fbpx
Skip to main content
Vojislav Šešelj

ŠEŠELJ OTKRIO: Evo šta se stvarno desilo na brani Peruća! GENERAL ĐUKIĆ NIJE KRIV!

Foto: Srbija Danas/ Saša Džambić/ Vikipedija/ SD ilustracija
Predsednik SRS Vojislav Šešelj otkrio je šta se stvarno desilo na brani Peruća 1993. godine i istakao da general Borislav Đukić, kome će u Hrvatskoj biti izrečena presuda u petak, nije odgovoran i da nije učestvovao u ratnim zločinima

General Đukić se već nekoliko godina nalazi u splitskom zatvoru i sudi mu se u Hrvatskoj za navodni ratni zločin i "miniranje brane Peruća", iako u tom trenutku nije ni bio na tom mestu, niti je imao ovlašćenja da tako nešto naredi!

- To je režirano suđenje! Ja nemam informaciju da je on imao ulogu oko rušenja brane, ali brana je tako oštećena bila da postepeno iscuri sva voda iz nje, da ne bi nekom palo na pamet da je odjednom digne u vazduh i onda bi napravila pravi potop sve do Omiša. Hrvati sad to predstavljaju kao rušenje brane, jer da je došlo do rušenja, bio bi strašan potop - rekao je Šešelj.

Vojislav Šešelj
Vojislav Šešelj
Foto: Srbija Danas/ Saša Džambić/ Vikipedija/ SD ilustracija

Govoreći o drugom procesu za ratne zločine koji Hrvati vode protiv generala, Šešelj konstatuje da je apsolutno nemoguće da je general Đukić umešan u bilo kakav ratni zločin! 

- Ja ne znam gde bi on uopšte mogao da dođe u situaciju da ubija civile. Apsolutno je nemoguće! Ne mogu ga goniti ni po komandnoj odgovornosti, jer jedinice kojima je general Đukić komandovao nisu umešane u zločine. On strada, bez dokazane krivice, kako bi se drugim Srbima stavilo do znanja da u Hrvatskoj nemaju šta da traže - zaključio je Šešelj.

Borislav Đukić
Borislav Đukić
Foto: Privatna arhiva

Borislav Đukić je uhapšen u Crnoj Gori, na aerodromu Tivat jula 2015. godine. Iako je Srbija bila spremna da preuzme slučaj, Milo Đukanović ga je isporučio Hrvatskoj, gde su Hrvati generalu Đukiću sistematski kršili ljudska prava. 

Generalu Đukiću je onemogućeno da se brani, čak mu Hrvati nisu omogućili ni kopiranje preobimne dokumentacije optužbe bez naknade. 

Ceo proces je montiran, jer da general Đukić stvarno naredio rušenje brane, onda bi brana i bila srušena! 

Hrvatski sud, po ugledu na njemu bratski Haški tribunal, koristi svedočenje jednog zaštićenog svedoka, a celo njegovo svedočenje je misterija za javnost.

Jedino što je poznato, jeste da se iz završnih reči može videti da je pomenuti svedok svedočio nepovezano i da se radi o lažnom svedoku! 

HRVATSKA SA MILOM ĐUKANOVIĆEM SPREMA UDAR NA SRBIJU: Petak je dan odluke! Paklena ZAMKA U SPLITU!

Treba imati u vidu da proces u Županijskom sudu u Splitu nije samo suđenje jednom čoveku, nego i suđenje JNA, Vojsci RSK, Srbima i Srbiji.

Za sudbinu generala Đukića posebno su zabrinuti Srbi iz RS i RSK koji su prisustvovali njegovim vojničkim podvizima koji su mnogima od njih spasili živote.

Danas, general Đukić se nalazi u hrvatskom zatvoru i suočen je sa lažnim i monstrouznim optužbama u montiranom procesu.

"Ne znam da li ćemo se vratiti, ali idem prvi!" General Đukić poveo Srbe u pobedu, a sad mu Hrvati pišu presudu

Ima 71 godinu i boluje od dijabetesa. 

 

Pročitajte i:

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD info

SD kosovo

SD izbori 2020

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD beograd

SD društvo

Vremenska prognoza
Mestimično oblačno
9 Beograd