fbpx
Skip to main content
Vojislav Šešelj

ŠEŠELj OPRAVDANO NAPUSTIO EMISIJU NA TV PRVA: Lider radikala ništa nije slagao o Anastasijeviću i Duloviću

Foto: Srbija Danas / Saša Džambić
Već dve decenije u Srbiji je normalno, kao reći dobar dan, da pojedinci javno, čak i na televizijama sa nacionalnom frekfencijom, govore najgore stvari o Srbima i Srbiji.

Da lažu da je Srbija u poslednjim ratovima bila agresor, da ponavljaju nebulozu kako je pogibija nekoliko hiljada muslimanskih vojnika u Srebrenici genocid ili da srpske političare patriotske orjentacije, zaključno sa sadašnjim predsednikom države, optužuju da su ratni zločinci.

U tome se posebno ističu predstavnici takozvane druge Srbije, uglavnom okupljeni oko pojedinih stranaka bivšeg DOS-a, takozvanim nezavisnim udruženjima novinara ili u raznoraznim nevladinim organizacijama. Koje su, uz časne izuzetke, dobro plaćene ekspoziture zapadnih obaveštajnih službi. Zadužene za razbijanje nacionalnog jedinstva, prekrajanje istorije Balkanskog poluotoka, potiranje tradicije i slabljenje Srbije.

Nataša Kandić, Sonja Biserko, Marinika Tepić i slični mogu, gde hoće i koliko hoće, da guslaju da je komandant VRS Ratko Mladić zločinac ili da je Slobodan Milošević izazvao ratove u BiH i Hrvatskoj, na čelu nekakvog udruženog srpskog zločinačkog poduhvata, s ciljem da, ni manje ni više, nego porobi te dve republike. Bez bojazni da će ih voditelj prekinuti. Nema veze što i svaki kreten zna da su rat u Hrvatskoj počeli Tuđman i Hrvati, a rat u BiH Izetbegović i muslimani.

Ali čim se neko usudi da uzvrati, da istim rečnikom progovori o njima, da dirne u nekog iz osinjeg gnezda te NATO pešadije, teško ti se njemu. Ne samo što će brže-bolje biti opomenut ili prekinut, već će biti i javno žigosan. I stavljen na spisak onih koji će, kad dosovci ponovo zajašu Srbiju, biti lustriran. U prevodu, biće mu stavljena brnjica i zabranjen javni rad.

Vojislav Šešelj
Vojislav Šešelj
Foto: Profimedia

Najnoviji slučaj koji to potvrđuje dogodio se u jutarnjem programu TV Prva, u kojem su gostovali Vojislav Šešelj i Darko Mladić.

Govoreći o međunarodnoj mafijaškoj skalameriji zvanoj Haški tribunal,  suđenju Ratku Mladiću, idiotskim optužnicama protiv Vjerice Radete i Petra Jojića i montiranim sudskim procesima koji se u tom brlogu zločina vode protiv srpskog naroda i istorije Balkana, lider radikala je, očigledno usput, pomenuo i nekadašnje novinare „Vremena“ Dejana Anastasijevića i Jovana Dulovića. Kao izdajnike i lažne svedoke u Haškom tribunalu. Koji su, naravno, svedočili protiv Srba i Srbije.

U istom trenutku dobio je opomenu voditeljke Marije Savić Stamenić. Jer su Anastasijević i Dulović mrtvi. Nastala je rasprava, nakon koje je lider SRS napustio studio i emisiju.

Mrtav je i Slobodan Milošević ali je sasvim okej, baš onako in i evropski, nazivati ga ratnim zločincem. A to što ga je dosovska gilipterska družina, predvođena Zoranom Đinđićem, izručila Haškom tribunalu i to baš na Vidovdan, jedan od najvećih srpskih nacionalnih praznika, kad se obeležava godišnjica Boja na Kosovu, je baš simpatično. Jer je to bio šamar nacionalnoj Srbiji. Koju, kad god se pruži prilika, treba poniziti. I poslati u ćošak. Da kleči na kolenima i izvršava naloge iz Brisela i Vašingtona. 

Lider radikala ništa nije slagao. Pomenuti novinari, bog da im dušu prosti,  jesu svedočili u Hagu. I jesu bili lažni svedoci. Koji su lagali tako i toliko da njihove laži pas sa maslom ne bi pojeo. 

Kao što su lagali i van haške NATO sudnice. Skoro čitav svoj novinarski vek. Značajan deo njihove karijere obeležen je objavljivanjem tekstova koji su bili usmereni na to da diskredituju sve što je patriotsko u Srbiji, posebno sve one srpske političare, novinare, vojne i policijske komandante koji su u odbrambenim ratovima koje je srpski narod vodio od 1991. do 1999. bili na strani svog naroda. Umesto da izvršavaju naloge zapadnih obaveštajnih službi. I za to primaju ogroman novac.

Šta ta dvojica nisu sve slagala, objavila i izjavila!? Pa i o tom istom Šešelju. Između ostalog, bez ijednog jedinog dokaza, godinama su ponavljali kako je Šešelj (u pojedinim verzijama, to nije čak ni on već njegova supruga) postavio i aktivirao dve bombe na simsu Anastasijevićevog prozora. I to je bilo ne samo u redu, već i poželjno. Dokaz demokratije. 

Sad čak i neki nazovi nezavisni analitičari (da se ne lažemo, takvi u Srbiji nikad nisu postojali, pitanje je samo ko koga i koliko plaća) zameraju Šešelju što je napustio studio TV Prva i emisiju. Naprotiv. Postupio je potpuno ispravno. 

 

Vremenska prognoza
Slaba kiša
16 Beograd