fbpx
Skip to main content
Vučić i Đinping

Si Đinping pisao Vučiću: Kinesko-srpski odnosi sve su bolji

Foto: Profimedia
Predsednik najmnogoljudnije države sveta istakao dugu tradiciju prijateljstva dva naroda

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je pismo predsednika Narodne Republike Kine Si Ðinpinga, u kojem mu zahvaljuje na čestitkama povodom održavanja 19. nacionalnog kongresa Komunističke partije Kine i reizbora za generalnog sekretara Centralnog komiteta Komunističke partije Kine.

Vulin: Rat se može izbeći samo snažnom politikom i vojskom

Oglasio se Mrkonjić povodom podizanja krivične prijave: Zanima me mišljenje stručnjaka, ne ministarke koja se ne razume u to

- Kinesko-srpski odnosi su u odličnom trendu razvoja i time komunikacija između dve vladajuće partije ima važnu i vodeću ulogu u produbljivanju razumevanja, poverenja i u podsticanju bilateralne saradnje u svim oblastima - ističe se u pismu predsednika NR Kine.

Kako je saopštila pres-služba predsednika Vučića, u pismu se još, između ostalog, kaže:

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić
Foto: Srbija Danas

- Prijateljstvo između Kine i Srbije ima dugu tradiciju, dve države su važni i pouzdani strateški partneri. Poslednjih godina, intenziviraju se posete na visokom nivou, neprekidno se ojačava međusobno političko poverenje i aktivno se sprovode kulturne razmene i saradnja. Srbija posebno aktivno učestvuje i ima vodeću ulogu u izgradnji ''Pojas i put'' kao i u ''Saradnji 16+1'', postigla je bogate rezultate u uzajamno korisnoj saradnji, a praktična saradnja između dve strane donosi konkretnu dobrobit našim narodima".

Kineski predsednik je, takođe, istakao da pridaje veliku pažnju razvoju Sveobuhvatnog strateškog partnerstva između Kine i Srbije.

 

- Ja pridajem veliku pažnju razvoju Sveobuhvatnog strateškog partnerstva između Kine i Srbije i želim da sa Vama ulažem zajedničke napore tako da dve vladajuće partije imaju što veću političku i društvenu vodeću ulogu, jačaju razmenu iskustva o upravljanju države, kako bi doprinele razvoju odnosa naših dveju zemalja i izgradnji zajedničke budućnosti čovečanstva - navodi se u pismu Si Ðinpinga.

 

Pročitajte i:

Vremenska prognoza
Clear sky
25 Beograd