Otkriveno šta traži odbrana Ratka Mladića

"SRBIJA ĆE ZAPOŠLJAVATI ROME U JAVNOJ ADMINISTRACIJI" Predsednik Vučić podržao razvoj tolerancije i inkluzije

"SRBIJA ĆE ZAPOŠLJAVATI ROME U JAVNOJ ADMINISTRACIJI" Predsednik Vučić podržao razvoj tolerancije i inkluzije

Naime, Marić u jednom momentu zapitao Šešelja zašto mu toliko smeta Evropska unija, nakon čega je tok emisije sa visoke politike skrenut na temu zdrave ishrane.

- EU nam plasira svoju jeftinu robu, preopterećenu državnim dotacijama i naši poljoprivrednici propadaju. Eto, to hoću da sprečim. Hoću da spremim uvoz hrane u Srbiju. Šta nam od hrane treba? Treba nam južno voće, pomoradža, limun, nar, banane, smokve - objašnjavao je Šešelj Mariću.

Ostajući na temi voća i povrća i zdravog načina života, vojvoda je otrkio da je posadio 24 stabla smokava na svom imanju u Hrtkovcima.

- Smokve mogu u Sremu da uspevaju i često ih ima na pijaci. Ništa ne zaostaju za kvalitetom za crnogorskim ili hercegovačkim. Odlične su. I treba narod na naviknemo da jede smokve - govorio je Šešelj u nastavku predavanja.

Milomir Marić
Milomir Marić
Foto: Srbija Danas

Pored toga, Šešelj je ocenio da se u Srbiji još uvek proizvodi zdrava hrana.

- Naše svinje su još zdrave, naša goveda su još zdrava. Sa pilićima nije stvar dobra, jer je skoro sav tov pilića u zatvorenom prostoru - podvukao je Šešelj i u istom dahu nastavio:

- Treba životinja da živi u što prirodnijem okruženju. Treba krava da pase na livadi. Ovce, koze... Kokoške treba da trče po dvorištu, po livadi, po bunjištu. Pa i to može da bude industrijska proizvodnja ako imaš dovoljno zemlje. Pa ih pustiš, ujutru im daš malo zrnjevlja, uveče im daš malo zrnelja, a uveče se same snalaze. Kokoš kad se zakolje jeste tvrđe meso, ali je prirodno, zdravo je - objašnjavao je Šešelj.

O Zorani Mihajlović

Kada je, pak, reč o ministarki Zorani Mihajlović i odlukama koje je ministarstvo na čijem je čelu donelo kada je reč o obustavi izgradnje postrojenja Kolubara B, što je izazvalo i proteste radnika o kojima je Republika već pisala, Šešelj je ocenio da je Mihajlovićeva "kuga koja uništava Srbiju" i "gora od NATO bombardovanja".

Opširnije pogledajte u snimku:

Mariću, zašto ne dovodiš one tvoje astrologe?

Kao poseban kuriozitet emisije je i segmet u kome je Šešelj pitao Marića zašto u goste ne dovodi alstrologe, što je ranije bio čest slučaj.

- Zabranio REM - odgovorio je Marić.

Vremenska prognoza
Slaba kiša
13 Beograd