Skip to main content
Vojislav Šešelj

Šešelj u "Ćirilici" rekao ko je ORGANIZATOR streljanja u Srebrenici (FOTO)

Foto: Happy TV printscreen
Predsednik SRS detaljno govorio o zločinu i imenovao glavnog krivca, prema njegovim saznanjima

U večerašnjoj "Ćirilici" na Hepi TV gosti su bili predsednik SRS Vojislav Šešelj, general Vinko Pandurević, bivši ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Tomo Kovač, advokati Goran Petronijević i Zoran Živanović.

Lider SRS je odmah izneo brojku streljanih Muslimana. 

- 1000 do 1200 Muslimana je streljano, a prethodno su svi imali oružje u rukama. Organizator je bio Ljubiša Beara, a uz njega je bio i potpukovnik, kasnije pukovnik Vujadin Popović, a on je u Hagu trebao da se brani time da je uvek bio pijan i da ga je tri puta zbog toga Mladić udario nogom u du*e, a bio je pijan i Beara, ali on podnosi piće, pa se po njemu može prepoznati da li je pijan ili nije. Beara je bio strah i trepet i u ratnom štabu - rekao je Šešelj i naveo da je umalo došlo do tuče između njega i Beare, jer je "Beara god je prolazio pored Šešelja nešto škrgutao zubima i psovao, a onda mu je lider radikala zapretio i od tada to više nije radio".

Vojislav Šešelj
Vojislav Šešelj
Foto: Happy TV printscreen

Šešelj je izneo i dokaz da je Srebrenica praktično predana, a da još uvek nije poznato ko je naručilac zločina. 

- Dva meseca ranije helikopter je izveo Nasera Orića i njegov štab, on je razrešen dužnosti komandanta i nikad mu više nije dozvoljeno da se vrati u Srebrenicu, divizija je obezglavljena, a Srebrenica proglašena za zaštićenu zonu - rekao je predsednik SRS.

Naser Orić
Naser Orić
Foto: Profimedia

Predsednik SRS je podsetio i na knjigu Ibrana Mustafića kojom tereti Aliju Izetbegovića, jer svedoči da je tražio povod sa Klintonom da se bombarduju srpski položaji. 

- Divizija se u punom borbenom poretku probijala. Srbi su je zasuli artiljerijom i ona se podelila na četiri, pet delova koji su izgubili vezu. Tada su nailazili na minska polja, dolazilo je do sukoba među samim Muslimanima - izjavio je Šešelj.

Predsednik SRS je pohvalio i generala Vinka Pandurovića koji je pustio Muslimane da prođu naoružani kroz Zvornik, jer da ih je eliminisao, onda bi brojka koja se pripisuje bila još veća. 

General Vinko Pandurević je rekao da Srbija nikako nije umešana u ono što se dogodilo u Srebrenici.

 

Pročitajte i:

Vremenska prognoza
Clear sky
36 Beograd