Utorak 19. mar 2024.
Vojislav Šešelj

Šešelj žestoko napao Savu Janjića: Da nije u mantiji ZVIZNUO BIH MU ŠAMARČINU! (VIDEO)

Foto: Youtube/printscreen/Novo jutro - Dea i Sarapa
Lider radikala izvređao igumana Visokih Dečana

Predsednik SRS Vojislav Šešelj, komentarišući izjave i postupke igumana Visokih Dečana, Save Janjića, najvatrenijeg protivnika razgraničenja sa Albancima na KiM, rekao je danas da je Janjić "notorni izdajnik" i da je malo falilo da se "fizički obračuna" sa njim.

- Nikada ne bih napadao crkvu, ali bih pojedine crkvene velikodostojnike, ako se ogreše o svoj narod i ako se ogreše o interese države. Ja sam do sada prozivao crkvene velikodostojnike koji su imali neke veze sa kriminalom, a Savu Janjića odvajkada napadam. To je čovek koji je tražio da (Slobodan) Milošević, (Radovan) Karadžić i (Ratko) Mladić idu u Hag. On je mene napadao dok sam bio u Hagu - kazao je Šešelj.

Lider radikala je prepričao svoj susret sa Janjićem na stepeništu glavnog paviljona Sajma knjiga.

- Hteo je da se snishodljivo pozdravi. Ja sam išao uz stepenište, Janjić je silazio i on kao snishodljivo bi se pozdravio sa mnom, a ja gledam kroz njega, onako i s mržnjom, mogu misliti kako. To je izdajnik notorni. Nema potrebe o njemu razgovarati, ali bi crkva trebalo što pre da ga skloni sa mesta igumana manastira Dečani. Pazite one fotografije kako drži kišobran Medlin Olbrajt! On ima neku svoju viziju, u albanskoj državi da ima neki status, verovatno da bude mitropolit Kosova, ko zna kakve su njegove namere - naglašava Šešelj.

Da Janjić nije bio u mantiji, kako kaže, možda bi mu i "šamarčinu zviznuo iz zaleta".

- Ne mogu sa sveštenim licima ni uvredljive izraze da koristim, a kamoli fizički da se obračunavam - ističe Šešelj.

On je, komentarišući mogućnost dogovora Beograda i Prištine, rekao da je prvi put posle dužeg vremena postao umereni optimista.

- Nešto se dešava u američkoj politici, ona se očigledno menja. Na neki način sam ponosan ako sam i ja doprineo tome, jer smo blagovremeno podržali (Donalda) Trampa i sva srpska zajednica u Americi je za njega glasala, za razliku od Albanaca koji su listom bili za (Hilari) Klinton - naglasio je Šešelj.

Kako dodaje, pojavio se tračak nade kod celog srpskog naroda, i to se oseća.

- Kosovo je po Ustavu sastavni deo Srbije, bez promene Ustava ne može se tu ništa menjati. Jedno postizanje sporazuma sa Albancima ne bi bilo zgorega, tek da vidimo gde je na Kosovu srpska većina, gde je albanska, i da dve zajednice, ukoliko nisu u stanju da žive zajedno, žive odvojeno - ocenio je Šešelj.

Na to što na njegove objave na tviteru opozicija oštro reaguje, Šešelj je rekao da u poslednje vreme nije često na Tviteru, jer je zaokupljen knjigom koju piše.

- Pišem knjigu pod naslovom "U Srebrenici nije bilo genocida", ne osvrćem se na te botove, ima ih iz raznih izdajničkih sektora. Vidi se i da su glupi i da su neznalice i da nemaju pojma o onome o čemu se izjašnjavaju - istakao je Šešelj.

 

Pročitajte i:

Vremenska prognoza
Clear sky
8 Beograd