fbpx
Skip to main content
Hašim Tači i Ramuš Haradinaj

ŠIPTARIMA ODZVONILO! Tači BRUTALNO ZAPRETIO Haradinaju, skandal na KONFERENCIJI! Albancima se CEO SVET SMEJE!

Foto: Profimedia
Zločinci međusobno zakrvili, Haradinaj pada s vlasti!

Predsednik lažne države Kosova Hašim Tači je na konferenciji za medije pripretio samozvanom premijeru Kosova Ramušu Haradinaju smenom sa funkcije.

Tači je pripretio smenom ako Haradinaj ne bude „korigovao“ stavove i izjave o korekciji granica kao mogućem rešenju za sporazum o normalizaciji odnosa Kosova i Srbije.

HAOS na Kosovu! Tači poslao Hagu dokaze protiv Haradinaja i Veseljija?! Šiptari se ZAKRVILI međusobno

- Pozivam premijera da bude racionalniji i odgovorniji u svojim izjavama koje su u vezi sa dijalogom - rekao je Tači. 

Prethodno je danas Haradinaj izjavio da je ideja o korekciji granica kao rezultat dijaloga sa Srbijom mrtva i pri tome izrazio saučešće predsedniku Tačiju zato što njegova ideja nije uspela. 

Tači je na to na konferenciji za medije izjavio kako "dijalog nije umro“ i ponovo pozvao premijera da vodi računa o izjavama koje daje. 

Hašim Tači
Hašim Tači
Foto: Reuters

- Siguran sam da premijer ima potrebu da koriguje svoju izjavu i stavove o procesu dijaloga“, rekao je kosovski predsednik. 

Tači je rekao kako se borba sa Beogradom odvija za stolom u Briselu i za to lažna država Kosovo ima podršku EU i SAD i dodao kako je od premijera očekivao mnogo racionalniji i odgovorniji pristup. 

- Naše pozicije nisu večne, predsednici i premijeri mogu da se menjaju, oni dolaze i odlaze, a pogotovu se mogu promeniti oni koji se ne poprave - poručio je Tači. 

SKANDAL! EVROPSKA KOMISIJA SE BRUKA: Ujedinili Kosovo i Albaniju! (FOTO)

Prema njemu, današnja izjava Haradinaja o smrti ideje korekcije pokazuje da je ili duhovit ili da čuva svoju stolicu. 

- Od premijera sam očekivao da bude racionalniji i odgovorniji kada daje izjave u vezi sa dijalogom. Ozbiljan čovek ne govori svakodnevno o ratovima i tragedijama, već o reformama - dodao je Tači. 

Kosovo će istrajati na pitanju pripajanja Preševske doline, a to je, veruje Tači, moguće ukoliko bude jedinstvenog stava. 

Ramuš Haradinaj i Hašim Tači
Foto: Profimedia

Predsednik lažne države Kosova je na konferenciji za medije govorio i o zloupotrebama lista veterana OVK i naveo da će taj slučaj biti ispitan do kraja. 

Prema njemu, OVK nije imala više od 12.000 boraca pod oružjem, dok je Haradinaj ranije govorio da je samo u predelu Dukađinija (Metohije) bilo između 50.000 i 60.000 pripadnika OVK. 

Vučić žestoko osudio napad: Tužan sam što odmah idem u Kazahstan, inače bih posetio pretučene Albance!

- Zloupotreba liste veterana treba da se istraži do kraja. Svi mi znamo da nije bilo više od 12.000 veterana - kazao je Tači. 

Takozvani predsednik smatra da  lažni premijer Haradinaj žrtvuje Preševsku dolinu samo zarad jednog čoveka, ne pominjući njegovo ime, ali aludirajući na Milana Radojčića, sa kojim je Haradinaj u prijateljskim odnosima. 

- Ne mogu da žrtvujem ‘Preševsku dolinu’ zbog jednog čoveka na Severu - rekao je Tači.

 

Pročitajte i:

SD info

SD kosovo

SD izbori 2020

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD beograd

SD društvo

Vremenska prognoza
Slaba kiša
7 Beograd