fbpx
Skip to main content
Vojislav Šešelj i Džefri Najs

Šešelj žestoko: Džefri Najs se**ualno uznemiravao mladića zaposlenog u Hagu! Posle afere usledio novi ŠOK

Foto: Srbija Danas/ Jelena Obradović/ Profimedia/ SD ilustracija
Nekadašnji tužilac Haškog tribunala Džefri Najs, koji je juče optužio Srbiju da "ne želi da se suoči sa svojom ratnom prošlošću", napustio je Haški tribunal 2006. godine, a glasine da je otišao zbog seksualnog napastvovanja jednog službenika tribunala, potvrđuje i predsednik SRS dr Vojislav Šešelj

- Džefri Najs je Haški tribunal napustio zato što je bio u manijakalnoj seksualnoj aferi. Seksualno je uznemiravao nekog mladića koji je bio zaposlen u Haškom tužilaštvu. On je podneo prijavu protiv Najsa i zbog toga je on morao da napusti Haški tribunal - kaže lider radikala.

Bakirova Severna Koreja: U BiH zbog JEDNE emisije "Ćirilice" IZREČENA OŠTRA KAZNA! (VIDEO)

Šešelj kaže i da se Najsova afera pročula i u pritvorskoj jedinici.

- Objavio sam i jednu knjigu dokumenata pod naslovom "Lažljiva haška pederčina Džefri Najs" - podseća Šešelj. 

Anton Nikoforov, nekadašnji portparol glavnog tužioca Haškog Tribunala je, govoreći o Najsovoj aferi 2006. godine, rekao da se radi o "privatnim i ličnim stvarima koje ne zanimaju Tribunal". 

Novinarka agencije Frans pres pitala je Nikiforova da li je tačno da je protiv Najsa nepoznata osoba uložila prigovor zbog seksualnog uznemiravanja i da on napušta Tribunal. 

- Dobio sam to pitanje u sredu i rekao sam da ništa o tom slučaju ne znam. Najs posle isteka ugovora napušta Tribunal zato što je on u Tribunalu bio samo zbog slučaja Milošević. Ne postoji drugi razlog. Suđenje Miloševiću je završeno i mi više nemamo položaj višeg tužioca na kojem je on bio. Taj položaj je ukinut uz međusobnu saglasnost i to nema veze ni sa čim drugim - odgovorio je Nikiforov. 

 

Pročitajte i:

Vremenska prognoza
Pretežno vedro
30 Beograd